Ухвала
від 21.01.2022 по справі 363/3399/21
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"21" січня 2022 р. Справа № 363/3399/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 січня 2022 року Вишгородський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Лукач О.П.,

за участю секретаря Сергієнко А.О.,

представника позивача Замашнюк І.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у місті Вишгороді у загальному позовному провадженні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженої відповідальності Ваканда , Товариства з обмеженою відповідальністю Юридична Компанія Право на гроші , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Щелков Денис Михайлович, про визнання недійсним договору купівлі?продажу ,

ВСТАНОВИВ:

у провадження Вишгородського районного суду Київської області надійшла вказана позовна заява.

Ухвалою суду від 3 вересня 2021 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Під час проведення підготовчого засідання, представник позивача підтримала клопотання про витребування доказів, яке зазначено позивачем у позовній заяві, а саме у частині витребування у відповідача ТОВ Ваканда копії договору про відступлення права вимоги за Іпотечним договором від 8 жовтня 2020 року між ТОВ ФК Арагон та ТОВ Ваканда . Зазначила, що зверталися з відповідним адвокатським запитом, проте відповіді на нього не отримали. Копію запиту долучено до клопотання від 22 листопада 2021 року про доручення доказів.

Також, 21 січня 2022 року на електронну адресу суду від представника відповідача - ТОВ Юридична компанія Право та Гроші Пінчука К.Ю. надійшло клопотання про витребування доказів, у якому просить витребувати у ТОВ Ваканда належним чином завірені копії документів, а саме: повідомлення-вимогу вих. №09/10-2, направлену 9 жовтня 2020 року ТОВ Ваканда на адресу місця реєстрації ОСОБА_1 ; підтвердження направлення зазначеної вимоги на адресу місця реєстрації ОСОБА_1 ; Договір поруки №10/02 від 10 лютого 2020 року, укладений між ТОВ ФК Арагон та ТОВ Ваканда ; Договір про відступлення права вимоги за Іпотечним договором від 8 жовтня 2020 року, укладений між ТОВ ФК Арагон та ТОВ Ваканда .

Як убачається із додатків до клопотання, директор ТОВ Юридична компанія Право та Гроші звертався до ТОВ Ваканда із заявою про надання завірених належних чином копій документів згідно переліку, проте, відповіді надано не було.

Статтею 76 ЦПК України встановлено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами, висновками експертів, показаннями свідків.

Відповідно до частини першої статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що в порядку статті 84 ЦПК України слід витребувати заявлені представниками сторін докази, які мають значення для правильного вирішення справи.

Керуючись статтями 76, 83, 84 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

клопотання представника позивача - адвоката Замашнюк І.В. та представника відповідача - ТОВ Юридична компанія Право та Гроші Пінчука К.Ю. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Ваканда (08202, Київська область, м. Ірпінь, вул. Зої Алієвої, 74):

- належним чином засвідчену копію Договору про відступлення права вимоги за Іпотечним договором від 8 жовтня 2020 року, укладений між ТОВ ФК Арагон та ТОВ Ваканда ;

- належним чином засвідчену копію повідомлення-вимоги вих. №09/10-2, направлену 9 жовтня 2020 року ТОВ Ваканда на адресу місця реєстрації ОСОБА_1 ;

- належним чином засвідчену копію підтвердження направлення зазначеної вимоги на адресу місця реєстрації ОСОБА_1 ;

- належним чином засвідчену копію Договору поруки №10/02 від 10 лютого

2020 року, укладений між ТОВ ФК Арагон та ТОВ Ваканда .

Вказані матеріали надіслати на адресу Вишгородського районного суду Київської області (Київська область, м. Вишгород, вул. Кургузова, 7, суддя Лукач О.П.) у строк 5 (п`ять) днів з дня отримання копії ухвали суду.

Відповідно до частин шостої-десятої статті 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановленні строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Лукач

Дата ухвалення рішення21.01.2022
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102627685
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору купівлі?продажу

Судовий реєстр по справі —363/3399/21

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 21.01.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Постанова від 01.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 11.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 22.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні