Ухвала
від 06.12.2021 по справі 298/1201/21
ВЕЛИКОБЕРЕЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 298/1201/21

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

06 грудня 2021 року смт. Великий Березний

Суддя Великоберезнянського районного суду Закарпатської області Зизич В.В., розглянувши матеріали позовної заяви заступника керівника Закарпатської обласної прокуратури Ломакіна-Невідома О. в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (місцезнаходження: 88008, м.Ужгород, пл.Народна, 4), до Ужгородської районної державної адміністрації (місцезнаходження: 88017, м.Ужгород, вул.Загорська, 10), ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 (місце реєстрації: АДРЕСА_3 ), ОСОБА_4 (місце реєстрації: АДРЕСА_3 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне підприємство Великоберезнянське лісове господарство (місцезнаходження: 89000, смт.Великий Березний, вул.Рибарська, 18), про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки та повернення земельних ділянок, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Закарпатської обласної прокуратури Ломакіна-Невідома О. звернулася до суду з позовом в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації, до Ужгородської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне підприємство Великоберезнянське лісове господарство , про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки та повернення земельних ділянок.

З огляду на те, що відповідачами у позовній заяві вказані фізичні особи, які не є суб"єктами підприємницької діяльності, суддею в порядку виконання вимог ч.6 ст.187 ЦПК України здійснено запити до відповідних органів реєстрації місця перебування та місця проживання щодо надання відомостей про зареєстровані місця проживання (перебування) відповідачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , на що судом отримано відповіді із запитуваною інформацією.

У позовній заяві прокурором обгрунтовано, в чому полягає порушення інтересів держави, необхідність їх захисту, підстави для звернення прокурора до суду, зазначено орган, уповноважений державою на здійснення функцій у спірних правовідносинах, та підтверджено нездійснення цим органом захисту інтересів держави, що, в свою чергу, відповідно до ст. 23 Закону України Про прокуратуру та ст.131-1 Конституції України відноситься до випадків, які передбачають повноваження прокурора на здійснення представництва інтересів держави в суді, тому суддя вважає, що прокурором відповідно до ч.4 ст.56 ЦПК України належним чином підтверджено наявність повноважень для представництва інтересів держави у даній справі.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Спір стосується нерухомого майна і позовна заява подана за місцем знаходження такого майна, вітак справа підсудна Великоберезнянському районному суду Закарпатської області за правилами виключної підсудності в порядку ч.1 ст.30 ЦПК України

Згідно положень п.2 ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч. 1 ст. 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Виходячи зі змісту позовних вимог, характеру спірних правовідносин, значення справи для сторін, обсяг та характер доказів у справі, з метою реалізації процесуальних прав сторін та виконання обов`язків, а також вчинення інших дій для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суддя приходить висновку, що вказана цивільна справа має бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 30, 187-192, 260, 261 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву заступника керівника Закарпатської обласної прокуратури Ломакіна-Невідома О., в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації, до Ужгородської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне підприємство Великоберезнянське лісове господарство , про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки та повернення земельних ділянок, до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 14-у годину 00 хвилин 2 лютого 2022 року у приміщенні Великоберезнянського районного суду Закарпатської області (місцезнаходження: Закарпатська область, Великоберезнянський (Ужгородський) район, смт.Великий Березний, вул.Шевченка, 22).

Встановити відповідачу строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подачі відзиву на позов та доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом 10 днів з дня їх отримання.

Третя особа має право подати пояснення щодо позову протягом 15 днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом 10 днів із дня його отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: https://vb.zk.court.gov.ua/sud0702.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Зизич В.В.

Дата ухвалення рішення06.12.2021
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102648259
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки та повернення земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —298/1201/21

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області

Зизич В. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області

Зизич В. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області

Зизич В. В.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області

Зизич В. В.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області

Зизич В. В.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області

Зизич В. В.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області

Зизич В. В.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області

Зизич В. В.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області

Зизич В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні