Ухвала
від 20.01.2022 по справі 734/212/21
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/734/22/22 Справа № 734/212/21

У Х В А Л А

20 січня 2022 рокусмт. Козелець

Козелецький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого судді Бараненка С.М.

за участю:

секретаря судових засідань Колоколуши Н.В.

прокурора Андрушко Н.В.

відповідача та представника відповідача адвоката Лугини О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника відповідача адвоката Лугини О.В. про залишення без розгляду позову керівника Ніжинської місцевої прокуратури Чернігівської області в інтересах держави в особі Відділу освіти, культури і туризму, сім`ї, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення шкоди в розмірі середнього місячного заробітку,-

в с т а н о в и в:

Під час розгляду справи за позовом керівника Ніжинської місцевої прокуратури Чернігівської області в інтересах держави в особі Відділу освіти, культури і туризму, сім`ї, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення шкоди в розмірі середнього місячного заробітку, представником відповідача було заявлено клопотання про залишення позову без розгляду, мотивуючи наступним.

07.06.2021 протокольною ухвалою суду витребувано у Відділі освіти, культури і туризму, сім`ї, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації певні докази.

Проте Відділ не надав ні зазначених доказів, ні належної відповіді на запит суду.

08.11.2021 протокольною ухвалою суду повторно витребувано у Відділі освіти, культури і туризму, сім`ї, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації зазначені докази.

Проте Відділ знову не надав зазначених доказів.

Листом від 06.07.2021 № 274/07-02 архівний відділ Чернігівської районної державної адміністрації повідомив, що запитувані документи до архівного відділу на зберігання не надходили.

Відповідно до ч. 5 ст. 56 ЦПК у даній справі Відділ освіти, культури і туризму, сім`ї, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації має статус позивача.

Відповідно до ст. 138 КЗпПУкраїни обов`язок доказування наявності умов для покладення матеріальної відповідальності працівника лежить на власнику або уповноваженому ним органу.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору.

Відповідач та представник в судовому засіданні клопотання підтримали.

Прокурор в судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання, як безпідставного.

Заслухавши думку учасників процесу та дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно 9 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору.

Сторонами по справі було надано суду докази відповідно до процесуальних правил і на даний час суд не може відмежувати, які саме докази, в тому числі і не надані стороною позивача за ухвалою суду, необхідні для вирішення справи. Всі надані сторонами докази будуть оцінюватись судом відповідно до вимог та правил передбачених зокрема ст. 89 ЦПК України під час ухвалення рішення суду, тому в задоволенні клопотання представника відповідача адвоката Лугини О.В. про залишення без розгляду позову необхідно відмовити.

Керуючись ст. 257, 259, 260 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

В задоволенні клопотання представника відповідача адвоката Лугини О.В. про залишення без розгляду позову керівника Ніжинської місцевої прокуратури Чернігівської області в інтересах держави в особі Відділу освіти, культури і туризму, сім`ї, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення шкоди в розмірі середнього місячного заробітку- відмовити.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає . Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Козелецького районного суду

Чернігівської області Бараненко С.М.

Дата ухвалення рішення20.01.2022
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102679507
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —734/212/21

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Рішення від 30.03.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Рішення від 30.03.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 22.06.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 11.03.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні