Ухвала
від 25.01.2022 по справі 904/1938/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

25.01.2022м. ДніпроСправа № 904/1938/15

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши матеріали справи

Кредитори:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРО-ТОП", м. Дніпропетровськ

2. Публічне акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України", м. Київ

3. Головне управління Державної фіскальної служби у м. Києві

4. Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області

5. Головне управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області

Боржник: Публічне акціонерне товариство "АТП 13060" (49000, м. Дніпропетровськ, пр. імені Газети "Правда", 35, офіс 707/1; ЄДРПОУ 03117085)

про визнання банкрутом

Представники:

від кредиторів 1-5: представники не з`явились

від боржника: ліквідатор не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Справа про банкрутство Публічного акціонерного товариства "АТП 13060" (49000, м. Дніпропетровськ, пр. імені Газети "Правда", 35, офіс 707/1; ЄДРПОУ 03117085) перебуває в ліквідаційній процедурі.

29.12.21р. до суду від представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" електронною поштою надійшла скарга № 0000602/21 від 29.12.21р. на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражної керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О.

Ухвалою господарського суду від 29.12.21р. скаргу представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" № 0000602/21 від 29.12.21р. на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражної керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О. прийнято до розгляду. Призначено судове засідання для розгляду скаргу представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" № 0000602/21 від 29.12.21р. на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражної керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О. на 25.01.2022р. о 11:20год. Звернення представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - залишено без задоволення. Зобов`язано: АТ "Державний експортно-імпортний банк України" - надати суду нормативне та документальне обґрунтування щодо поданої скарги на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражної керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О., докази надсилання даної скарги всім учасникам провадження у справі про банкрутство та арбітражному керуючому Гладію О.В. Кредиторів, арбітражного керуючого Гладія О.В. та ліквідатора ПАТ АТП 13060 арбітражного керуючого Плющову Н.О. - надати суду заперечення (пояснення) на подану АТ "Державний експортно-імпортний банк України скаргу на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражної керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О. Визнано явку у судове засідання представників кредиторів, представника скаржника, арбітражного керуючого Гладія О.В. та ліквідатора ПАТ АТП 13060 арбітражного керуючого Плющову Н.О. обов`язковою.

21.01.22р. до суду від ліквідатора надійшло заперечення на скаргу АТ "Державний експортно-імпортний банк України" на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражної керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О. Судом заперечення прийнято до відома.

25.01.22р. до суду від представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" електронною поштою надійшло клопотання № б/н від 24.01.22р. про зобов`язання ліквідатора ПАТ АТП 13060 , арбітражного керуючого Плющову Н.О. надати суду документально підтверджені відомості щодо реалізації майна банкрута (укладені договори про відчуження майна та документи про їх виконання), отримані від такої реалізації кошти та про подальше спрямування цих коштів (документи про перерахування коштів на ліквідаційний рахунок Банкрута, виписка з ліквідаційного рахунка боржника за період з 18.10.2019 по 29.12.2021, документи про подальше спрямування коштів), відкладення судового засідання з розгляду скарги АТ Укрексімбанк на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражних керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О. до моменту надходження від ліквідатора ПАТ АТП 13060 , арбітражного керуючого Плющову Н.О. необхідних для розгляду скарги документальних доказів на вимогу суду у порядку здійснення судового контролю, забезпечення участі представника кредитора АТ Укрексімбанк в судовому засіданні з розгляду скарги по справі № 904/1938/15 про банкрутство ПАТ АТП-13060 в режимі відеоконференції у приміщенні суду, а обов`язок забезпечення її проведення покласти на один із судів (залежно від завантаженості залів проведення конференцій), розташованих у м. Києві. Судом клопотання прийнято до розгляду.

Представники сторін у судове засідання не з`явились, будучи належним чином повідомлені про час і місце проведення судового засідання.

В судовому засіданні прийнято ухвалу.

Розглянувши в судовому засіданні 25.01.22р. клопотання представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" № б/н від 24.01.22р. про зобов`язання ліквідатора ПАТ АТП 13060 , арбітражного керуючого Плющову Н.О. надати суду документально підтверджені відомості щодо реалізації майна банкрута (укладені договори про відчуження майна та документи про їх виконання), отримані від такої реалізації кошти та про подальше спрямування цих коштів (документи про перерахування коштів на ліквідаційний рахунок Банкрута, виписка з ліквідаційного рахунка боржника за період з 18.10.2019 по 29.12.2021, документи про подальше спрямування коштів) господарським судом встановлено наступне.

В обґрунтування даного клопотання представник АТ "Державний експортно-імпортний банк України" зазначив, що витребування у ліквідатора документально підтверджених відомостей щодо реалізації майна банкрута (укладені договори про відчуження майна та документи про їх виконання), отримані від такої реалізації кошти та про подальше спрямування цих коштів (документи про перерахування коштів на ліквідаційний рахунок Банкрута, виписка з ліквідаційного рахунка боржника за період з 18.10.2019 по 29.12.2021, документів про подальше спрямування коштів) необхідне для належного розгляду обставин викладених у скарзі представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражної керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О.

Відповідно до ст. 81 Господарського процесуального кодексу України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. 2. У клопотанні про витребування судом доказів повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується (крім клопотання про витребування судом групи однотипних документів як доказів); 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання. 3. У клопотанні про витребування судом групи однотипних документів як доказів додатково зазначаються ознаки, що дозволяють ідентифікувати відповідну групу документів.4. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. 5. Суд може витребувати докази також до подання позову як захід забезпечення доказів у порядку, встановленому статтями 110-112 цього Кодексу. 6. Суд може уповноважити на одержання витребуваних ним доказів заінтересовану сторону. 7. Будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. 8. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. 9. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. 10. У разі неподання учасником справи витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання та яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання таких доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Отже, господарський суд вважає, що для належного розгляду справи клопотання представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" № б/н від 24.01.22р. про зобов`язання ліквідатора ПАТ АТП 13060 , арбітражного керуючого Плющову Н.О. надати суду документально підтверджені відомості щодо реалізації майна банкрута (укладені договори про відчуження майна та документи про їх виконання), отримані від такої реалізації кошти та про подальше спрямування цих коштів (документи про перерахування коштів на ліквідаційний рахунок Банкрута, виписка з ліквідаційного рахунка боржника за період з 18.10.2019 по 29.12.2021, документи про подальше спрямування коштів) підлягає задоволенню.

Зобов`язати ліквідатора ПАТ АТП 13060 арбітражного керуючого Плющову Н.О. надати суду документально підтверджені відомості щодо реалізації майна банкрута (укладені договори про відчуження майна та документи про їх виконання), отримані від такої реалізації кошти та про подальше спрямування цих коштів (документи про перерахування коштів на ліквідаційний рахунок Банкрута, виписка з ліквідаційного рахунка боржника за період з 18.10.2019 по 29.12.2021, документи про подальше спрямування коштів).

Крім того, господарським судом встановлено, що учасниками провадження у справі про банкрутство не виконані вимоги ухвали господарського суду від 29.12.21р., а саме не надані витребувані документальні докази.

Отже, враховуючи вищенаведене, для повного та всебічного розгляду справи, господарський суд вирішив клопотання представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" № б/н від 24.01.22р. про відкладення судового засідання з розгляду скарги АТ Укрексімбанк на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражних керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О. до моменту надходження від ліквідатора ПАТ АТП 13060 , арбітражного керуючого Плющову Н.О. необхідних для розгляду скарги документальних доказів на вимогу суду у порядку здійснення судового контролю - задовольнити частково.

Відкласти судове засідання з розгляду скарги представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" № 0000602/21 від 29.12.21р. на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражної керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О. на 08.02.2022р. о 12:50 год.

Визнати явку у судове засідання 08.02.2022р. о 12:50 год. представників кредиторів, представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" (скаржника), арбітражного керуючого Гладія О.В. та ліквідатора ПАТ АТП 13060 арбітражного керуючого Плющову Н.О. обов`язковою.

Розглянувши клопотання представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, суд встановив наступне.

В обґрунтування поданого клопотання представник АТ "Державний експортно-імпортний банк України" зазначив, що у зв`язку зі значним погіршенням епідеміологічної ситуацією на всій території України та збереженням цієї тенденції, значним посиленням карантинних заходів, у тому числі у сфері перевезення пасажирів, здійснення мною захисту прав та інтересів довірителя АТ Укрексімбанк у господарському суді Дніпропетровської області в очній формі є неможливим у зв`язку з постійним проживанням та провадженням професійної діяльності в м. Києві, а тому просить суд забезпечити участь представника кредитора АТ Укрексімбанк в судовому засіданні з розгляду скарги по справі № 904/1938/15 про банкрутство ПАТ АТП-13060 в режимі відеоконференції у приміщенні суду, а обов`язок забезпечення її проведення покласти на один із судів (залежно від завантаженості залів проведення конференцій), розташованих у м. Києві.

Відповідно до ч.ч.1-9 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом. Свідок, перекладач, спеціаліст, експерт можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції виключно у приміщенні суду. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Господарським судом встановлено, що клопотання представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції подана без додержання вимог ч. 2 ст. 197 ГПК України, а саме без доказів надсилання даної заяви іншим учасникам справи.

Разом з тим, суд зазначає, що відповідно до п.п. 59, 61 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 270 від 05.03.2009, внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення. У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

Таким чином, належним доказом направлення копії заяви іншим учасникам справи є саме опис вкладення із зазначенням адреси і найменування адресата, тож клопотання представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції не містить належних доказів направлення копії заяви в той самий строк іншим учасникам справи.

Також, в даному судовому засіданні, господарським судом визнано обов`язковою явку в судове засідання представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" (скаржника) та інших учасників провадження у справі про банкрутство для надання всіх витребуваних судом документів та додаткових документів.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд вирішив клопотання представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" № б/н від 24.01.22р. про забезпечення участі представника кредитора АТ Укрексімбанк в судовому засіданні з розгляду скарги по справі № 904/1938/15 про банкрутство ПАТ АТП-13060 в режимі відеоконференції у приміщенні суду, а обов`язок забезпечення її проведення покласти на один із судів (залежно від завантаженості залів проведення конференцій), розташованих у м. Києві - залишити без задоволення.

Керуючись ст.ст. 60, 61, 65 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 119, 121, 197, 216, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" № б/н від 24.01.22р. про зобов`язання ліквідатора ПАТ АТП 13060 , арбітражного керуючого Плющову Н.О. надати суду документально підтверджені відомості щодо реалізації майна банкрута (укладені договори про відчуження майна та документи про їх виконання), отримані від такої реалізації кошти та про подальше спрямування цих коштів (документи про перерахування коштів на ліквідаційний рахунок Банкрута, виписка з ліквідаційного рахунка боржника за період з 18.10.2019 по 29.12.2021, документи про подальше спрямування коштів), відкладення судового засідання з розгляду скарги АТ Укрексімбанк на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражних керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О. до моменту надходження від ліквідатора ПАТ АТП 13060 , арбітражного керуючого Плющову Н.О. необхідних для розгляду скарги документальних доказів на вимогу суду у порядку здійснення судового контролю, забезпечення участі представника кредитора АТ Укрексімбанк в судовому засіданні з розгляду скарги по справі № 904/1938/15 про банкрутство ПАТ АТП-13060 в режимі відеоконференції у приміщенні суду, а обов`язок забезпечення її проведення покласти на один із судів (залежно від завантаженості залів проведення конференцій), розташованих у м. Києві прийняти до розгляду.

Клопотання представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" № б/н від 24.01.22р. про зобов`язання ліквідатора ПАТ АТП 13060 , арбітражного керуючого Плющову Н.О. надати суду документально підтверджені відомості щодо реалізації майна банкрута (укладені договори про відчуження майна та документи про їх виконання), отримані від такої реалізації кошти та про подальше спрямування цих коштів (документи про перерахування коштів на ліквідаційний рахунок Банкрута, виписка з ліквідаційного рахунка боржника за період з 18.10.2019 по 29.12.2021, документи про подальше спрямування коштів), відкладення судового засідання з розгляду скарги АТ Укрексімбанк на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражних керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О. до моменту надходження від ліквідатора ПАТ АТП 13060 , арбітражного керуючого Плющову Н.О. необхідних для розгляду скарги документальних доказів на вимогу суду у порядку здійснення судового контролю - задовольнити.

Відкласти судове засідання з розгляду скарги представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" № 0000602/21 від 29.12.21р. на дії (бездіяльність) ліквідаторів ПАТ АТП 13060 , арбітражної керуючих Гладія О.В. та Плющової Н.О. на 08.02.2022р. о 12:50год.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Дніпропетровської області за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченко, 1, зал судового засідання № 3-308.

Клопотання представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" № б/н від 24.01.22р. про забезпечення участі представника кредитора АТ Укрексімбанк в судовому засіданні з розгляду скарги по справі № 904/1938/15 про банкрутство ПАТ АТП-13060 в режимі відеоконференції у приміщенні суду, а обов`язок забезпечення її проведення покласти на один із судів (залежно від завантаженості залів проведення конференцій), розташованих у м. Києві - залишити без задоволення.

Зобов`язати ліквідатора ПАТ АТП 13060 арбітражного керуючого Плющову Н.О. надати суду документально підтверджені відомості щодо реалізації майна банкрута (укладені договори про відчуження майна та документи про їх виконання), отримані від такої реалізації кошти та про подальше спрямування цих коштів (документи про перерахування коштів на ліквідаційний рахунок Банкрута, виписка з ліквідаційного рахунка боржника за період з 18.10.2019 по 29.12.2021, документи про подальше спрямування коштів).

Зобов`язати учасників провадження у справі про банкрутство - виконати в повному обсязі вимоги ухвали господарського суду від 29.12.21р. та надати у разі потреби додаткові пояснення та заперечення.

Визнати явку у судове засідання 08.02.2022р. о 12:50 год. представників кредиторів, представника АТ "Державний експортно-імпортний банк України" (скаржника), арбітражного керуючого Гладія О.В. та ліквідатора ПАТ АТП 13060 арбітражного керуючого Плющову Н.О. обов`язковою.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями) та підлягає оскарженню.

Ухвала підписана - 27.01.2022р.

Копію ухвали надіслати: кредиторам, ліквідатору, арбітражному керуючому Гладію О.В.

Суддя І.В. Владимиренко

Дата ухвалення рішення25.01.2022
Оприлюднено28.01.2022
Номер документу102796473
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —904/1938/15

Постанова від 16.11.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 17.10.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 01.09.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 09.08.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 02.08.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 08.05.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 18.04.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 17.04.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 30.03.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.03.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні