Ухвала
від 01.02.2022 по справі 511/1284/19
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/1284/19

Номер провадження: 2/511/66/22

01.02.2022 року Роздільнянський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді - Гринчак С. І.,

секретаря судового засідання - Писаревської І.А.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Роздільна Одеської області клопотання представника Роздільнянської райдержадміністрації Одеської області про залучення в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог Роздільнянської міської ради Одеської області, як власника некомерційного підприємства, за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства спільної власності територіальних громад Роздільнянського району Роздільнянська центральна районна лікарня , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Роздільнянська районна державна адміністрація, Головне управління Пенсійного фонду України в Одеській області, про стягнення заборгованості по заробітній платі за час вимушеного прогулу,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Роздільнянського районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства спільної власності територіальних громад Роздільнянського району Роздільнянська центральна районна лікарня , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Роздільнянська районна державна адміністрація, Головне управління Пенсійного фонду України в Одеській області, про стягнення заборгованості по заробітній платі за час вимушеного прогулу.

Ухвалою судді Роздільнянського районного суду Одеської області від 20.10.2021 року справу прийнято до свого провадження та призначено підготовче судове засідання.

31.01.2022 року на адресу суду від представника Роздільнянської райдержадміністрації надійшло клопотання про залучення Роздільнянської міської ради Одеської області, як власника некомерційного підприємства, в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету позову на боці відповідача: Комунального некомерційного підприємства Роздільнянська багатопрофільна лікарня Роздільнянської міської ради.Вказане клопотання мотивоване тим, що в грудні 2020 року рішення Роздільнянської районної ради Одеської області від 22 грудня 2020 року № 49-УІІІ Про вихід зі складу засновників комунального некомерційного підприємства спільної власності територіальних громад; Роздільнянського району Роздільнянська центральна районна лікарня та передачу рухомого та нерухомого майна та майнових прав зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Роздільнянського району до комунальної власності територіальної громади в особі Роздільнянської міської ради Одеської області , рішення/ Роздільнянської міської ради Одеської області від 30 грудня 2020 року № 59-VIII Про вхід Роздільнянської міської ради Одеської області до складу засновників Комунального некомерційного підприємства Роздільнянська центральна районна лікарня , що знаходиться за адресою: вул. Європейська, 1, м. Роздільна, Роздільнянський район, Одеська область, (код ЄДРІІОУ 01998851) .Було розроблено та затверджено Статут Комунального некомерційного підприємства Роздільнянська багатопрофільна лікарня Роздільнянської міської ради (в новій редакції) затвердженого рішенням Роздільнянської міської ради Одеської області від 30 грудня 2020 року № 59.На теперішній час районна державна адміністраціє немає відповідних повноважень щодо ОСОБА_1 на посаді головного лікаря Комунального закладу Роздільнянська районна лікарня відповідно до умов контракту від 14 червня 2016, так як даний контракт припинив свою дію з 30 квітня 2021 року.

Сторони в підготовче судове засідання не з`явились.

В порядку ч.2 ст.247 ЦПК України розгляд справи здійснюється судом без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі.

Суд, вивчивши матеріали справи, дослідивши надані докази, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, в тому числі, вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до ст.55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора або боржника у зобов`язанні, а також у інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Судом встановлено, що станом на 2016 рік Роздільнянська районна державна адміністрація, відповідно до рішення Роздільнянської районної ради Одеської області від 02 вересня 2016 року 178-УІІ Про затвердження Статуту комунального закладу Роздільнянська центральна районна лікарня (в новій редакції) та рішення Роздільнянської районної ради Одеської області від 07 квітня 2017 року № 360-УІІ Про затвердження Статуту, комунального закладу Роздільнянська центральна районна лікарня (в новій редакції) ,; з нової редакції Статуту взагалі були виключені повноваження органу виконавчої влади - Роздільнянської районної державної адміністрації Одеської області (Орган управління/Уповноваженої особи) в управлінні Комунального закладу Роздільнянська центральна районна лікарня , незважаючи на те, що місцева державна адміністрація є місцевим органом виконавчої влади і входить до системи органів виконавчої влади згідно із Законом .України Про місцеві державні адміністрації та діє відповідно до Конституції України.

Згідно положень Статуту Комунального закладу Роздільнянська центральна районна лікарня (в новій редакції) в розділі 5 Управління закладом , а саме пунктом 5.1.5 вище вказаного Статуту, винятковою компетенцією Роздільнянської районної ради Одеської області є прийняття рішення про призначення головного лікаря Комунального закладу Роздільнянська центральна районна лікарня , укладання відповідного контракту із зазначеною особою, подовження дії контракту та звільнення головного лікаря з посади з підстав порушення ним положень законодавства України, Цього Статуту та положень контракту. Призначення на посаду головного лікаря здійснюється на підставі рішення районної ради шляхом укладення з ним контракту.

В грудні 2020 року рішення Роздільнянської районної ради Одеської області від 22 грудня 2020 року № 49-УІІІ Про вихід зі складу засновників комунального некомерційного підприємства спільної власності територіальних громад; Роздільнянського району Роздільнянська центральна районна лікарня та передачу рухомого та нерухомого майна та майнових прав зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Роздільнянського району до комунальної власності територіальної громади в особі Роздільнянської міської ради Одеської області , рішення/ Роздільнянської міської ради Одеської області від ЗО грудня 2020 року № 59-VIII Про вхід Роздільнянської міської ради Одеської області до складу засновників Комунального некомерційного підприємства Роздільнянська центральна районна лікарня , що знаходиться за адресою: вул. Європейська, 1, м. Роздільна, Роздільнянський район, Одеська область, (код ЄДРІІОУ 01998851) .

Було розроблено та затверджено Статут Комунального некомерційного підприємства Роздільнянська багатопрофільна лікарня Роздільнянської міської ради (в новій редакції) затвердженого рішенням Роздільнянської міської ради Одеської області від 30 грудня 2020 року № 59.

На виконання рішення Одеського апеляційного суду від 06 листопада 2020 року по справі № 511/2365/16-ц, про поновлення ОСОБА_1 на посаді головного лікаря, поновлення дії контракту, виплата вимушеного прогулу, районною державною адміністрацією було підготовлено лист попередження від 01.02.2021 року № 192/1./04/01-29 та розпорядження голови Районної державної адміністрації від 29.04.2021 року №150/А-2021 "Про дострокове припинення дії контракту від 14 червня 2016 року".

На теперішній час районна державна адміністраціє немає відповідних повноважень щодо ОСОБА_1 на посаді головного лікаря Комунального закладу Роздільнянська районна лікарня відповідно до умов контракту від 14 червня 2016, так як даний контракт припинив свою дію з 30 квітня 2021 року.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для них так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінили у даному процесі.

Статтею ст. 49 ЦПК України роз`яснені процесуальні права і обов`язки сторін.

Таким чином, в порядку ст.55 ЦПК України в якості правонаступника третьої особи належить залучити Роздільнянську міську раду.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 55, 247, 260, 261, 294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити в якості правонаступника третьої особи - Роздільнянської районної державної адміністрації за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства спільної власності територіальних громад Роздільнянського району Роздільнянська центральна районна лікарня , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Роздільнянська районна державна адміністрація, Головне управління Пенсійного фонду України в Одеській області, про стягнення заборгованості по заробітній платі за час вимушеного прогулу, - Роздільнянську міську раду Одеської області.

Виключити Роздільнянську районну державну адміністрацію з кола третіх осіб на стороні позивача.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С. І. Гринчак

Дата ухвалення рішення01.02.2022
Оприлюднено03.02.2022
Номер документу102897733
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —511/1284/19

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Пророк Віктор Васильович

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Пророк Віктор Васильович

Постанова від 12.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Рішення від 13.06.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Гринчак С. І.

Рішення від 13.06.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Гринчак С. І.

Ухвала від 22.06.2022

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Гринчак С. І.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Гринчак С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні