Ухвала
від 04.02.2022 по справі 414/39/22
КРЕМІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залучення третьої особи

"04" лютого 2022 р. Справа № 414/39/22

Провадження № 2-а/414/11/2022

Кремінський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді Безкровного І.Г.,

за участю секретаря с/з Горбаньової Ю.М.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кремінна Луганської області в порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Кремінської міської ради про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

На розгляді Кремінського районного суду Луганської області перебуває зазначена адміністративна справа.

У судове засідання позивач та його представник Прохватілов М.Ю. не з`явилися, останній через канцелярію суду надав заяву про розгляд справи за їх відсутності, а також надав заяву про уточнення позовних вимог, в якій просив стягнути судові витрати у справі з виконавчого комітету Кремінської міської ради, у зв`язку з чим представником також було подане клопотання про залучення виконавчого комітету Кремінської міської ради в якості третьої особи, позаяк зазначена у позові відповідачем адміністративна комісія є структурним підрозділом виконавчого комітету та не має самостійного рахунку, що може унеможливити виконання рішення в частині стягнення судового збору.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином, надав відзив на позов.

Дослідивши клопотання представника позивача та матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.ч. 2, 5 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується.

За таких обставин, позаяк в уточнених позовних вимогах позивач ставить питання про стягнення судових витрат з виконавчого комітету Кремінської міської ради, суд вважає за необхідне залучити останній до участі у розгляді справи третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, задовольнивши відповідне клопотання представника позивача.

Суд враховує, що з огляду на положення ст. 49 КАС України залучення третьої особи у справі, що розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, допускається до початку першого судового засідання, проте суд вважає, що в даному випадку забезпечення права третьої особи на участь у розгляді справи, рішення в якій може вплинути на її права та обов`язки, вочевидь превалює над міркуваннями стадійності адміністративного процесу, виходячи із завдань адміністративного судочинства, закріплених у ст. 2 КАС України.

Також, у зв`язку із залученням до участі у справі третьої особи, суд вважає за необхідне відкласти судове засідання у зазначеній адміністративній справі на іншу дату.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 49, 241-243, 248, 256 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про залучення третьої особи - задовольнити.

Залучити до участі у розгляді зазначеної адміністративної справи третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, виконавчий комітет Кремінської міської ради (ідентифікаційний код 04051750; місцезнаходження: Луганська область, Сєвєродонецький район, м. Кремінна, просп. Дружби, 13).

Відкласти судове засідання у зазначеній адміністративній справі на 21.02.2022 на 11:30 год.

Копії цієї ухвали надіслати учасникам.

Роз`яснити, що представник третьої особи у строк до 21.02.2022 має право подати пояснення щодо позову та щодо відзиву. Копії пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду, на які інші учасники справи мають право надати відповідь.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.Г. Безкровний

СудКремінський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення04.02.2022
Оприлюднено07.02.2022
Номер документу102974978
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —414/39/22

Рішення від 20.02.2022

Адміністративне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 21.02.2022

Адміністративне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 04.02.2022

Адміністративне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 24.01.2022

Адміністративне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 13.01.2022

Адміністративне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні