Ухвала
від 09.02.2022 по справі 360/906/22
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

09 лютого 2022 року СєвєродонецькСправа № 360/906/22 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Тихонов І.В., перевіривши матеріали за адміністративним позовом Приватного підприємства Будівельник-РАН (93009, Луганська область, м. Рубіжне, вул. Менделєєва, буд. 12) до Головного управління ДПС у Луганській області (93400, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Енергетиків, буд. 72) про визнання протиправними та скасування наказу,

ВСТАНОВИВ:

04 лютого 2022 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Приватного підприємства Будівельник-РАН (далі - позивач) до Головного управління ДПС у Луганській області (далі - відповідач), в якій позивач просить визнати протиправним та скасувати наказ ГУ ДПС у Луганській області Про проведення документальної планової виїзної перевірки ПП Будівельник-Ран № 44-п від 26 січня 2022 року.

Позовну заяву обґрунтовано тим, що 24 грудня 2021 року на офіційному сайті Державної податкової служби України оприлюднено План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2022 рік.

Під час його дослідження Позивачу стало відомо про включення його до списку платників Розділу І плану-графіка Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб під порядковим номером 1373 із визначенням місяця початку проведення документальної планової перевірки у лютому поточного року.

Згодом, 28 січня 2022 року на адресу ПП Будівельник-РАН надійшов лист від Головного управління ДПС у Луганській області (Відповідач) з Наказом Про проведення документальної планової виїзної перевірки ПП Будівельник-Ран № 44-п від 26 січня 2022 року (далі - Наказ № 44-п) та відповідне повідомлення про перевірку. Згідно фабули цього наказу, його винесено на підставі пп.20.1.4 п. 20.1 ст. 20, п.41.1 ст.41, пп. 75.1.2 п. 75.1 ст. 75, ст. 77, ст. 82 Податкового кодексу України, ЗУ Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування , згідно з планом-графіком проведення документальних планових перевірок на 2022 рік та з урахуванням постанови Кабінету міністрів України від 03 лютого 2021 року №89 Про скорочення строку дії обмеження в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок .

Перевірку заплановано розпочати 09 лютого 2022 року. Її тривалість визначена в 10 робочих днів.

Позивач вважає цей наказ є явно протиправними й ніякою мірою не відповідає приписам Конституції України, Податкового кодексу України, та іншим законодавчим вимогам, він підлягає скасуванню у встановленому законом порядку.

Відповідно до частини другої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, підстав для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження в адміністративній справі суд не вбачає, у зв`язку з чим вважаю за необхідне відкрити провадження у справі.

Частиною четвертою статті 9 КАС України визначено обов`язок суду вжити визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За приписами частини третьої статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може запропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частин третьої, шостої та сьомої статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребувані доказів суд постановляє ухвалу.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

З вищевикладених підстав суд вважає за необхідне від сторін докази, яких, на думку суду, не вистачає для з`ясування всіх обставин у справі.

Частинами першою, третьою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з приписами пункту десятого, частини шостої статті 12 КАС України, з урахуванням зазначених у частині третьої статті 257 КАС України критеріїв, які суд враховує при прийнятті питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суд дійшов висновку, що дана адміністративна справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись статтями 5, 12, 77, 160, 168, 171, 174, 175, 257, 260, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства Будівельник-РАН до Головного управління ДПС у Луганській області про визнання протиправними та скасування наказу.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 02 березня 2022 року на 09 год. 20 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Запропонувати позивачу надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду в підготовчому засіданні, а також інтегровану картку частини чистого прибутку (доходу) відповідача станом на день розгляду справи.

Зобов`язати відповідача - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати суду:

- відзив на позовну заяву, який повинен відповідати статті 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду).

Запропонувати позивачу подати до суду відповідь на відзив, а відповідачу - заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву.

Справа розглядатиметься суддею Тихоновим І.В. одноособово.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов`язки, встановлені статтями 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в підсистемі Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) - "Електронний суд для отримання процесуальних документів в електронному вигляді та інформації у цій справі на офіційному вебпорталі судової влади України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет на офіційному вебпорталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1270/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

СуддяІ.В. Тихонов

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.02.2022
Оприлюднено15.02.2022
Номер документу103160493
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/906/22

Рішення від 28.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 21.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 21.11.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 09.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 07.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні