Ухвала
від 21.02.2024 по справі 360/906/22
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

21 лютого 2024 року м. ДніпроСправа № 360/906/22

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Тихонов І.В., за результатами підготовчого провадження в адміністративній справі за позовом Приватного підприємства «Будівельник-РАН» до Головного управління ДПС у Луганській області про визнання протиправними та скасування наказу,

ВСТАНОВИВ:

04 лютого 2022 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Приватного підприємства «Будівельник-РАН» (далі позивач) до Головного управління ДПС у Луганській області (далі відповідач), в якій позивач просить визнати протиправним та скасувати наказ ГУ ДПС у Луганській області «Про проведення документальної планової виїзної перевірки ПП «Будівельник-Ран» № 44-п від 26 січня 2022 року.

Ухвалою суду від 09.02.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, вирішено розглядати справу за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

02.06.2022 від Головного управління ДПС у Луганській області надійшов відзив на позовну заяву, в якому відповідач заперечує проти задоволення позовних вимог.

Ухвалою від 21.11.2022 запропоновано учасникам справи у строк до 28.11.2022 через підсистему ЄСІТС «Електронний суд» подати заяви про проведення підготовчого засідання та подальший розгляд справи в порядку письмового провадження за їх відсутності або про призначення підготовчого засідання у справі чи інші клопотання за наявності.

28.04.2023 від представника позивача надійшла заява про розгляд справи без його участі. Зазначив, що не заперечує проти розгляду справи без виклику сторін.

Ухвалою суду від 15.02.2024 призначено по справі підготовче засідання без виклику сторін (у письмовому провадженні) 21 лютого 2024 року.

В ході підготовчого провадження судом виконано вимоги частини другої статті 180 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України).

Частиною другою статті 183 КАС України передбачено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на викладене суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

При цьому, суд зазначає, що військовий стан в країні триває, мають місце ракетні обстріли в багатьох містах, в тому числі в м. Дніпро, зазнають руйнування енергетичні об`єкти, тобто існує реальна загроза життю та здоров`ю учасників процесу в тому числі й працівників суду, які мають перебувати в адміністративній будівлі для забезпечення умов фіксації судового процесу.

Отже суд має об`єктивну можливість без загрози для життя та здоров`я учасників процесу розглянути справу в порядку письмового провадження за відповідними заявами учасників справи.

Керуючись статтями 173, 180, 183, 194, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження в адміністративній справі за позовом Приватного підприємства «Будівельник-РАН» до Головного управління ДПС у Луганській області про визнання протиправними та скасування наказу та призначити справу до судового розгляду по суті на 28 лютого 2024 року на 14 год. 20 хв. у залі судових засідань Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: Дніпропетровська область, місто Дніпро, вул. Академіка Янгеля, буд. 4.

Повідомити учасників справи про дату, час і місце розгляду адміністративної справи шляхом надіслання учасникам справи копії цієї ухвали та повісток про виклик до суду в електронному вигляді на їх електронні адреси (у разі наявності) або через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд».

Запропонувати учасникам справи подати заяви про розгляд справи в порядку письмового провадження за їх відсутності.

Заяви з процесуальних питань, пояснення, додаткові письмові докази можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну пошту суду (inbox@adm.lg.court.gov.ua) або через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд».

Ухвала суду набирає законної сили негайно з моменту її проголошення та не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяІ.В. Тихонов

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117148295
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо реалізації податкового контролю

Судовий реєстр по справі —360/906/22

Рішення від 28.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 21.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 21.11.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 09.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 07.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні