Ухвала
від 15.02.2024 по справі 360/906/22
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про призначення підготовчого провадження

15 лютого 2024 року м. ДніпроСправа № 360/906/22

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Тихонов І.В., розглянувши питання про призначення підготовчого засідання у справі № 360/906/22 за позовом Приватного підприємства «Будівельник-РАН» до Головного управління ДПС у Луганській області про визнання протиправними та скасування наказу,

ВСТАНОВИВ:

04 лютого 2022 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Приватного підприємства «Будівельник-РАН» (далі позивач) до Головного управління ДПС у Луганській області (далі відповідач), в якій позивач просить визнати протиправним та скасувати наказ ГУ ДПС у Луганській області «Про проведення документальної планової виїзної перевірки ПП «Будівельник-Ран» № 44-п від 26 січня 2022 року.

Ухвалою суду від 09.02.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, вирішено розглядати справу за правилами загального позовного провадження, визначено дату підготовчого засідання 02.03.2022.

Через збройну агресію РФ проти України, підготовче засідання, призначене на 02.03.2022 не відбулось.

28.04.2023 від представника позивача надійшла заява про розгляд справи без його участі. Зазначив, що не заперечує проти розгляду справи без виклику сторін.

Відповідно до частини третьої статті 223 КАС України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

Частиною п`ятою статті 223 КАС України встановлено, якщо розгляд справи було відкладено, суд продовжує провадження у справі зі стадії, на якій розгляд справи було відкладено. У випадку відкладення розгляду справи під час її розгляду по суті, суд може почати розгляд справи по суті спочатку.

При цьому, суд зазначає, що військовий стан в країні триває, мають місце ракетні обстріли в багатьох містах, в тому числі в м. Дніпро, зазнають руйнування енергетичні об`єкти, тобто існує реальна загроза життю та здоров`ю учасників процесу в тому числі й працівників суду, які мають перебувати в адміністративній будівлі для забезпечення умов фіксації судового процесу.

Отже суд має об`єктивну можливість із збереженням ресурсів та без загрози для життя та здоров`я учасників процесу розглянути справу в порядку письмового провадження за відповідними заявами учасників справи.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе підготовче провадження провести без виклику сторін (у письмовому провадженні).

Керуючись ст. ст. 4, 194, 205, 223, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Підготовче провадження провести без виклику сторін (у письмовому провадженні) 21 лютого 2024 року.

Запропонувати учасникам справи подати заяви про розгляд справи в порядку письмового провадження за їх відсутності.

Заяви з процесуальних питань, пояснення, додаткові письмові докази можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну пошту суду (inbox@adm.lg.court.gov.ua) або через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд».

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяІ.В. Тихонов

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117018644
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо реалізації податкового контролю

Судовий реєстр по справі —360/906/22

Рішення від 28.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 21.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 21.11.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 09.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 07.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні