Ухвала
від 17.03.2022 по справі 335/2956/21
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/2956/21 1-кс/335/920/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 березня 2022 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Запоріжжі клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Запорізькій області майора поліції ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019080060002331 від 26.09.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 270 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12019080060002331 від 26.09.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.270 КК України, яке здійснюється СУ ГУНП в Запорізькій області, в обгрунтування якого зазначив наступне.

Під час досудового розслідування встановлено, що 26.09.2019 до Вознесенівського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області надійшов рапорт про те, що 15.08.2020 року в будинку № 54 по вулиціВиборзька в м. Запоріжжі, невстановлена особа, порушила встановлені законодавством вимоги пожежної безпеки, у зв`язку з чим, виникла пожежа, яка пошкодила майно, яке належить ТОВ «Аркадія ЛТД» та ТОВ м`ясокомбінат «Ювілейний», чим спричинила майнову шкоду у особливо великому розмірі.

В ході проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні виконано ряд слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій, серед яких:

- долучено акт про пожежу від 15.08.2019 року, відповідно до якої причин пожежі не встановлено;

- долучено технічний висновок з причин виникнення пожежі, що сталося 15.08.2019 р. у будинку ТОВ «Аркадія ЛТД», що розташований за адресою: м.Запоріжжя вул. Виборзька, 54, відповідно до якого найбільш вірогідною причиною виникнення пожежі у будівлі ТОВ «Аркадія ЛТД» є занесення стороннього джерела запалення;

- допитано в якості свідка ОСОБА_4 , який пояснив, що він працює на посаді сторожа у ТОВ «Аркадія ЛТД». На територію вказаного підприємства є три орендатора м`ясокомбінат «Юбілейний», «Макей» та «Дніпрокури». Так, 15.08.2019, приблизно о 16:00 він заступив на добове чергування в якості сторожа. Приближно о 21:15 знаходячись на посту він помітив як щось горить на території м`ясокомбінатії « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Підійшовши ближче він побачив співробітників м`ясокомбіната «Юбілейний», які повідомили, що намагались погасити пожежу, але їм цього не вдалось зробити. Після чого він подзвонив до служби «101» та повідомив про вказану подію. Будь-якої іншої інформації, яка б мала інтерес для кримінального провадження не надходила.

- допитані в якості свідків працівники підприємств ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , але інформації, яка б мала інтерес для розслідування кримінального провадження не надійшла.

- проведено судово-хімічну експертизу, в ході якої встановлено, що представлений для дослідження фрагмент скляної горловини з-під пляшки, в який вставлений фрагмент тканини, на зовнішній і внутрішній поверхнях металевої каністри виявлено сліди зміненого нафтопродукту, окрім цього на представленій для дослідження інших предметах слідів нафтопродуктів і пально-мастильних матеріалів не виявлено. На представлених для дослідження фрагментів скляної горловини з-під пляшки, в який вставлений фрагмент тканини, на зовнішній і внутрішній поверхнях металевої каністри виявлено сліди зміненого світлого нафтопродукту (бензин, гас, дизельне паливо), вид якого встановити неможливо, так як він є зміненим під дією процесів конденсації та випаровування.

- долучено висновок комплексної комісійної пожежно-технічної експертизи та електротехнічного експертного дослідження, відповідно до якого первинне місце виникнення горіння знаходиться в нижній частині правого дальнього кута приміщення А (4) (відносно входу) складської споруди ТОВ «Аркадія ЛТД», яка розташована за адресою: м. Запоріжжя, вул.Виборзька, 54. Поширення полум`я в первісні стадії відбувалось за рахунок теплового випромінювання та відхідних конвективних потоків на оточуючи горючі матеріали. Джерелом запалювання на досліджуваній пожежі відноситься до групи «відкритий вогонь». До джерела відкритого вогню відносяться полум`я сірника, запальнички, факела та тліючі тютюнові вироби. Технічною причиною виникнення пожежі у складській споруді, займання наявних горючих речовин та матеріалів в нижній частині правого дальнього кута приміщення, під впливом групи джерела запалювання «відкритий вогню» найбільш ймовірно від тліючого тютюнового виробу.

- долучено висновок експерта-криміналіста № 261 від 11.10.2019 р., згідно якого об`єкт у вигляді відблисків не встановленого походження зафіксований на двох файлах відеозапису з камер зовнішнього спостереження № 15 будівлі ТОВ «Аркадія ЛТД» є контури відображення різноспрямованих польотів летучої миші.

- долучено висновок експерта за результатами проведення комплексної комісійної судової пожежно-технічної, електротехнічної експертизи та експертизи з дослідження нафтопродуктів і пально-мастильних матеріалів від 14.09.2020 р. первинне місце виникнення горіння знаходиться в нижній частині правого дальнього кута приміщення А (4) (відносно входу) складської споруди ТОВ «Аркадія ЛТД», яка розташована за адресою: м. Запоріжжя, вул.Виборзька, 54. Поширення полум`я в первісні стадії відбувалось за рахунок теплового випромінювання та відхідних конвективниї потоків на оточуючи горючі матеріали. Джерелом запалювання на досліджуваній пожежі відноситься до групи «відкритий вогонь». До джерела відкритого вогню відносяться полум`я сірника, запальнички, факела та тліючі тютюнові вироби. Технічною причиною виникнення пожежі у складській споруді, займання наявних горючих речовин та матеріалів в нижній частині правого дальнього кута приміщення, під впливом групи джерела запалювання «відкритий вогню» найбільш ймовірно від тліючого тютюнового виробу. Окрім цього надані на дослідження речовині докази є речовинами та матеріалами, які здатні до участі у горінні в ролі відновника. Частина наданих на дослідження об`єктів є частинами електротехнічними пристроями, які знаходяться в зоні термічних уражень і не містять собі ознак, які свідчили б про ймовірний аварійний режим їх роботи. Інший об`єкт (об`єкт № 5) може бути частиною пристрою прискорення горіння типу «суміш Молотова» і відноситься до джерел запалювання «відкритий вогонь», але не має відношення до початку горіння досліджуваної події.

- долучена документація з ТОВ «Аркадія ЛТД» (звіт про оцінку вартості майна розташованого за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54), технічний паспорт та технічний звіт про стан будівельних конструкцій частини будівлі ( АДРЕСА_1 ).

До матеріалів кримінального провадження витребувано та долучено наступні документи:

1. З ЗФ ТОВ «ВЕНБЕСТ»: копії договорів та актів виконаних робіт про спостереження за спрацюванням засобів пожежної сигналізації, що знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54, укладених як з ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) так і з іншими особами за період з 01.01.2019 р. по 31.12.2019 р.; інформацію про найменування, тип, кількість та місця розташування датчиків пожежної сигналізації в складських та офісних приміщеннях за адресою: Запоріжжя, вул. Виборзька, 54, обслуговування яких проводилось Товариством; проект влаштування пожежної сигналізації в складських та офісних приміщеннях за адресою: Запоріжжя, вул. Виборзька, 54; інформацію про дати проведення технічного обслуговування пожежної сигналізації, що знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54 та дані (прізвище, ім`я, по-батькові, посада, контактний телефон, посадові інструкції тощо) працівників, що безпосередньо проводили технічне обслуговування засобів пожежної сигналізації за період з 01.01.2019р. по 31.12.2019р.; копії документів, складених за результатами проведення технічного обслуговування засобів пожежної сигналізації за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54 за період з 01.01.2019р. по 31.12.2019р.; відомості про всі випадки та час спрацювання пожежної сигналізації за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54 за період з 01.01.2019р. по 31.12.2019р.; відомості про працівників, що 25.07.2019р. безпосередньо проводили технічне обслуговування засобів пожежної сигналізації, що знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54; відомості про оплати (виписки з банку, платіжні доручення тощо) з боку ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) робіт, що були проведені вашим підприємством по технічному обслуговуванню засобів пожежної сигналізації, що знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54 за період з 01.01.2019р. по 31.12.2019р.; роздруківку з електронного журналу спрацювання засобів пожежної сигналізації за період з 01.01.2019р. по 31.12.2019р. в складських та офісних приміщеннях за адресою: Запоріжжя, вул. Виборзька, 54, які знаходяться під спостереженням організації;

2. З ТОВ «ГРАНД»: інформацію щодо розробки проекту встановлення пожежної сигналізації на об`єкті ТОВ «Аркадія ЛТД» за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54, та відомості щодо приймання участі у складанні та копію Акту приймання в експлуатацію установки пожежної сигналізації на об`єкті ТОВ «Аркадія ЛТД» за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54 у 2008 році;

3. З ТУ ДПС України в Запорізькій області: інформацію щодо наявності/відсутності та обсягів за даними податкового обліку взаємовідносин за період з 01.01.2019р. по 01.01.2020р. в розрізі по місяцям між Товариством з обмеженою відповідальністю «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) та Товариством з обмеженою відповідальністю „СПЕЦЕНЕРГОПРОМ (код ЄДРПОУ 35718763), зокрема щодо виконання робіт на замовлення ТОВ «Аркадія ЛТД»; інформацію щодо наявності/відсутності та обсягів за даними податкового обліку взаємовідносин за період з 01.01.2019р. по 01.01.2020р. в розрізі по місяцям між Товариством з обмеженою відповідальністю «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) та Товариством з обмеженою відповідальністю «ТОРОС ЗАПОРІЖЖЯ» (69034, М. ЗАПОРІЖЖЯ, ВУЛ. БИЛКІНА, 36, код ЄДРПОУ 34640838), зокрема щодо виконання робіт на замовлення ТОВ «Аркадія ЛТД»; інформацію щодо наявності/відсутності та обсягів за даними податкового обліку взаємовідносин за період з 01.01.2019р. по 01.01.2020р. в розрізі по місяцям між Товариством з обмеженою відповідальністю «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) та ЗАПОРІЗЬКОЮ ФІЛІЄЮ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВЕНБЕСТ» (69002, М. ЗАПОРІЖЖЯ, ВУЛ. ПОШТОВА, 115), зокрема щодо виконання робіт на замовлення ТОВ «Аркадія»; інформацію щодо кількості та прізвищ і імен, посад, дат працевлаштування фізичних осіб, які були працівниками ТОВ «Аркадія ЛТД» (ЄДРПОУ 20481326) станом на 15.08.2019, та які були працевлаштовані на ТОВ «Аркадія ЛТД» (ЄДРПОУ 20481326) в період з 01.07.2019 по 30.9.21, із зазначенням конкретної дати працевлаштування, посади та прізвища імена працевлаштованих в зазначений період осіб; копії документів стосовно діяльності ТОВ «Аркадія ЛТД» (ЄДРПОУ 20481326): форми 1 ДФ та Додатка 4 по порядку формування та подання страхувальниками звіту відносно сум нарахування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, також таблиці, які зазначені в переліку таблиць звіту про суми нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, надбавки, компенсації) застрахованих осіб, та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за період з 01.07.2019 по 30.09.2019.

4. З ГУ ДСНС України в Запорізькій області: які документи дозвільного характеру з питань пожежної безпеки (погодження проектної документації, дозвіл на експлуатацію, декларація відповідності матеріально-технічної бази суб`єкта господарювання - вимогам законодавства пожежної безпеки та/або інші документи) видавались та/або реєструвались власнику складів - ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) або іншим особам на об`єкт, нерухомості за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54 та копії таких документів; проект розширення з реконструкцією об`єкта нерухомості за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54 експертизу в органах державного пожежного нагляду: щодо вводу об`єкта нерухомості за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54 в експлуатацію за участі органів пожежного нагляду; інформації щодо проекту влаштування та монтажу автоматичної пожежної сигналізації на об`єкти нерухомості за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54; відомості про проведення та результати планових та позапланових перевірок, інших заходів державного нагляду (контролю), акти, приписи за результатами проведених заходів, що видавались посадовим та/або уповноваженим особам ТОВ «Аркадія ЛТД» або інших осіб щодо об`єктів нерухомості за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54 за період з 01.01.2006р; повна інформація щодо пожежі, яка сталася 15.08.2019р. за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54: в якому часу надійшов сигнал про пожежу, строк прибуття пожежної команди на об`єкт, категорія пожежі, порядок дій пожежників та строк ліквідації пожежі, наслідки пожежі, повні дані керівника гасіння пожежі та осіб, які приймали участь в ліквідації пожежі; - наказ про призначення відповідального працівника ТОВ м`ясокомбінат «Ювілейний» за стан пожежної безпеки на об`єкті за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54; витяг з протоколу засідання комісії по перевірці знань з питань пожежної безпеки №928 від 21.09.2016 року щодо навчання особи, відповідальної за стан пожежної безпеки ОСОБА_5 ; копія відповідального посвідчення ОСОБА_16 ; загальна інструкція ТОВ м`ясокомбінат «Ювілейний» про заходи безпеки на території підприємства, в структурних підрозділах, будівлях, приміщеннях, складах, спорудах та інших об`єктах; службова записка ОСОБА_5 щодо наслідків пожежі; акт здачі-приймання робіт (надання послуг) №282 від 14.05.2019р. щодо перезарядки вогнегасників; видаткова накладна №479 від 15.05.2019 року щодо передачі вогнегасників на Запорізьке відділення ТОВ м`ясокомбінат «Ювілейний»; інші документи щодо заходів забезпечення Пожежної безпеки та належного протипожежного режиму ТОВ м`ясокомбінат «Ювілейний» на об`єктах підприємства, які були надані у клопотанні (інформація про які вказана у Згідно технічного висновку з причини виникнення пожежі, що сталася у будівлі ТОВ «Аркадія ЛТД», яка розташована за адресою: вул. Виборзька, 54, в м. Запоріжжя, складеним АРЗ СП ГУ ДСНС України в Запорізькій області №16 від 19.09.2019 року).

5. З Запорізької міської ради: копію рішення (зі всіма додатками) виконавчого комітету Запорізької міської Ради від 22.02.2012р. № 52/23 щодо оформлення права власності за ТОВ «Аркадія ЛТД» на об`єкт (об`єкти) нерухомого майна за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54; копії всіх документів, що подавались ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) до виконкому Запорізької міської ради для отримання відповідного рішення та оформлення права власності за ТОВ «Аркадія ЛТД» на об`єкт (об`єкти) нерухомого майна за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54, копії документів, що посвідчують право власності ТОВ «Аркадія ЛТД» на об`єкт (об`єкти) нерухомого майна за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54, та його площу.

6. З управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Запорізькій області: копії актів введення об`єкта будівництва в експлуатацію, декларацій на початок будівельних робіт, декларацій про готовність об`єкта до експлуатації та інших документів дозвільного характеру, що були видані ТОВ «Аркадія ЛТД» щодо будівництва та/або реконструкції об`єкта (об`єктів) нерухомого майна за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54.

7. З ТОВ «Спеценергопром»: копії договорів на проведення робіт вимірювань та випробувань за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54, укладених як з ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) за період з 01.01.2019р. по 01.01.2020р.; відомості щодо дати проведення вимірювань та випробувань за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54 за період з 01.01.2019р. по 01.01.2020р.; копії документів, складених за результатами проведення зазначених вимірювань та випробувань за період з 01.01.2019р. по 01.01.2020р., зокрема: копії технічних звітів та протоколів електровимірювань електрообладнання приміщень за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54; відомості щодо оплати з боку ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20491326) робіт, що були проведені підприємством щодо електровимірювань 18.07.2019р. за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54.

8. З ТОВ «ТОРОС ЗАПОРІЖЖЯ»: копії договорів на технічне обслуговування холодильного обладнання, що знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54, укладених як з ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) за період з 01.01.2019р. по 01.01.2020р.; перелік холодильного обладнання за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54, обслуговування якого проводилось за період з 01.01.2019р. по 01.01.2020р.; дати проведення технічного обслуговування холодильного обладнання, що знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54 за період з 01.01.2019р. по 01.01.2020р.; копії документів, складених за результатами проведення технічного обслуговування холодильного обладнання за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54, а саме: акти проведення обслуговування, дефектні акти, акти ремонту тощо за період з 01.01.2019р. по 01.01.2020р.; акту огляду при технічному обслуговуванні холодильного обладнання ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) у липні 2019 року від 31.07.2019р., що проводилось за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54; договір № 5/2 від 01.02.2019р. на проведення технічного обслуговування холодильного обладнання, укладеного підприємством з ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326); акт № ОУ-0000065 здачі - прийняття робіт з технічного обслуговування холодильного обладнання ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) у липні 2019 року; інформація щодо оплати з боку ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) робіт, що були проведені підприємством по технічному обслуговуванню холодильного обладнання ТОВ «Аркадія ЛТД» (код ЄДРПОУ 20481326) у липні 2019 року за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54.

На теперішній час призначено додаткову комплексну пожежно-технічну та інженерно-технічну експертизу в галузі охорони праці, проведення якої доручено експертам Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса, на вирішення експерта поставлено наступні питання:

- які вимоги нормативних документів були не виконані з боку ТОВ м`ясокомбінат «Ювілейний» (ЄДРПОУ 24615640) під час оренди приміщення у ТОВ «Аркадія ЛТД» (ЄДРПОУ 20481326) розташованого за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54, до виникнення пожежі 15.08.2019 року?

- дії (бездіяльність) яких осіб ТОВ м`ясокомбінат «Ювілейний» (ЄДРПОУ 24615640) знаходяться в причинно-наслідковому зв`язку з виникненням пожежі, яка сталася 15.08.2021 року за адресою: м. Запоріжжя, вул. Виборзька, 54?

За результатами даної експертизи, при встановленні винної особи буде вирішуватись питання про повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 270 КК України.

Вказані процесуальні та слідчі дії мають доказове значення для досудового розслідування та судового розгляду та не могли бути здійснені раніше у зв`язку із тим, що цьому перешкоджало не встановлення до цього часу всіх осіб, що можуть бути причетними до вчинення кримінального правопорушення, місцезнаходження речових доказів. Тривалість слідства, у тому числі обумовлюється значною кількістю запланованих слідчих та процесуальних дій, проведенням судових експертиз.

У зв`язку з викладеним завершити досудове розслідування до завершення його строку, який ухвалою слідчого судді продовжено до 26.03.2022 року, не є можливим та слідчий звернувся до слідчого судді із вказаним клопотанням, у якому просить продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12019080060002331 на дванадцять місяців.

Слідчий підтримав подане клопотання, надавши відповідну письмову заяву.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання слідчого проведено без фіксації судового процесу.

Перевіривши матеріали клопотання та дослідивши надані докази, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст.2КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Згідно з ч. 1 ст.28КПК України під час кримінального провадження кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить: дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо нетяжкого злочину; вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 4 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави24цього Кодексу.При цьомузагальний строкдосудового розслідуванняне можеперевищувати: 1)одного місяцяз дняповідомлення особіпро підозруу вчиненнікримінального проступкуу випадках,передбачених пунктами1і 2частини третьоїцієї статті; 2)шести місяцівіз дняповідомлення особіпро підозруу вчиненнінетяжкого злочину; 3) дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 1 ст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений у частині другій статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини четвертої статті 219 цього Кодексу.

Як передбачено ч. 1 ст. 295-1 КПК України, у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Враховуючи, що матеріалами клопотання підтверджується вагомість наявних доказів про те, що завершення досудового розслідування до 26.03.2022 року об`єктивно є неможливим, оскільки на теперішній час органу досудового розслідування необхідно провести слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення осіб причетних до вчинення даного кримінального правопорушення, з урахуванням обсягу слідчих дій, які необхідно провести, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, та вважає за необхідне продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12019080060002331 на дванадцять місяців до 26.03.2023 року.

Керуючись ст.ст. 294, 295-1, 372, 376 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про продовження строку досудового розслідування задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019080060002331 від 26.09.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 270 КК України, на дванадцять місяців строком до 26.03.2023 року включно.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення17.03.2022
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу103702632
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —335/2956/21

Ухвала від 13.03.2023

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Тютюник М. С.

Ухвала від 23.11.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 27.05.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 27.05.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 24.05.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 24.05.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні