Ухвала
від 18.04.2022 по справі 300/1362/22
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"19" квітня 2022 р. справа № 300/1362/22

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Чуприна О.В., розглянувши матеріали адміністративного позову

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ),

до Управління соціального захисту Калуської районної державної адміністрації (вул. Чорновола, 12, м. Калуш, Калуський район, Івано-Франківська область, 77300),

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача:

Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Івано-Франківськгаз" (вул. Ленкавського, 20, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 77610),

Товариство з обмеженою відповідальністю "Прикарпатенерготрейд" (вул. Надрічна, 4-Б, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 77616),

Комунальне підприємство "Водоканал" Долинської міської ради (вул. Б.Хмельницького, 57, м. Долина, Калуський район, Івано-Франківська область, 77500),

Комунальне підприємство "Комунгосп" Долинської міської ради (вул. Б.Хмельницького, 57, м. Долина, Калуський район, Івано-Франківська область, 77500 ),

про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання здійснити нарахування і виплату пільги, з 27.03.2020, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 (надалі по тексту також - позивач, ОСОБА_1 ) 21.03.2022 звернувся в суд з адміністративним позовом до Управління соціального захисту Калуської районної державної адміністрації (надалі по тексту також - відповідач, Управління), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Івано-Франківськгаз", Товариство з обмеженою відповідальністю "Прикарпатенерготрейд", Комунальне підприємство "Водоканал" Долинської міської ради, Комунальне підприємство "Комунгосп" Долинської міської ради (надалі по тексту також - треті особи) про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання здійснити нарахування і виплату пільги, з 01.07.2015.

Підставою звернення ОСОБА_1 із вказаним позовом є відмова Управління соціального захисту Калуської районної державної адміністрації у нарахуванні та виплаті пільг, передбачених статтею 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", в розмірі 50% знижки на оплату комунальних послуг, починаючи з 01.07.2015.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 25.03.2022 позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху та надано десятиденний строк для подання обґрунтованої заяви про поновлення пропущеного строку звернення до суду з цим адміністративним позовом або доказів поважності причин його пропуску, а також додаткових доказів, що підтверджують обставини справи котрі вказані в адміністративному позові.

14.04.2022 позивач у строк встановлений судом, подав заяву про поновлення пропущеного строку звернення до суду. Вказана заява обґрунтована тим, що з моменту звернення ОСОБА_1 із заявою від 27.03.2020 про встановлення пільг до відповідача, останній не вжив заходів для відновлення його прав, відтак з цієї дати проси поновити строки звернення.

Розглянувши вказане клопотання та матеріали позову суддя дійшов висновку про поважність причин пропуску строку звернення до суду та наявність достатніх підстав для задоволення клопотання і поновлення такого строку саме з 27.03.2020.

Позивач є особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява після усунення недоліків, відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України.

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, подано з дотриманням правил підсудності та в строк, установлений законом.

Інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України немає.

Справа підсудна Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

Справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 171, 248, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати поважними причини пропуску строку звернення та поновити строк звернення до суду ОСОБА_1 із позовною заявою до Управління соціального захисту Калуської районної державної адміністрації, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Івано-Франківськгаз", Товариство з обмеженою відповідальністю "Прикарпатенерготрейд", Комунальне підприємство "Водоканал" Долинської міської ради, комунальне підприємство "Комунгосп" Долинської міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання здійснити нарахування і виплату пільги, з 27.03.2020.

2. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту Калуської районної державної адміністрації, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Івано-Франківськгаз", Товариство з обмеженою відповідальністю "Прикарпатенерготрейд", Комунальне підприємство "Водоканал" Долинської міської ради, комунальне підприємство "Комунгосп" Долинської міської ради про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання здійснити нарахування і виплату пільги, з 27.03.2020.

3. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін за наявними матеріалами.

4. Встановити відповідачу з дня вручення цієї ухвали п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, і подання всіх письмових та електронних докази (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

5. Встановити позивачу - для подання відповіді на відзив, а відповідачу - для подання заперечення, - п`ятиденний строк з дня отримання відзиву чи відповіді на відзив, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

6. Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі на подання письмових пояснень щодо позовних вимог ОСОБА_1 .

7. Клопотання позивача від 08.04.2022 про витребування у відповідача доказів, зокрема, копії всієї особової справи на ОСОБА_1 та інші наявні документи, які засвідчують обставину про те, що склад сім`ї позивача сформований виключно з непрацездатних осіб, - задовольнити.

8. Витребувати в Управління соціального захисту Калуської районної державної адміністрації, оформлені і засвідчені відповідно до вимог статті 94 КАС України:

- копію всієї особової справи на ОСОБА_1 та інші наявні документи, які засвідчують/спростовують обставину про те, що склад сім`ї позивача сформований виключно з непрацездатних осіб;

- копії усіх документів використаних при складанні та оформленні відповідей на звернення позивача від 10.09.2021 за №12 і від 04.10.2021 за №229.

9. Зобов`язати Управління соціального захисту населення Калуської районної державної адміністрації, окрім відзиву на позов, подати в суд письмове пояснення з приводу наступних обставин:

- які юридичні та фактичні причини не надання/встановлення позивачу одночасно подвійної опалювальної площі (42 м2 опалювальної площі наодну особу, яка має право на знижку виплати, та додатково 21 м2 на сім`ю) для розрахунку соціальної норми житла у разі використання природного газу для індивідуального опалення та розрахунку 50% пільги від даної площі відповідно до абзацу 2 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» від 06.08.2014 за №409.

10. Виконання вимог пунктів 8 і 9 резолютивної частини даної ухвали суду необхідно здійснити відповідачу у строк до 4 травня 2022 року.

11. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

12. Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до частини 5 статті 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

13. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Суддя /підпис/ Чуприна О.В.

Дата ухвалення рішення18.04.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104004561
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, з них осіб, звільнених з публічної служби

Судовий реєстр по справі —300/1362/22

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гінда Оксана Миколаївна

Ухвала від 04.12.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гінда Оксана Миколаївна

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Гінда Оксана Миколаївна

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 22.09.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Рішення від 06.07.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 30.05.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 18.04.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 18.04.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні