Ухвала
від 19.04.2022 по справі 916/131/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

підготовчого засідання суду

про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність

"20" квітня 2022 р.м. Одеса Справа № 916/131/22Господарський суд Одеської області у складі судді Антощук Світлани Іванівни,

при секретарі судового засідання Ловзі В.М.,

у підготовчому засіданні суду дослідив матеріали заяви (вх. ГСОО №147/22 від 20.01.2022р.) фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність,

Учасники справи у судове засідання не з`явилися.

Процесуальні дії суду.

Фізична особа ОСОБА_1 звернулась до Господарського суду Одеської області із заявою вх. ГСОО №147/22 від 20.01.2022р. про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність посилаючись на заборгованість перед кредиторами у розмірі 1 472 349, 32 грн. та положення Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 07.02.2022р. заяву ОСОБА_1 прийнято та призначено до розгляду у підготовчому засідання суду.

З`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі.

Частиною 1 ст. 3 Господарського процесуального кодексу України закріплено, що судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Частиною 6 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що Господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

21.10.2019р. набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч. 2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства з дня введення в дію цього Кодексу визнано такими, що втратили чинність: Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 31, ст. 440 із наступними змінами); Постанову Верховної Ради України "Про введення в дію Закону України "Про банкрутство" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 31, ст. 441).

Згідно ч. 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Частиною 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 1 ст. 113 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи-підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

Згідно ч. 1 ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справі про неплатоспроможність боржника-фізичної особи або фізичної особи-підприємця може бути відкрито лише за заявою боржника.

Згідно до ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства боржник - юридична особа або фізична особа, у тому числі фізична особа - підприємець, неспроможна виконати свої грошові зобов`язання, строк виконання яких настав.

Відповідно ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства неплатоспроможність - неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом.

Стаття 1 Кодексу України з процедур банкрутства встановлює, що грошовим зобов`язанням є зобов`язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов`язань належать також зобов`язання щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загально-обов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов`язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов`язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов`язань боржника, у тому числі зобов`язань щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов`язання, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров`ю громадян, зобов`язання з виплати авторської винагороди, зобов`язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі. Склад і розмір грошових зобов`язань, у тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням відсотків, які зобов`язаний сплатити боржник, визначаються на день подання до господарського суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, якщо інше не встановлено цим Кодексом. При поданні заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство розмір грошових зобов`язань визначається на день подання до господарського суду такої заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства у підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, з`ясовує наявність підстав для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, а також вирішує питання, пов`язані з розглядом заяви.

Частинами 2, 3 ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що Боржник має право звернутися до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність у разі, якщо: 1) розмір прострочених зобов`язань боржника перед кредитором (кредиторами) становить не менше 30 розмірів мінімальної заробітної плати; 2) боржник припинив погашення кредитів чи здійснення інших планових платежів у розмірі більше 50 відсотків місячних платежів за кожним з кредитних та інших зобов`язань упродовж двох місяців; 3) ухвалено постанову у виконавчому провадженні про відсутність у фізичної особи майна, на яке може бути звернено стягнення; 4) існують інші обставини, які підтверджують, що найближчим часом боржник не зможе виконати грошові зобов`язання чи здійснювати звичайні поточні платежі (загроза неплатоспроможності). До складу грошових вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

З матеріалів заяви боржника господарським судом встановлено наступне.

ОСОБА_1 з 13.04.2001р. зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

З витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що ОСОБА_1 не зареєстрований як фізична особа-підприємець.

Відповідно наданого до суду Боржником реєстру кредиторів ОСОБА_1 має невиконанні зобов`язання перед наступними кредиторами:

- Товариством з обмеженою відповідальністю "ПРОКСИМА" (код ЄДРПОУ 21650699) у сумі 662 349,32 грн.

- фізичною особою ОСОБА_2 (паспорт № НОМЕР_2 ) у сумі 810 000, 00 грн.

Заборгованість перед Товариством з обмеженою відповідальністю "ПРОКСИМА" Боржник обґрунтовує наступним.

25.03.2008р. між ВАТ «МОРСЬКИЙ ТРАНСПОРТНИЙ БАНК» та ОСОБА_3 укладено кредитний договір № 00926/RO. Додатковою угодою №1 від 30.06.2009р. до кредитного договору №0092/RO сторони дійшли згоди, що на момент укладення цієї додаткової угоди, заборгованість Позичальника перед Банком за основним боргом по кредитним зобов`язанням за Кредитним договором становить: 31 412, 59 дол. США. Цією додатковою угодою сторони внесли зміни до договору №0092/RO та продовжили термін погашення до 24.09.2024р.

30.06.2009р. між ВАТ «МОРСЬКИЙ ТРАНСПОРТНИЙ БАНК» та ОСОБА_1 укладено Договір поруки №03659rO, предметом якого є надання поруки поручителем перед кредитором за виконання ОСОБА_3 зобов`язань за кредитним договором № 00926/RO від 25.03.2008р. зі всіма додатками до нього.

06.06.2008р. року між ВАТ «МОРСЬКИИЙ ТРАНСПОРТНИЙ БАНК» та ОСОБА_3 укладено кредитний договір № 01020/RO. Додатковою угодою №1 від 11.11.2009р. до Кредитного договору № 01020/RO від 06.06.2008р. сторони дійшли згоди, що на момент укладення цієї додаткової угоди, заборгованість Позичальника перед Банком за основним боргом по кредитним зобов`язанням за Кредитним договором становить: 30 121,32 дол. США.

11.11.2009 р. між ВАТ «МОРСЬКИИЙ ТРАНСПОРТНИЙ БАНК» та ОСОБА_1 укладено договір поруки № 03684rО, предметом якого є надання поруки поручителем перед кредитором за виконання ОСОБА_3 зобов`язань за кредитним договором від 06.06.2008 року № 01020/RO зі всіма додатками до нього.

12.11.2010р. ВАТ «МОРСЬКИЙ ТРАНСПОРТНИЙ БАНК» змінено своє найменування на ПАТ «МАРФІН БАНК».

У зв`язку із неналежним виконанням ОСОБА_3 умов кредитних договорів, Банк звернувся до Іллічівського міського суду Одеської області із позовними заявами про стягнення заборгованості за Кредитним договорами № 00926/RO від 25.03.2008р. та № 01020/RO від 06.06.2008р. з Позичальника - ОСОБА_3 та ОСОБА_1 , як поручителя.

Рішенням Іллічівського міського суду Одеської області від 08.08.2011р. у справі №2-887/11 стягнуто в солідарному порядку з ОСОБА_3 та ОСОБА_1 на користь ПАТ «МАРФІН БАНК» заборгованість за кредитним договором № 00926/RO від 25.03.2008 р. у розмірі 331 156, 33 грн. (із яких 25 664, 56 грн. пеня); стягнуто в рівних долях з ОСОБА_3 та ОСОБА_1 на користь Банку судові витрати у розмірі 1820 грн.

Рішенням Іллічівського міського суду Одеської області від 15.08.2011р. у справі №2-884/11 стягнуто солідарно ОСОБА_3 та ОСОБА_1 на користь ПАТ «МАРФІН БАНК» заборгованість за кредитним договором № 01020/КО від 06.06.2008 р. у сумі 331 192,99 грн.; стягнуто з ОСОБА_3 та ОСОБА_1 на користь Банку сплачений судовий збір в розмірі 1700 грн., по 850 грн. з кожного, та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 120 грн. по 60 грн. з кожного.

25.09.2020р. між ВАТ «МТБ БАНК» (Кредитор) та Товариством з обмеженою відповідальністю "ПРОКСИМА" (Новий кредитор) укладено Договір №00926/RO відступлення права вимоги, відповідно умов якого Кредитор відступив Новому кредитору право вимоги за Кредитним договором № 00926/RO від 25.03.2008 р.

25.09.2020р. між ВАТ «МТБ БАНК» (Кредитор) та Товариством з обмеженою відповідальністю "ПРОКСИМА" (Новий кредитор) укладено Договір № 03684rО відступлення права вимоги, відповідно умов якого Кредитор відступив Новому кредитору право вимоги за Договором поруки № 03684rО від 11.11.2009 р.

Ухвалою Іллічівського міського суду Одеської області від 23.07.2021р. у справі №2-884/11 замінено первісного стягувача ПАТ «МАРФІН БАНК» на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОКСИМА".

Ухвалою Іллічівського міського суду Одеської області від 26.07.2021р. у справі №2-887/11 замінено первісного стягувача ПАТ «МАРФІН БАНК» на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОКСИМА".

З огляду на зазначене вище, розмір заборгованості ОСОБА_1 перед Товариством з обмеженою відповідальністю "ПРОКСИМА" складає 664 169, 32 грн. (із яких 25 664, 56 грн. пеня).

Із наданих до матеріалів справи доказів вбачається, що заборгованість перед фізичною особою ОСОБА_2 у ОСОБА_1 виникла на підставі договору позики від 30.12.2019р., відповідно до якого остання отримала грошові кошти у розмірі 30 000 доларів США, які зобов`язувався повернути у строк до 10.12.2021р. Розпискою від 30.12.2021р. Боржник підтвердила отримання суми позики у повному розмірі.

У заяві про відкриття провадження у справі Боржник зазначила, що станом на дату повернення борг складає 810 000 грн.

Згідно встановленого Національним банком України, станом на 20.01.2022р. (дата надходження до суду заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність), офіційного курсу долара США складає 28, 4038 грн. З огляду на зазначене, розмір заборгованості Боржника перед фізичною особою ОСОБА_2 у національній валюті України - гривні, станом на дату звернення до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі, складає 852 114, 00 грн.

Боржник зазначає, що заборгованість перед Товариством з обмеженою відповідальністю "ПРОКСИМА" та фізичною особою ОСОБА_2 не має можливості погасити, у зв`язку із скрутним матеріальним положенням.

Таким чином, господарським судом встановлено, що станом на дату звернення до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність заборгованість ОСОБА_1 перед кредиторами складає 1 516 283, 32 грн. (із яких 25 664, 56 грн. пеня).

У заяві про відкриття провадження у справі Боржником зазначено, що їй на праві власності належить Ѕ квартири, загальною площею 38,3 кв.м., житловою площею 20,1 кв.м., яка знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , реєстраційний номер 38739868.

Будь-яке інше нерухоме та рухоме майно, яке перебуває на праві власності у ОСОБА_1 відсутнє. Майно боржника у іпотеці не перебуває. На підтвердження зазначеного суду надано інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна а також витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна. Також боржник зазначає, що протягом року до дня подання даної заяви до суду, ним не вчинялись правочини щодо належного йому нерухомого майна, цінних паперів, транспортних засобів та угоди на суму не менше 30 розмірів мінімальної заробітної плати.

Згідно інформації з Єдиного реєстру боржників відносно ОСОБА_1 відкрито виконавчі провадження № ВП 53312080, 53312662, 67630723, 53311802, 67599481, які перебувають на примусовому виконанні у Чорноморському відділі державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) та виконавче провадження №67537403, що перебуває у провадженні приватного виконавця виконавчого округу Одеської області Шуляченко М.Б.

Відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, у рамках виконавчих проваджень №67537403, 67599481 накладено арешт на все нерухоме майно Боржника.

ОСОБА_1 у заяві про відкриття провадження у справі зазначає про наявність у неї відкритого банківського рахунку у АТ «ОТП БАНК».

Станом на даний час Боржник офіційно не працевлаштована, регулярного та стабільного доходу немає.

ОСОБА_1 подано декларації про майновий стан боржника у справі про неплатоспроможність за 2018 - 2021 роки.

У довідці Департаменту інформатизації Міністерства внутрішніх справ України серія ІІА №2702401 вказано, що ОСОБА_1 , станом на 23.12.2021р., до кримінальної відповідальності не притягується, незнятої чи не погашеної судимості не має.

Боржником надано проект плану реструктуризації боргів боржника.

ОСОБА_1 як на підставу відкриття провадження у справі про неплатоспроможність посилається на п. 1 ч. 2 ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства.

Станом на 20.01.2022р. (дата звернення до суду із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність) сума 30 розмірів мінімальної заробітної плати, яка станом на 1 січня 2022р. визначена у розмірі 6 500 грн. згідно ст. 8 Законом України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", складає 195 000 грн.

На підставі наданих пояснень та доказів наявних у матеріалах справи, господарським судом у підготовчому засіданні встановлено, що розмір прострочених зобов`язань боржника перед кредиторами становить більше 195 000 грн.

Вказані обставини у відповідності до п. 1 ч. 2 ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства є підставою для звернення із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Враховуючи викладене, суд встановив наявність підстав для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, передбачених ст. 115 Кодексом України з процедур банкрутства, введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, введення процедури реструктуризації боргів боржника та призначення керуючого реструктуризаціє у порядку ст. ст. 119, 121 цього Кодексу.

Введення процедури реструктуризації боргів боржника.

Відповідно до ч. 2 ст. 6 Кодексу України з процедур банкрутства щодо боржника - фізичної особи застосовуються такі судові процедури: реструктуризація боргів боржника; погашення боргів боржника. Процедура погашення боргів боржника вводиться у справі про неплатоспроможність разом з визнанням боржника банкрутом.

Згідно до ч. 5 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрута в ухвалі про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника господарський суд зазначає про: відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника; введення процедури реструктуризації боргів боржника; введення мораторію на задоволення вимог кредиторів; призначення керуючого реструктуризацією; вжиття заходів для забезпечення вимог кредиторів; строк подання арбітражним керуючим до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів, який не може перевищувати 30 днів з дня проведення підготовчого засідання суду; проведення арбітражним керуючим виявлення, складання опису майна боржника (проведення інвентаризації) та визначення його вартості; строк підготовки та подання до господарського суду плану реструктуризації боргів боржника, який не може перевищувати трьох місяців з дня проведення підготовчого засідання суду; зобов`язання контролюючого органу, визначеногоПодатковим кодексом України, надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про доходи боржника та членів його сім`ї і про майно, задеклароване такими особами при перетині кордону; зобов`язання органу державної прикордонної служби надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про перетинання боржником та членами його сім`ї державного кордону за останні три роки; зобов`язання банків надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про залишок коштів на рахунках боржника.

Частиною 1 ст. 120 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що з моменту відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника: пред`явлення кредиторами вимог до боржника та задоволення таких вимог може відбуватися лише в межах провадження у справі про неплатоспроможність та у порядку, передбаченому цим Кодексом; арешт майна боржника та інші обмеження боржника щодо розпорядження належним йому майном можуть бути застосовані виключно господарським судом у межах провадження у справі про неплатоспроможність, а попередньо накладені арешти та обмеження можуть бути зняті на підставі ухвали господарського суду; припиняється нарахування штрафів та інших фінансових санкцій, а також відсотків за зобов`язаннями боржника; здійснення корпоративних прав боржника та реалізація майнових прав відбуваються з урахуванням обмежень, встановлених цим Кодексом; вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів; строк виконання всіх грошових зобов`язань боржника вважається таким, що настав; будь-яке відчуження та розпорядження майном боржника здійснюються виключно в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно ч. 1 ст. 121 Кодексу України з процедур банкрутства мораторій на задоволення вимог кредиторів вводиться строком на 120 днів, з моменту відкриття провадження у справі про неплатоспроможність. Ухвала про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність є підставою для зупинення вчинення виконавчих дій стосовно боржника.

Пунктом 21 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

У заяві про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність Боржник, керуючись положення п. 2-1 розділу "Прикінцеві та перехідні положення", просить суд призначити керуючим реструктуризацією боржника фізичної особи ОСОБА_1 арбітражного керуючого Пояркова Володимира Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №996 від 21.05.2013р.) та до заяви про відкриття провадження у справі додає заяву арбітражного керуючого Пояркова Володимира Олександровича про згоду на участь у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 .

Розглянувши заяву арбітражного керуючого Пояркова Володимира Олександровича, суд враховує, що арбітражний керуючий інформує суд про відсутність судимості за вчинення корисливих злочинів та заборони суду займатися діяльністю арбітражного керуючого, не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів, не має заборони виконувати повноваження керуючого реструктуризацією відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства, не відноситься до жодної з категорій осіб, зазначених у ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства. Крім того арбітражний керуючий зазначив, що має достатній досвід, час, організаційно-технічні можливості для виконувати повноваження керуючого реструктуризацією. Професійна діяльність арбітражного керуючого застрахована у відповідності до чинного законодавства.

До заяви додано копії: свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №996 від 21.05.2013р.; договору страхування відповідальності арбітражного керуючого №046-0000622/01ВАК від 18.11.2021р.; свідоцтва про підвищення кваліфікації від 12.09.2020р.; паспорт громадянина України, ідентифікаційного номеру.

Частиною 1 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Відповідно до ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень керуючого реструктуризацією становить п`ять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожен місяць виконання арбітражним керуючим повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень. Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відкриття провадження у справі.

Враховуючи викладене, суд вводить процедуру реструктуризації боргів боржника фізичної особи ОСОБА_1 , призначає керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого Пояркова Володимира Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №996 від 21.05.2013р.) та встановлює грошову винагороду керуючому реструктуризацією боргів Боржника у розмірі п`яти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожен місяць виконання повноважень за рахунок коштів, авансованих Боржником на депозитний рахунок Господарського суду Одеської області.

Відповідно ч. 6 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства з метою виявлення всіх кредиторів здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника у порядку, визначеному цим Кодексом.

Враховуючи зазначене господарський суд оприлюднює на офіційному веб-порталі Верховного Суду оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність Фізичної особи ОСОБА_1 .

При цьому, пункти 9, 10, 11 ч. 5 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства, містять вказівку на необхідність витребування судом відповідної інформації, у зв`язку з чим суд зобов`язує відповідні органи надати таку інформацію.

Частинами 1, 2 ст. 18 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 232 Господарського процесуального кодексу України судовими рішеннями є: ухвали; рішення; постанови; судові накази.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 62 Закону України „Про банки і банківську діяльність" передбачено, що інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 28, 119, 120, 121 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ).

2. Оприлюднити на веб-порталі Судової влади України повідомлення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ), текст якого додається.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

4. Конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

5. Ввести процедуру реструктуризації боргів боржника.

6. Призначити керуючим реструктуризацією боргів боржника фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) арбітражного керуючого Пояркова Володимира Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №996 від 21.05.2013р.).

7. Встановити грошову винагороду керуючому реструктуризацією боргів фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) арбітражному керуючому Пояркову Володимиру Олександровичу (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №996 від 21.05.2013р.) у розмірі п`яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб за кожен місяць виконання повноважень за рахунок коштів, авансованих фізичною особою ОСОБА_1 на депозитний рахунок Господарського суду Одеської області.

8. Визначити наступні дати у даній справі:

- строк подання арбітражним керуючим до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів, який не може перевищувати 30 днів з дня проведення підготовчого засідання суду, до 20.05.2022р.

- строк проведення арбітражним керуючим виявлення, складання опису майна боржника (проведення інвентаризації) та визначення його вартості до 20.06.2021р.

- строк підготовки та подання до господарського суду плану реструктуризації боргів боржника, який не може перевищувати трьох місяців з дня проведення підготовчого засідання суду - до 20.07.2021р.

9. Зобов`язати, у строк, що не перевищує 10 днів, з дня отримання даної ухвали:

- Головне управління ДПС в Одеській області надати керуючому реструктуризацією боргів боржника арбітражному керуючому Пояркову Володимиру Олександровичу (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №996 від 21.05.2013р.; поштова адреса: 65062, м. Одеса, вул. Черняховського, 4, оф. 32 та Господарському суду Одеської області інформацію про доходи фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ); дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1 ; громадянство - Україна) та членів її сім`ї: ОСОБА_3 (громадянство - Україна; дата народження ІНФОРМАЦІЯ_2 ; РНОКПП НОМЕР_3 ), ОСОБА_5 (громадянство - Україна; дата народження ІНФОРМАЦІЯ_3 ; РНОКПП НОМЕР_4 ).

- Державну прикордонну службу України надати керуючому реструктуризацією боргів боржника арбітражному керуючому Пояркову Володимиру Олександровичу (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №996 від 21.05.2013р.; поштова адреса: 65062, м. Одеса, вул. Черняховського, 4, оф. 32 та Господарському суду Одеської області інформацію про перетинання державного кордону за останні три роки фізичною особою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ); дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1 ; громадянство - Україна) та членами її сім`ї: ОСОБА_3 (громадянство - Україна; дата народження ІНФОРМАЦІЯ_2 ; РНОКПП НОМЕР_3 ), ОСОБА_5 (громадянство - Україна; дата народження ІНФОРМАЦІЯ_3 ; РНОКПП НОМЕР_4 ).

- Одеську митницю Державної митної служби України надати керуючому реструктуризацією боргів боржника арбітражному керуючому Пояркову Володимиру Олександровичу (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №996 від 21.05.2013р.; поштова адреса: 65062, м. Одеса, вул. Черняховського, 4, оф. 32 та Господарському суду Одеської області інформацію про майно, задеклароване при перетині кордону за останні 3 роки фізичною особою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ); дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1 ; громадянство - Україна) та членами її сім`ї: ОСОБА_3 (громадянство - Україна; дата народження ІНФОРМАЦІЯ_2 ; РНОКПП НОМЕР_3 ), ОСОБА_5 (громадянство - Україна; дата народження ІНФОРМАЦІЯ_3 ; РНОКПП НОМЕР_4 ).

- Акціонерне товариство "ОТП БАНК" надати керуючому реструктуризацією боргів боржника арбітражному керуючому Пояркову Володимиру Олександровичу (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №996 від 21.05.2013р.; поштова адреса: 65062, м. Одеса, вул. Черняховського, 4, оф. 32 та Господарському суду Одеської області інформацію про залишок коштів на рахунку фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) № НОМЕР_5 .

Ухвала є підставою для зупинення виконавчих дій відповідно до ч.1 ст. 121 Кодексу України з процедур банкрутства та п. 4 ч. 1 ст. 34 Закону України "Про виконавче провадження".

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її постановлення згідно ч.8 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства та може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства та ст.ст. 254,255 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено 20.04.2022р.

Копію ухвали надіслати: фізичній особі ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ); арбітражному керуючому Пояркову В.О. (ІНФОРМАЦІЯ_5 ); Відділу банкрутства Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (bankrut@od.minjust.gov.ua); Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області (od@fssu.gov.ua); Головному управлінню Пенсійного фонду України в Одеській області (upr@od.pfu.gov.ua); Іллічівському міському суду Одеської області (inbox@il.od.court.gov.ua); Чорноморському відділу державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (info@il.od.dvs.gov.ua); Приватному виконавцю виконавчого округу Одеської області Шуляченко М.Б. (ІНФОРМАЦІЯ_6 ).

Оригінал ухвали надіслати: Головному управлінню ДПС в Одеській області (65044, м. Одеса, вул. Семінарська, 5); Державній прикордонній службі Україні (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26); Акціонерне товариство «ОТП БАНК» (01033, м. Київ, вул. Жилянська, буд. 43); Одеській митниці Державної митної служби України (65078, Одеська обл., місто Одеса, вул. Лип Івана та Юрія, будинок 21А).

Суддя С.І. Антощук

Дата ухвалення рішення19.04.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104019209
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/131/22

Ухвала від 30.11.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 29.11.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 14.08.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 14.08.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 28.07.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 13.07.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 21.06.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 06.06.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 22.05.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 19.04.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні