Ухвала
від 09.05.2022 по справі 480/11290/21
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

10 травня 2022 року Справа № 480/11290/21

Сумський окружний адміністративний суд у складі судді - Савицької Н.В., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) до Шосткинського управління Державної казначейської служби України Сумської області, Головного управління Державної казначейської служби України в Сумській області про зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Суми) звернулося до суду з позовом до Шосткинського управління Державної казначейської служби України Сумської області, Головного управління Державної казначейської служби України в Сумській області, і просить суд зобов`язати Шосткинське управління Державної казначейської служби України Сумської області прийняти для безспірного списання постанову про стягнення виконавчого збору №65051604 від 07.04.2021.

Ухвалою суду від 22.11.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Головне управління Державної казначейської служби України в Сумській області, не погоджуючись із позовними вимогами подало до суду відзив на позовну заяву, у якому проти позовних вимог заперечує у повному обсязі та зазначає, що постанова державного виконавця від 07.04.2021 ВП № 65051604 набрала чинності з моменту її винесення. Строк її пред`явлення до виконання - три місяці. Вказані відомості містяться і в тексті даної постанови. Отже, постанова державного виконавця від 07.04.2021 ВП № 65051604 могла бути пред`явлена до виконання до 08.07.2021, чого зроблено не було. Заява стягувача за даним виконавчим документом - Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) підготовлена для направлення до Шосткинського управління Казначейства лише 13.09.2021, тобто з пропуском установленого законом строку.

Враховуючи наведені вище обставини, листом Шосткинського управління Казначейства від 20.09.2021 №01-62/1131 постанова державного виконавця від 07.04.2021 ВП№ 65051604 про стягнення з Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України виконавчого збору у розмірі 24 000 грн повернута без виконання як така, що пред`явлена до виконання з пропущенням установленого строку.

Шосткинським управлінням Державної казначейської служби України Сумської області подано відзив на позовну заяву, у якому відповідач заперечує проти задоволення позовних вимог з аналогічних підстав.

Вивчивши зміст позовної заяви, дослідивши додані до неї матеріали, оцінивши доводи відповідачів викладені у відзивах на позовну заяву, суд вважає за необхідне закрити провадження у даній справі, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень. За змістом п. 5 ч. 1 ст. 19 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на справи у публічно-правових спорах за зверненням суб`єкта владних повноважень у випадках, коли право звернення до суду для вирішення публічно-правового спору надано такому суб`єкту законом.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 4 КАС України суб`єкт владних повноважень - орган державної влади (у тому числі без статусу юридичної особи), орган місцевого самоврядування, їх посадова чи службова особа, інший суб`єкт при здійсненні ними публічно-владних управлінських функцій на підставі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, або наданні адміністративних послуг.

Як вбачається з матеріалів позову, позивачем у справі є суб`єкт владних повноважень - Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку, визначає Закон України "Про виконавче провадження".

Так, Законом України "Про виконавче провадження" визначено порядок оскарження рішень, дій або бездіяльності виконавців та посадових осіб органів державної виконавчої служби та не передбачено право виконавців звертатися до адміністративного суду для вирішення публічно-правового спору.

Таким чином, у даному випадку право звернення до суду для вирішення публічно-правового спору Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми) законом не надано, відповідно, юрисдикція адміністративного суду, визначена статтею 19 КАС України, на даний спір не поширюється.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 238 КАС України суд закриває провадження у справі якщо справу не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства.

З огляду на викладене вище, суд закриває провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 238, 248, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Провадження у справі за позовом Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) до Шосткинського управління Державної казначейської служби України Сумської області, Головного управління Державної казначейської служби України в Сумській області про зобов`язання вчинити дії - закрити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Н.В. Савицька

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.05.2022
Оприлюднено19.08.2022
Номер документу104241054
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів

Судовий реєстр по справі —480/11290/21

Ухвала від 11.04.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

А.І. Сидорук

Ухвала від 22.03.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

А.І. Сидорук

Постанова від 15.02.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 12.12.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 28.11.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 10.08.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 09.05.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Ухвала від 09.05.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні