Ухвала
від 16.05.2022 по справі 2-1514/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.05.2022 Справа №2-1514/11

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Сливки Л.М.

за участі секретаря судового засідання Бублінської О.Ю.,

за відсутності сторін,

при розгляді у відкритому судовому засіданні у залі суду у місті Тернополі цивільної справи за заявою ОСОБА_1 в інтересах якого діє адвокат Ваврів Віталій Богданович, заінтересовані особи: Приватне акціонерне товариство «Комерційний банк «Надра», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Галицька фінансова компанія», Відділ державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про заміну сторони виконавчого провадження та визнання виконавчих листів такими що не підлягають виконанню,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 інтересах якого діє адвокат Ваврів Віталій Богданович, заінтересовані особи: Приватне акціонерне товариство «Комерційний банк «Надра», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Галицька фінансова компанія», Відділ державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження та визнання виконавчих листів такими, що не підлягають виконанню, у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Комерційний банк «Надра» до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Від представника заявника адвоката Вавріва В. Б. надійшла до суду заява про зупинення провадження у цивільній справі №2-1514/11 (провадження №6/607/97/2022) за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Приватне акціонерне товариство «Комерційний банк «Надра», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Галицька фінансова компанія», Відділ державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження та визнання виконавчих листів такими, що не підлягають виконанню, до закінчення розгляду та набрання законної сили рішенням у цивільній справі №2-1514/11 (провадження №2-в/607/35/2021) про відновлення втраченого судового провадження за №2-1514/11 за позовом Приватного акціонерного товариства «Комерційний банк «Надра» до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Вказана заява мотивована тим, що у провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває на розгляді цивільна справа №2-1514/11 (провадження №2-в/607/35/2021) про відновлення втраченого судового провадження за №2-1514/11 за позовом Приватного акціонерного товариства «Комерційний банк «Надра» до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, розгляд якої на даний час не завершений, рішення не ухвалене.

З цих підстав вважає, що оскільки на даний час судом розглядається згадувана вище цивільна справа про відновлення втраченого судового провадження, тому у даному випадку існує об`єктивна неможливість розгляду цивільної справи за заявою ОСОБА_1 в інтересах якого діє адвокат Ваврів Віталій Богданович, заінтересовані особи: Приватне акціонерне товариство «Комерційний банк «Надра», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Галицька фінансова компанія», Відділ державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ про заміну сторони виконавчого провадження та визнання виконавчих листів такими що не підлягають виконанню.

У поданій заяві представником ОСОБА_1 адвокатом Ваврівим В. Б. також зазначене клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Заінтересовані особи: Приватне акціонерне товариство «Комерційний банк «Надра», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Галицька фінансова компанія», Відділ державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) у судове засідання не з`явилися.

При вирішенні клопотання суд приймає до уваги наступне:

Згідно п.6 ч.1 ст. 251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Судом установлено, що у провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області наявна цивільна справа №2-1514/11 (провадження №2-в/607/35/2021) про відновлення втраченого судового провадження за №2-1514/11 за позовом Приватного акціонерного товариства «Комерційний банк «Надра» до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, рішення у якій не ухвалене.

Відтак, розгляд цивільної справи №2-1514/11 (провадження №2-в/607/35/2021) про відновлення втраченого судового провадження за №2-1514/11 за позовом Приватного акціонерного товариства «Комерційний банк «Надра» до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором унеможливлює продовження розгляду цивільної справи №2-1514/11(провадження №6/607/97/2022) за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Приватне акціонерне товариство «Комерційний банк «Надра», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Галицька фінансова компанія», Відділ державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про заміну сторони виконавчого провадження та визнання виконавчих листів такими, що не підлягають виконанню.

Таким чином, судом встановлені обставини відповідно до п.6 ч.1 ст.251 ЦПК України, що унеможливлюють продовження розгляду цивільної справи та наявність яких є підставою для зупинення провадження у справі.

Відповідно до п. 5 ст. 253 ЦПК України, провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених: пунктом 6 частини першої статті 251 цього Кодексу до набрання законної сили судовим рішенням, від якого залежить вирішення справи.

Проаналізувавши матеріалицивільної справи,суд доходитьвисновку пронаявність визначенихзаконом підставдля задоволеннязаяви представника ОСОБА_1 адвоката адвокатВаврів ВіталіяБогдановича прозупинення провадження у цивільній справі №2-1514/11 (провадження №6/607/97/2022) за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Приватне акціонерне товариство «Комерційний банк «Надра», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Галицька фінансова компанія», Відділ державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження та визнання виконавчих листів такими, що не підлягають виконанню до набрання законної сили рішенням у цивільній справі 2-1514/11 (провадження №2-в/607/35/2021) про відновлення втраченого судового провадження за №2-1514/11 за позовом Приватного акціонерного товариства «Комерційний банк «Надра» до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

На підставі викладеного та керуючись статтями 251, 253, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника ОСОБА_1 адвоката Вавріва Віталія Богдановича про зупинення провадження задовольнити.

Провадження у цивільній справі №2-1514/11 (провадження №6/607/97/2022) за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Приватне акціонерне товариство «Комерційний банк «Надра», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Галицька фінансова компанія», Відділ державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження та визнання виконавчих листів такими, що не підлягають виконанню зупинити до набрання законної сили судовим рішенням у цивільній справі 2-1514/11 (провадження №2-в/607/35/2021) про відновлення втраченого судового провадження за №2-1514/11 за позовом Приватного акціонерного товариства «Комерційний банк «Надра» до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається до Тернопільського апеляційного суду.

Дата складеннята підписанняухвали суду 17 травня 2022року.

Головуючий суддяЛ. М. Сливка

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення16.05.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104352762
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-1514/11

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 07.10.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунець Н. Р.

Ухвала від 16.05.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 15.05.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Постанова від 04.05.2022

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Міщій О. Я.

Ухвала від 09.03.2022

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Міщій О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні