Ухвала
від 22.05.2022 по справі 640/17323/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 640/17323/19

УХВАЛА

23 травня 2022 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Черпіцької Л.Т. та суддів Пилипенко О.Є., Собківа Я.М., перевіривши апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "НОРКОВА ФЕРМА "ВІКІНГ" на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від "27" травня 2021 р. у справі за адміністративним позовом Громадської організації "СТОП КОРУПЦІЯ" до Державної екологічної інспекції Столичного округу, Товариства з обмеженою відповідальністю "НОРКОВА ФЕРМА "ВІКІНГ" про визнання бездіяльності протиправною, зупинення діяльності ,

ВСТАНОВИЛА:

У вересні 2019 року Громадська організація "Стоп Корупції" звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Державної екологічної інспекції Столичного округу, Товариства з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг", у якому просила:

- визнати протиправною бездіяльність Державної екологічної інспекції Столичного округу щодо неподання позову до суду про тимчасове зупинення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" до моменту отримання висновку з оцінки впливу на довкілля;

- тимчасово зупинити діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" в частині будь-якого використання норкової ферми, що розташована за адресою: Київська область, Переяслав-Хмельницький район, село Велика Каратуль, вул. Переяславська, 32, до моменту отримання Товариством з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" висновку з оцінки впливу на довкілля.

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 травня 2021 року позов задоволено повністю.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 03 серпня 2021 року апеляційні скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Норкова ферма «Вікінг» та Державної екологічної інспекції Столичного округу - задоволено частково. Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 травня 2021 року - скасовано, прийнято нову постанову, якою у задоволенні позову Громадської організації "Стоп Корупції" до Державної екологічної інспекції Столичного округу, Товариства з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" про визнання бездіяльності протиправною, зупинення діяльності в частині позовних вимог про визнання протиправною бездіяльність Державної екологічної інспекції Столичного округу щодо неподання позову до суду про тимчасове зупинення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" до моменту отримання висновку з оцінки впливу на довкілля - відмовлено.

Провадження в частині позовних вимог про тимчасове зупинення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" в частині будь-якого використання норкової ферми, що розташована за адресою: Київська область, Переяслав-Хмельницький район, село Велика Каратуль, вул. Переяславська, 32, до моменту отримання Товариством з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" висновку з оцінки впливу на довкілля - закрито.

Постановою Верховного Суду від 04 травня 2022 року в цій справі постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 03 серпня 2021 року скасовано в частині закриття провадження у справі щодо позовних вимог про тимчасове зупинення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" в частині будь-якого використання норкової ферми, що розташована за адресою: Київська область, Переяслав-Хмельницький район, село Велика Каратуль, вул. Переяславська, 32, до моменту отримання Товариством з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" висновку з оцінки впливу на довкілля та направлено справу в цій частині для продовження розгляду до суду апеляційної інстанції.

В іншій частині постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 03 серпня 2021 року у справі № 640/17323/19 залишено без змін.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справа №640/17323/19 передана судді - доповідачу - Черпіцькій Л.Т., судді Пилипенко Я.М., Собків Я.М.

З доповіді судді-доповідача вбачається, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Норкова ферма «Вікінг» у апеляційній скарзі просило скасувати рішення суду першої інстанції у повному обсязі.

У свою чергу Державна екологічна інспекція Столичного округу у апеляційній скарзі оскаржила рішення суду першої інстанції в частині задоволення позовних вимог про визнання протиправною бездіяльність Державної екологічної інспекції Столичного округу щодо неподання позову до суду про тимчасове зупинення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" до моменту отримання висновку з оцінки впливу на довкілля, яке за результатами апеляційного розгляду скасовано в цій частині та ухвалено нове судове рішення про відмову в задоволенні згаданої позовної вимоги. З таким рішенням апеляційного суду погодився Верховний суд, залишивши його без змін в цій частині. Тобто, апеляційний розгляд справи за апеляційною скаргою Державної екологічної інспекції Столичного округу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 травня 2021 року у відповідній частині закінчено.

Натомість, справа в частині позовних вимог про тимчасове зупинення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" в частині будь-якого використання норкової ферми, що розташована за адресою: Київська область, Переяслав-Хмельницький район, село Велика Каратуль, вул. Переяславська, 32, до моменту отримання Товариством з обмеженою відповідальністю "Норкова ферма "Вікінг" висновку з оцінки впливу на довкілля, направлена Верховним Судом для продовження розгляду до суду апеляційної інстанції.

Тобто, для перегляду в апеляційному порядку належить справа за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Норкова ферма «Вікінг» на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 травня 2021 року у вказаній частині.

Оскільки виконано всі необхідні дії, пов`язані з підготовкою справи до апеляційного розгляду, передбачені ст. 306 КАС України, то є підстави, передбачені ст.ст. 306, 310 КАС України, для призначення справи до апеляційного розгляду.

Керуючись ст. ст. 169,296,298 КАС України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

Прийняти справу за адміністративним позовом Громадської організації «Стоп Корупції» до Державної екологічної інспекції Столичного округу, Товариства з обмеженою відповідальністю «Норкова ферма «Вікінг» про визнання бездіяльності протиправною, зупинення діяльності до провадження.

Призначити справу № 640/17323/19 до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні на "12" липня 2022 р. о 14:00 годині.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяЛ.Т. ЧерпіцькаСуддіО.Є. Пилипенко Я.М. Собків

Дата ухвалення рішення22.05.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104465577
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною, зупинення діяльності

Судовий реєстр по справі —640/17323/19

Постанова від 19.09.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Постанова від 19.09.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Ухвала від 19.09.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Ухвала від 19.09.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Ухвала від 19.09.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Ухвала від 22.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Постанова від 03.05.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єзеров А.А.

Ухвала від 02.05.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єзеров А.А.

Ухвала від 15.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єзеров А.А.

Ухвала від 27.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єзеров А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні