Ухвала
від 31.05.2022 по справі 2-1214/11
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

===================================================================

Справа №2-1214/11 Головуючий у І інстанції Сенько М.Ф.

Провадження №22-ц/824/6089/2022 Головуючий у 2 інстанції Голуб С.А.

У Х В А Л А

про поновлення строку на апеляційне оскарження та відкриття апеляційного провадження

01 червня 2022 року м. Київ

Київський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

судді-доповідача Голуб С.А.,

суддів Писаної Т.О., Таргоній Д.О.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «ОТП Факторинг Україна» на ухвалу Святошинського районного суду м. Києва від 10 грудня 2021 року у справі за скаргою ОСОБА_1 на дії приватного виконавця, заінтересованої особи: приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Кісельова Віталіна Миколаївна, Товариство з обмеженою відповідальністю «ОТП Факторинг Україна»,

В С Т А Н О В И В :

Безпосередньо на адресу Київського апеляційного суду 01 лютого 2022 року надійшла апеляційна скарга ТОВ «ОТП Факторинг Україна» на ухвалу Святошинського районного суду м. Києва від 10 грудня 2021 року у справі за скаргою ОСОБА_1 на дії приватного виконавця, заінтересованої особи: приватний виконавець виконавчого округу міста Кісельова В.М., ТОВ «ОТП Факторинг Україна».

Для забезпечення апеляційного розгляду, перевірки обставин справи, дотримання скаржником строків на апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції, перевірки правових підстав для вирішення питання про відкриття апеляційного провадження, Київським апеляційним судом 02 лютого 2022 року та 12 травня 2022 року були надіслані запити на електронну адресу Святошинського районного суду м. Києва про витребування цивільної справи №2-1214/11 .

У відповідь на запит, 26 травня 2022 року на адресу Київського апеляційного суду надійшла витребовувана цивільна справа №2-1214/11 для розгляду апеляційної скарги ТОВ «ОТП Факторинг Україна» на ухвалу Святошинського районного суду м. Києва від 10 грудня 2021 року.

Матеріали вказаної цивільної справи були передані судді-доповідачу 27 травня 2022 року. Однак у зв`язку з тим, що судді-учасники колегії, починаючи з 25 квітня 2022 року по 31 травня 2022 року перебували у відпустках, то у суду апеляційної інстанції була відсутня можливість вирішити питання про відкриття провадження в межах п`ятиденного строку з дня надходження апеляційної скарги, що визначений нормами чинного цивільного процесуального законодавства.

Ухвалою Святошинського районного суду м. Києва від 10 грудня 2021 року задоволено скаргу на дії приватного виконавця.

Не погоджуючись з вказаною ухвалою суду, ТОВ «ОТП Факторинг» 28 січня 2022 року подало апеляційну скаргу з пропуском строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до ч. 1 ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

ТОВ «ОТП Факторинг» порушує питання про поновлення строку на апеляційне оскарження посилаючись на те, що копію оскаржуваної ухвали не отримувало, а про наявність такої ухвали суду дізналося лише 13 січня 2022 року з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Враховуючи викладене, суд доходить висновку, що строк на апеляційне оскарження було пропущено з поважних причин, а вказані обставини можуть бути підставою для поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду, а тому пропущений строк підлягає поновленню.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Апеляційну скаргу подано до належного суду у встановлені законом строки, особою, що має право на апеляційне оскарження. За формою і змістом відповідає ст. 356 ЦПК України.

Учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі згідно ст. 360 ЦПК України.

Відзив на апеляційну скаргу має містити: найменування суду апеляційної інстанції; ім`я (найменування), поштову адресу особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу, а також номер засобу зв`язку, адресу електронної пошти, за наявності; обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляційної скарги; у разі необхідності - клопотання особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу; перелік матеріалів, що додаються.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Керуючись ст.ст. 356, 359, 360 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «ОТП Факторинг Україна» про поновлення процесуального строку на апеляційне оскарження рішення суду задовольнити.

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю «ОТП Факторинг Україна» строк на апеляційне оскарження ухвали Святошинського районного суду м. Києва від 10 грудня 2021 року у даній справі.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «ОТП Факторинг Україна» на ухвалу Святошинського районного суду м. Києва від 10 грудня 2021 року у справі за скаргою ОСОБА_1 на дії приватного виконавця, заінтересованої особи: приватний виконавець виконавчого округу міста Кісельова Віталіна Миколаївна, Товариство з обмеженою відповідальністю «ОТП Факторинг Україна».

Надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження учасникам судового провадження разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Надати учасникам справи строк для подачі відзиву на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач:

Судді:

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення31.05.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104593605
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1214/11

Ухвала від 24.09.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

Рішення від 07.05.2013

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Медведик Л. О.

Ухвала від 22.07.2011

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Скуляк І. А.

Постанова від 26.10.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 20.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 31.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 02.12.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Сенько М. Ф.

Постанова від 12.04.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Петренко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні