Ухвала
від 26.06.2022 по справі 946/4099/22
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/4099/22

Провадження № 2/946/2685/22

У х в а л а

27 червня 2022 року суддя Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області Баннікова Н.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Ізмаїльської районної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги, -Ренійська міська рада Ізмаїльського району про зобов`язання здійснення заходів по відновленню стану об`єктів, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Ізмаїльської районної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги, -Ренійська міська рада Ізмаїльського району про зобов`язання здійснення заходів по відновленню стану схилу та дороги на території с. Лиманське Ізмаїльського району.

Позовна заява підлягає залишенню без руху на підставі ч.1ст. 185 ЦПК України.

Згідно з ч.1ст.185ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177 ЦПК України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до вимог п.п.4,5 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Так, позивач у мотивувальній частині позовній заяві зазначає про наявну шкоду, що завдана нерухомому майну позивача, а також завдання моральної шкоди, яка підтверджена душевними стражданнями та порушенням звичайного ритму життя. Також зазначає про намір у майбутньому заявити клопотання про призначення експертизи для встановлення вартості відновлювальних робіт.

Разом з тим, у резолютивній частині позовної заяви позивачем зазначено лише вимоги щодо о зобов`язання здійснення заходів по відновленню стану об`єкту, та не зазначено вимоги про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, стягнення вартості відновлювальних робіт.

Отже, позивачу слід уточнити зміст позовних вимог.

В той же час, якщо позовні вимоги стосуються лише зобов`язання відповідача здійснити заходи щодо проведення ремонту, відшкодування моральної шкоди, то, в такому випадку, чи не є це спір, що підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства.

На підставівикладеного, позовна заява підлягає залишенню без руху для усунення зазначених недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 27, 28, 175, 177,185, 353ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Ізмаїльської районної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги, -Ренійська міська рада Ізмаїльського району про зобов`язання здійснення заходів по відновленню стану об`єктів, -залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків протягом семи днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо недоліки позовної заяви не будуть усунуті у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та апеляційному оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя: /підпис/

З оригіналом згідно:

Суддя: Н.В.Баннікова

СудІзмаїльський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення26.06.2022
Оприлюднено29.06.2022
Номер документу104956521
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —946/4099/22

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Пащенко Т. П.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Пащенко Т. П.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Пащенко Т. П.

Постанова від 02.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 26.06.2022

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні