Ухвала
від 04.07.2022 по справі 573/371/22
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/371/22

Номер провадження 2/573/178/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 липня 2022 року м. Білопілля

Суддя Білопільського районного суду Сумської області Терещенко О.І., розглянув клопотанняпредставника позивача ОСОБА_1 адвокатаГриценка Б.М. про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИЛА:

04 травня 2022 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Річківська сільська рада, ОСОБА_3 про визнання права власності.

05 липня 2022 року електронною поштою від представника позивача ОСОБА_1 адвокатаГриценка Б.М. надійшло клопотання про проведення засідання у режимі відеоконференції поза межамиприміщення судуз використаннямвласних технічнихзасобів,оскільки вінне може прибути особисто до суду у зв`язку з воєнним станом в Україні та віддаленістю місця проживання і роботи представника від Білопільського районного суду Сумської області.

Відповідно до ч. 1 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 4 статті 212ЦПК України визначено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України«Про Єдинийдержавний демографічнийреєстр тадокументи,що підтверджуютьгромадянство України,посвідчують особучи їїспеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, вважаю за необхідне надати можливість представнику позивача у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвокатаГриценка Б.М. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Забезпечити участь представника позивача ОСОБА_1 адвокатаГриценка Б.М. у судовому засіданні суду 08липня 2022року о09:00годині усправі №573/371/22(номерпровадження 2/573/178/22) у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Попередити представника позивача ОСОБА_1 адвоката Гриценка Б.М., що відповідно до ч. 5 ст.212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon, який може бути встановлений за веб-посиланням https://easycon.com.ua/site/login.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

-активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити особі, щодо якої вирішено питання про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Копію даної ухвали негайно направити представнику позивача ОСОБА_1 адвокатуГриценку Б.М. (на електронну адресу) для виконання.

Ухвала суду оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення04.07.2022
Оприлюднено06.07.2022
Номер документу105072914
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —573/371/22

Постанова від 11.10.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Криворотенко В. І.

Постанова від 11.10.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Криворотенко В. І.

Ухвала від 08.09.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Криворотенко В. І.

Ухвала від 08.09.2022

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Криворотенко В. І.

Рішення від 26.07.2022

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Постанова від 26.07.2022

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 25.05.2022

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 04.05.2022

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні