Ухвала
від 15.05.2022 по справі 712/3269/22
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/3269/22

Провадження № 712/1719/22

У Х В А Л А

30 червня 2022 року Суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ТОКОВА С.Є., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «МІСТЕР МАНІ»</a>, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «СІТІ ФІНАНС», ОСОБА_2 про захист прав споживача, визнання договору позики недійсним, -

В С Т А Н О В И В:

ПозивачОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «МІСТЕР МАНІ»</a>, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «СІТІ ФІНАНС», ОСОБА_2 про захист прав споживача, визнання договору позики недійсним.

Згідно ч. 1, 3 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право у порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів. Відмова від права на звернення до суду за захистом є недійсною.

Перевіривши позовну заяву з доданими до неї матеріалами, судом встановлено наступне.

Так, позовна заява повинна відповідати вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

За змістом п. 4 ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

При цьому, зміст позовних вимог - це певна форма захисту, яку просить позивач від суду (наприклад, відшкодування шкоди, усунення перешкод у користуванні власністю). По суті, зміст позовних вимог - є відображенням прохальної частини позовної заяви.

Так, прохальна частина позовної заяви, окрім основної вимоги про визнання недійсним правочину, містить ще і вимоги про забезпечення доказів (п.3, п.4, п.5).

Відповідно до ч. 1 ст.84ЦПКУкраїни учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Однак, зазначення в прохальній частині позовної заяви вимоги про витребування доказів є процесуально недопустимим, адже дане клопотання оформлюється окремим процесуальним документом та має відповідати положенням ст.ст.84,183 ЦПК України. Крім того, в клопотання про витребування доказів необхідно вказувати, вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Відтак, позивачу необхідно визначитись із змістом позовних вимог та надати суду виправлену позовну заяву разом із копіями заяв відповідно до кількості учасників процесу.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст.185ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За змістом ч. 3 ст. 185 ЦПК Україниякщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175-177, 185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «МІСТЕР МАНІ»</a>, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «СІТІ ФІНАНС», ОСОБА_2 про захист прав споживача, визнання договору позики недійсним - залишити без руху, надавши позивачу строк у десять днів для усунення зазначених недоліків, зазначених у мотивувальній частині ухвали.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, заяву вважати неподаною та повернути заявнику разом зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Соснівського

районного суду м Черкаси С.Є. Токова

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення15.05.2022
Оприлюднено07.07.2022
Номер документу105090652
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —712/3269/22

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Постанова від 31.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Постанова від 31.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Рішення від 21.06.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 15.05.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні