Ухвала
від 12.07.2022 по справі 369/600/20
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/600/20

Провадження №2/369/299/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.07.2022 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Янченко А.В.,

за участі секретаря судового засідання Безкоровайної М.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Києві клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Семашко Д.М. про заміну відповідача у цивільній справі № 369/600/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Забірської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області, Садівницького товариства «Родник» при Києво-Святошинському районному підприємстві матеріально-технічного забезпечення, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонного управління у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головного управлінні Держгеокадастру у Київській області, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Право на землю» про визнання недійсними рішень, визнання недійсними державних актів на право власності на землю та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ :

В провадженні районного суду перебуває цивільна справа № 369/600/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Забірської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області, Садівницького товариства «Родник» при Києво-Святошинському районному підприємстві матеріально-технічного забезпечення, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонного управління у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головного управлінні Держгеокадастру у Київській області, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Право на землю» про визнання недійсними рішень, визнання недійсними державних актів на право власності на землю та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду відкрито провадження в справі та справа призначена до судового розгляду.

До суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Семашко Д.М. про заміну відповідача у цивільній справі № 369/600/20 із Забірської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області на Боярську міську раду в особі Боярської міської територіальної громади Фастівського району Київської області.

У судове засідання учасники процесу не з`явились.

Дослідивши матеріали поданої заяви, суд дійшов до наступного висновку.

Як зазначено в Постанові Верховного Суду від 20.03.2018 року по справі № 910/1972/17 за загальним визначенням правонаступництво - це перехід прав і обов`язків від одного суб`єкта до іншого. Правонаступництво може бути універсальним або частковим (сингулярним). За універсального правонаступництва до правонаступника (фізичної або юридичної особи) переходять усі права і обов`язки того суб`єкта, якому вони належали раніше. За часткового (сингулярного) правонаступництва від одного до іншого суб`єкта переходять лише окремі права і обов`язки. Правонаступництво є самостійною підставою заміни кредитора у зобов`язанні. Правонаступництво слід розглядати як певний юридичний механізм похідного правонабуття, за яким до правонаступника переходять суб`єктивні права та обов`язки попередника. Доказами правонаступництва щодо окремого зобов`язання може бути: відповідний договір, на підставі якого воно виникло, передавальний акт чи розподільчий баланс, статут правонаступника.

Згідно статті 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

За таких обставин, суд приходить до висновку про заміну відповідача у справі № 369/600/20 із Забірської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області на Боярську міську раду в особі Боярської міської територіальної громади Фастівського району Київської області.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 55, 259, 261, 353-355 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання - задовольнити.

Замінити відповідача Забірську сільську раду Києво-Святошинського району Київської області, виключивши його з числа осіб, що беруть участь у справі, на правонаступника Боярську міську раду в особі Боярської міської територіальної громади Фастівського району Київської області (ЄДРПОУ 04054636, адреса: 08150, Київська область, м. Боярка, вул. Михайла Грушевського, буд. 39).

Копію ухвали надіслати належному відповідачу - Боярській міській радів особі Боярської міської територіальної громади Фастівського району Київської області - для відома.

Про час та місце судового засідання повідомити осіб, що беруть участь у справі.

Ухвала в частині заміни сторони у справі може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Києво-Святошинський районний суд Київської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня складання ухвали.

Суддя: А.В. Янченко

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення12.07.2022
Оприлюднено15.07.2022
Номер документу105221984
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —369/600/20

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 08.09.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 08.10.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 05.07.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні