Ухвала
від 11.09.2022 по справі 369/600/20
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/600/20

Провадження №2/369/299/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.09.2022 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Янченка А.В.,

при секретарі судового засідання Павловій В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві матеріали цивільної справи № 369/600/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Боярської міської ради в особі Боярської міської територіальної громади Фастівського району Київської області, Садівницького товариства «Родник» при Києво-Святошинському районному підприємстві матеріально-технічного забезпечення, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонного управління у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головного управлінні Держгеокадастру у Київській області, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Право на землю» про визнання недійсними рішень, визнання недійсними державних актів на право власності на землю та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області перебуває цивільна справа № 369/600/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Боярської міської ради в особі Боярської міської територіальної громади Фастівського району Київської області, Садівницького товариства «Родник» при Києво-Святошинському районному підприємстві матеріально-технічного забезпечення, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонного управління у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головного управлінні Держгеокадастру у Київській області, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Право на землю» про визнання недійсними рішень, визнання недійсними державних актів на право власності на землю та зобов`язання вчинити певні дії.

14.02.2020 року ухвалою судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Медведським М.Д. постановлено прийняти позовну заяву до розгляду та відкрито загальне позовне провадження у справі.

23.11.2020 року ухвалою судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Усатого Д.Д. постановлено прийняти до свого провадження. Призначити справу в порядку загального позовного провадження в підготовче засідання.

Згідно з розпорядженням керівника апарату Києво-Святошинського районного суду Київської області Дідура М.О. № 604 від 08.10.2021 року щодо повторного автоматичного розподілу справи № 369/600/20 та протоколу повторного автоматичного розподілу судової справи між суддями від 08.10.2021 року вказану цивільну справу передано на розгляд судді Янченку А.В.

08.10.2021 року ухвалою судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Янченко А.В. постановлено прийняти до свого провадження. Призначити справу в порядку загального позовного провадження в підготовче засідання.

26.02.2021 року відповідач 1 ОСОБА_2 подала до канцелярії Києво-Святошинського районного суду Київської області зустрічну позовну заяву до ОСОБА_1 , треті особи: Головне управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонне управління Держгеокадатстру у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головного управління Держгеокадастру у Київській області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Згідно з положеннями ч. ч. 2-3 ст.193ЦПК зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Так, відповідно до ч. 1 ст.3ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Згідно з ч. 1 ст. 15 ЦПК України, суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи щодо: захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин; інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

Приймаючи до уваги, що вимоги за первісним позовом та зустрічним позовом взаємопов`язані, їх спільний розгляд є доцільним, форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідає вимогам ст. 194 ЦПК України, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Головне управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонне управління Держгеокадатстру у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головного управління Держгеокадастру у Київській області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та об`єднати його в одне провадження з первісним позовом, оскільки вимоги взаємопов`язані, які виникають з одних правовідносин, тому спільний розгляд є доцільним.

Крім того, 26.02.2021 року відповідач 1 ОСОБА_2 подала до канцелярії Києво-Святошинського районного суду Київської області клопотання про витребування доказів, в якому просила: витребувати у приватного нотаріуса Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Нікітенко Вікторії Вікторівни (08150, м. Боярка, вул. Білогородська, 19А, прим. 14) копії документів, на підставі яких 02.02.2016 року посвідчений договір дарування земельної ділянки між ОСОБА_3 , як дарувальником, та ОСОБА_1 , як Обдарованою, зареєстрований в реєстрі за № 95; витребувати у Міськрайонному управлінні Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі та м. Ірпіні Головного управління Держгеокадастру у Київській області (03170, м. Київ, вул. Янтарна, 12), Головному управлінні Держгеокадастру у Київській області (03115, м. Київ, вул. Серпова, 3/14), Держгеокадастрі (03151, м. Київ, вул. Народного Ополчення, 3) копії проекту землеустрою щодо відведення ОСОБА_3 земельних ділянок, згідно якого 14.08.2015 року земельна ділянка з кадастровим номером 3222483201:01:020:0484 зареєстрована в державному земельному кадастрі, а також документації із землеустрою щодо встановлення ОСОБА_1 меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з кадастровим номером 3222483201:01:020:0484; витребувати в Міністерстві юстиції України (01001, м. Київ, вул. Городецького, 13) копії реєстраційних справ щодо реєстраційного номеру об`єкта нерухомого майна 751139132224; витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансово-будівельна компанія «ФІСКО»» (04053, м. Київ, вул. Гоголівська, буд. 39-А) копію документації з землеустрою щодо встановлення ОСОБА_1 меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з кадастровим номером 3222483201:01:020:0484.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи неможливість позивачем надати відповідні докази, суд вважає за можливе задовольнити клопотання та витребувати докази.

Керуючись ст.ст. 3, 15, 193, 194, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Головне управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонне управління Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головного управління Держгеокадастру у Київській області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Боярської міської ради в особі Боярської міської територіальної громади Фастівського району Київської області, Садівницького товариства «Родник» при Києво-Святошинському районному підприємстві матеріально-технічного забезпечення, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонного управління у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головного управлінні Держгеокадастру у Київській області, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Право на землю» про визнання недійсними рішень, визнання недійсними державних актів на право власності на землю та зобов`язання вчинити певні дії.

Розгляд справи призначити на 09.11.2022року о 11 год. 00 хв. у залі судового засідання № 16 (перший поверх) в приміщенні Києво-Святошинського районного суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. Мельниченка, 1.

Копію зустрічної позовної заяви надіслати відповідачу за зустрічним позовом, роз`яснивши їй право надати відзив на зустрічний позов відповідно до ст. 178 ЦПК України, та додати до відзиву докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача.

Також, відповідачу за зустрічним позовом необхідно додати до відзиву на зустрічний позов документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відзив на зустрічний позов подається у строк не менше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про прийняття зустрічного позову.

Ухвала в частині прийняття зустрічного позову окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Клопотання відповідач 1 ОСОБА_2 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Нікітенко Вікторії Вікторівни (08150, м. Боярка, вул. Білогородська, 19А, прим. 14) копії документів, на підставі яких 02.02.2016 року посвідчений договір дарування земельної ділянки між ОСОБА_3 , як дарувальником, та ОСОБА_1 , як Обдарованою, зареєстрований в реєстрі за № 95.

Витребувати у Міськрайонному управлінні Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі та м. Ірпіні Головного управління Держгеокадастру у Київській області (03170, м. Київ, вул. Янтарна, 12), Головному управлінні Держгеокадастру у Київській області (03115, м. Київ, вул. Серпова, 3/14), Держгеокадастрі (03151, м. Київ, вул. Народного Ополчення, 3) копії проекту землеустрою щодо відведення ОСОБА_3 земельних ділянок, згідно якого 14.08.2015 року земельна ділянка з кадастровим номером 3222483201:01:020:0484 зареєстрована в державному земельному кадастрі, а також документації із землеустрою щодо встановлення ОСОБА_1 меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з кадастровим номером 3222483201:01:020:0484.

Витребувати в Міністерстві юстиції України (01001, м. Київ, вул. Городецького, 13) копії реєстраційних справ щодо реєстраційного номеру об`єкта нерухомого майна 751139132224.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансово-будівельна компанія «ФІСКО»» (04053, м. Київ, вул. Гоголівська, буд. 39-А) копію документації з землеустрою щодо встановлення ОСОБА_1 меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з кадастровим номером 3222483201:01:020:0484.

Попередити особу, від якої витребовуються докази, що у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, у встановлені в ухвалі строки, така особа зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити особу, від якої витребовуються докази, про можливість застосування заходів процесуального примусу у випадку невиконання вимог даної ухвали, передбачених статтею 144 Цивільного процесуального кодексу України.

Попередити особу, від якої витребовуються докази, що у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Копію ухвали в частині витребування доказів надіслати для виконання.

Ухвала в частині витребування доказів оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Янченко

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення11.09.2022
Оприлюднено14.09.2022
Номер документу106182471
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —369/600/20

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 08.09.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 08.10.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 05.07.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні