Ухвала
від 06.03.2023 по справі 369/600/20
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/600/20

Провадження №2/369/177/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.03.2023 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Янченко А.В.,

при секретарі судового засідання Безкоровайній М.Л.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні матеріали цивільної справи № 369/600/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Боярської міської ради в особі Боярської міської територіальної громади Фастівського району Київської області, Садівницького товариства «Родник» при Києво-Святошинському районному підприємстві матеріально-технічного забезпечення, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонного управління у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головного управлінні Держгеокадастру у Київській області, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Право на землю» про визнання недійсними рішень, визнання недійсними державних актів на право власності на землю та зобов`язання вчинити певні дії та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Головне управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонне управління Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головне управління Держгеокадастру у Київській області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області перебуває вказана цивільна справа.

06.03.2023 року через канцелярію суду від представника відповідача 1 за первісним позовом ОСОБА_2 адвоката Гордієнко Т.В. надійшло клопотання про заміну третьої особи за зустрічним позовом та витребування доказів.

Клопотання обґрунтовано тим, що ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 12.09.2022 року постановлено прийняти зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Головне управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонне управління Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головного управління Держгеокадастру у Київській області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Боярської міської ради в особі Боярської міської територіальної громади Фастівського району Київської області, Садівницького товариства «Родник» при Києво-Святошинському районному підприємстві матеріально-технічного забезпечення, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонного управління у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головного управлінні Держгеокадастру у Київській області, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Право на землю» про визнання недійсними рішень, визнання недійсними державних актів на право власності на землю та зобов`язання вчинити певні дії.

Крім того, суд постановив витребувати у Міськрайонному управлінні Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі та м. Ірпіні Головного управління Держгеокадастру у Київській області (03170, м. Київ, вул. Янтарна, 12), Головному управлінні Держгеокадастру у Київській області (03115, м. Київ, вул. Серпова, 3/14), Держгеокадастрі (03151, м. Київ, вул. Народного Ополчення, 3) копії проекту землеустрою щодо відведення ОСОБА_3 земельних ділянок, згідно якого 14.08.2015 року земельна ділянка з кадастровим номером 3222483201:01:020:0484 зареєстрована в державному земельному кадастрі, а також документації із землеустрою щодо встановлення ОСОБА_1 меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з кадастровим номером 3222483201:01:020:0484.

Враховуючи, що внаслідок адміністративно-територіальної реформи, що відбулась згідно Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 року, Київська область почала складатися з 69 територіальних громад, об`єднаних в 7 районів, з шести укрупнених: Білоцерківського, Бориспільського, Броварського, Вишгородського, Обухівського, Фастівського та одного новоутвореного Бучанського району.

Таким чином, внаслідок ліквідації Києво-Святошинського району в структурі Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області створено Відділ № 4, діяльність якого поширюється на Бучанський район Київської області, який знаходиться за адресою: 08292, Київська область, м. Буча, вул. Енергетиків, 12.

На підставі вищенаведеного, представник відповідача 1 за первісним позовом ОСОБА_2 адвокат Гордієнко Т.В. просила суд, замінити третю особу 2 «Міськрайонне управління Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головне управління Держгеокадастру у Київській області», за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Головне управління Держгеокадастру у Київській області, Міськрайонне управління Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі та м. Ірпінь Головне управління Держгеокадастру у Київській області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою на «Відділ № 4 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (адреса: 08292, Київська область, м. Буча, вул. Енергетиків, 12)».

У зв`язку з неявкою сторін в силу ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ч. 1 ст. 48 ЦПК України сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач.

Статтею 53 ЦПК України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Статтею 55 ЦПК України визначено, що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Суд дослідивши матеріали справи, вважає за доцільне замінити третю особу2 «Міськрайоннеуправління Держгеокадаструу Києво-Святошинськомурайоні там.Ірпінь Головнеуправління Держгеокадаструу Київськійобласті» зазустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 ,треті особи:Головне управлінняДержгеокадастру уКиївській області,Міськрайонне управлінняДержгеокадастру уКиєво-Святошинськомурайоні там.Ірпінь Головнеуправління Держгеокадаструу Київськійобласті проусунення перешкоду користуванніземельною ділянкою,на «Відділ № 4 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (адреса: 08292, Київська область, м. Буча, вул. Енергетиків, 12)».

За п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно з нормами ст.84ЦПК України особи, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Згідно положень п. 4 ч. 2 ст. 84 ЦПК України, у клопотанні повинно бути зазначено про вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Відповідно до рішення Конституційного Суду України від 30.10.1997 № 5-зп та ст. 32 Конституції України, ст. ст. 11, 21 Закону України «Про інформацію» заборонено збирати інформацію про інших осіб без їх дозволу.

З урахуванням викладеного суд вважає, що клопотання представника відповідача 1 за первісним позовом ОСОБА_2 адвоката Гордієнко Т.В. про витребування доказів підлягає задоволенню, оскільки наведено суду обставини, які свідчать про складнощі у витребуванні та отриманні доказів самостійно, а також що вони стосуються предмету доказування та доведення тих обставин, на які він посилається у клопотанні про витребування доказів.

Керуючись ст. ст. 2, 48, 53, 55, 84, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника відповідача 1 за первісним позовом ОСОБА_2 адвоката Гордієнко Т.В. про заміну третьої особи за зустрічним позовом та витребування доказів задовольнити.

Замінити третюособу Міськрайоннеуправління Держгеокадаструу Києво-Святошинськомурайоні там.Ірпінь Головнеуправління Держгеокадаструу Київськійобластіна Відділ № 4 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (адреса: 08292, Київська область, м. Буча, вул. Енергетиків, 12).

Третій особі для надання суду пояснень щодо позову або відзиву та доказів встановити строк протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третій особі направити копію ухвали, позовну заяву з додатками для відома та дачі пояснень по справі.

Витребувати у Відділу № 4 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (адреса: 08292, Київська область, м. Буча, вул. Енергетиків, 12) копії проекту землеустрою щодо відведення ОСОБА_3 земельних ділянок, згідно якого 14.08.2015 року земельна ділянка з кадастровим номером 3222483201:01:020:0484 зареєстрована в державному земельному кадастрі, а також документації із землеустрою щодо встановлення ОСОБА_1 меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з кадастровим номером 3222483201:01:020:0484.

Дані матеріали направити до 17 квітня 2023 року до суду за адресою: 03170, м. Київ, вул. Мельниченка, 1.

Підготовче засідання відкласти на 25 квітня 2023 року на 08 год. 45 хв., про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Янченко

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109409465
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —369/600/20

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 08.09.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 08.10.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 05.07.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні