Ухвала
від 26.07.2022 по справі 215/2480/22
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 215/2480/22

1-кс/215/279/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2022 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участі: секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши клопотання прокурора про надання дозволу на проведення огляду за кримінальним провадженням, внесеним до ЄРДР за № 42022042070000047 від 21.07.2022 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України,

УСТАНОВИВ:

26.07.2022 р. до Тернівського районного суду м. Кривого Рогу, надійшло клопотання прокурора Криворізької північної окружної прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду захисної споруди №13485, окремо розташованої на території Комунального некомерційного підприємства «Криворізька міська лікарня №16» КМР за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вулиця Сергія Колачевського, 55, в якому зазначено, що Криворізькою північною окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України за фактом неналежного утримання захисних споруд на території Тернівського району м. Кривого Рогу.

У діянні невстановленої особи вбачаються ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України: службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб.

Відповідно до ч. 8 ст. 32 Кодексу цивільного захисту України утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюється суб`єктами господарювання, на балансі яких вони перебувають (у тому числі споруд, що не увійшли до їх статутних капіталів у процесі приватизації (корпоратизації), за рахунок власних коштів.

Неналежне здійснення контролю за готовністю вказаних об`єктів цивільного захисту, які перебувають у користуванні приватних суб`єктів господарювання під час воєнного стану свідчить про неналежне виконання посадовими особами, відповідальними за здійснення такого контролю, своїх посадових обов`язків.

Відповідно до п. 4 Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та ведення його обліку затвердженого Постановою КМУ від 10.03.2017 № 138 (надалі - Порядку) фонд захисних споруд створюється міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, районними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями, органами місцевого самоврядування, суб`єктами господарювання відповідно до Кодексу цивільного захисту України.

Відповідно до п. 10 Порядку балансоутримувач забезпечує утримання захисних споруд та інших споруд, що повинні використовуватися для укриття населення, а також підтримання їх у стані, необхідному для приведення у готовність до використання за призначенням відповідно до вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд.

Згідно ч. 2 ст. 9 КПК України прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити, як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

У кримінальному провадженні підлягають доказуванню, згідно п. 4 ч. 1 ст. 91 КПК України: подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення); вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, а також розмір процесуальних витрат.

Згідно ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

З метою визначення належної кваліфікації діяння особи, причетної до вчинення кримінального правопорушення, встановлення фактичного стану захисної споруди з обліковим номером 13485 балансоутримувачем якої є на сьогоднішній день Комунальне некомерційне підприємство «Криворізька міська лікарня №16» Криворізької міської ради (ЄДРПОУ 01986233, юридична адреса м. Кривий Ріг, вул. Мусоргського, 32А) комунальної форми власності, що розташована за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Сергія Колачевського, 55 за типом захисної споруди окремо розташована, фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення суспільно-небезпечних наслідків.

Таким чином, в ході проведення досудового розслідування відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставини вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність в проведенні огляду захисної споруди, розташованої за адресою: Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вулиця Сергія Колачевського, 55а.

Згідно відомостей розміщених в інтерактивній карті захисних споруд та інформації ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області, зазначений об`єкт захисту населення перебуває у не готовому стані (п.41 списку захисних споруд на території Тернівського району м.Кривого Рогу що додається до клопотання).

Прокурор у судовому засіданні підтримала клопотання.

Перевіривши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши прокурора, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки проведення огляду має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення дізнавач, слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

В даному випадку огляд захисної споруди №13485 розміщеної на території діяльності Комунального некомерційного підприємства «Криворізька міська лікарня №16» КМР по вул. Сергія Колачевського, 55 у Тернівському районі м. Кривого Рогу, здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді, в тому числі з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення.

Відповідно до відомостей розміщених в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, реєстраційний номер 492889212110, за вказаною адресою: м. Кривий Ріг, вулиця Сергія Колачевського (23 Лютого), будинок 55, розташовано комплекс будівель та споруд, власником яких є територіальна громада міста Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради, майно передано на баланс КЗ «Міська клінічна лікарня №8», а на цей час перебуває на балансі КНП «Криворізька міська лікарня № 16» КМР, так як вказана захисна споруда до 26.05.2021 перебувала на балансі КП «Криворізька міська лікарня №8» КМР. Відповідно до рішення Криворізької міської ради №481 від 26.05.2021 реорганізовано шляхом приєднання КП «Криворізька міська лікарня №8» КМР до Комунального некомерційного підприємства «Криворізька міська лікарня №16» КМР. Пунктом 3 вказаного рішення визначено правонаступником всіх прав та обов`язків КП «Криворізька міська лікарня №8» КМР - Комунальне некомерційне підприємство «Криворізька міська лікарня №16» КМР. 18.10.2021 КП «Криворізька міська лікарня №8»КМР повністю припинила свою діяльність.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 233, 234, 235, 237 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Криворізької північної окружної прокуратури ОСОБА_3 -задовольнити та надати дозвіл на проведення огляду слідчим СВ відділення поліції №5 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , прокурорам Криворізької північної окружної прокуратури ОСОБА_3 , ОСОБА_6 захисної споруди №13485, окремо розташованої на території Комунального некомерційного підприємства «Криворізька міська лікарня №16» КМР за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вулиця Сергія Колачевського, 55.

Надати дозвіл на залучення працівників ДСНС України для здійснення під час проведення огляду примусового відчинення (деблокування) приміщень із застуванням спеціальних засобів та пристроїв у разі виникнення потреби у здійсненні такого.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудТернівський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення26.07.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105432721
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —215/2480/22

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

Ухвала від 22.12.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 19.10.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 12.09.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

Ухвала від 12.09.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

Ухвала від 26.07.2022

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні