Ухвала
від 28.02.2024 по справі 215/2480/22
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 215/2480/22

1-кс/215/235/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2024 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участі: секретаря ОСОБА_2

розглянувши в залі судового засідання, в порядку ч. 4 ст. 107 КПК України, без фіксування технічними засобами клопотання слідчого СВ ВП № 5 Криворізького районного управління ГУНП в Дніпропетровській області про надання дозволу на проведення огляду за кримінальним провадженням, внесеним до ЄРДР за № 42022042070000047 від 21.07.2022 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України,

ВСТАНОВИВ:

28.02.2024 р. до Тернівського районного суду м. Кривого Рогу, надійшло клопотання слідчого СВ ВП № 5 Криворізького районного управління ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду захисної споруди з обліковим номером № 13407, що розташована за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка, 1 та захисної споруди з обліковим номером № 13409, що розташована за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Вартаняна, 1, в якому зазначено, що Слідчим відділенням ВП №5 Криворізького районного управління ГУНП в Дніпропетровській області, здійснюється досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України за фактом невиконання балансоутримувачем обов`язку із забезпечення належного утримання захисних споруд, невжиття уповноваженим органом заходів на забезпечення реалізації державної політики у сферах цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, належних заходів нагляду (контролю) за додержанням та виконанням вимог зазначеного законодавства. Вказане може свідчити про службову недбалість.

У діянні невстановленої особи вбачаються ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України: службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб.

Відповідно до ч. 8 ст. 32 Кодексу цивільного захисту України, утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюється суб`єктами господарювання, на балансі яких вони перебувають (у тому числі споруд, що не увійшли до їх статутних капіталів у процесі приватизації (корпоратизації), за рахунок власних коштів.

Відповідно до п. 4 Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та ведення його обліку затвердженого Постановою КМУ від 10.03.2017 № 138 (надалі - Порядку) фонд захисних споруд створюється міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, районними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями, органами місцевого самоврядування, суб`єктами господарювання відповідно до Кодексу цивільного захисту України.

Відповідно до п. 10 Порядку балансоутримувач забезпечує утримання захисних споруд та інших споруд, що повинні використовуватися для укриття населення, а також підтримання їх у стані, необхідному для приведення у готовність до використання за призначенням відповідно до вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд.

Згідно ч. 2 ст. 9 КПК України прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити, як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

У кримінальному провадженні підлягають доказуванню, згідно п. 4 ч. 1 ст. 91 КПК України: подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення); вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, а також розмір процесуальних витрат.

Згідно ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

З метою визначення належної кваліфікації діяння особи, причетної до вчинення кримінального правопорушення, встановлення фактичного стану захисної споруди з обліковим номером № 13407, що розташована за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка буд. 1 та захисної споруди з обліковим номером № 13409, що розташована за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Вартаняна, буд. 1 балансоутримувачем яких є Державне підприємство «ШАХТОЗАКРИТТЯ» (ЄДРПОУ - 32975178) за типом захисної споруди окремо розташована, для фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення суспільно-небезпечних наслідків, відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України, виникла необхідність в проведенні огляду вказаних захисних споруд.

Слідчий та прокурор надали заяви про розгляд клопотання у їх відсутність.

Перевіривши клопотання та додані до нього матеріали, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки проведення огляду має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення дізнавач, слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

У даному випадку огляд захисної споруди з обліковим номером №13407, що розташована за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка буд. 1 та захисної споруди з обліковим номером № 13409, що розташована за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Вартаняна, буд. 1 балансоутримувачем яких є Державне підприємство «ШАХТОЗАКРИТТЯ», здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді, в тому числі з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 233, 234, 235, 237 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ ВП № 5 Криворізького районного управління ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 - задовольнити та надати дозвіл слідчому СВ відділення поліції № 5 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , на проведення огляду захисної споруди з обліковим номером № 13407, що розташована за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка, 1 та захисної споруди з обліковим номером № 13409, що розташована за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Вартаняна, 1, балансоутримувачем яких є Державне підприємство «ШАХТОЗАКРИТТЯ» (ЄДРПОУ - 32975178), з можливістю залучення працівників ДСНС України для здійснення під час проведення огляду примусового відчинення (деблокування) приміщень із застуванням спеціальних засобів та пристроїв у разі виникнення потреби у здійсненні такого.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117299429
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду за кримінальним провадженням, внесеним до ЄРДР за № 42022042070000047 від 21.07.2022 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України

Судовий реєстр по справі —215/2480/22

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

Ухвала від 22.12.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 19.10.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 12.09.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

Ухвала від 12.09.2023

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

Ухвала від 26.07.2022

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні