Ухвала
від 03.08.2022 по справі 1-25/11
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-25/11

Провадження № 1-в/345/79/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03.08.2022 року м. Калуш

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області в складі головуючого судді ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області №6 фахівця Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погодженого начальником Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області ОСОБА_4 про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , -

ВС Т А Н О В И В:

До Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від фахівця Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погодженого начальником Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області ОСОБА_4 надійшли матеріали про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку ОСОБА_5 .

З матеріалів подання вбачається, що ОСОБА_5 засуджений 23.07.2019 Калуським міськрайонним судом Івано-Франківської області за ч.4 ст. 191 КК Українидо 5 років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК Українизвільнений від відбування покарання з випробуванням, встановленим іспитовим строком - 3 роки.

Подання обґрунтовано тим, що засуджений протягом іспитового строку повністю виконав покладені на нього судом обов`язки, громадський порядок не порушував, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався, виконав заходи, передбачені індивідуальним планом роботи.

Фахівець Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області ОСОБА_3 у судове засідання не зявилилась, однак подала суду заяву, в якій просить розглядати подання без її участі, подання підтримує.

Прокурор Калуської місцевої прокуратури ОСОБА_6 також не зявився у судове засідання, але подав заяву про розгляд подання у його відсутності, не заперечує щодо задоволення подання про звільнення ОСОБА_5 від призначеного покарання в зв`язку із закінченням іспитового строку.

Засуджений та його адвокат ОСОБА_7 у судове засідання не зявилися, подали суду заяву про розгляд подання у їхній відсутності, підтримали доводи подання.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що подання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 9 ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати такі питання як звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно із п. 3 ч. 2 ст. 539 КПК України, клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений, - у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктами 5, 8, 9 частини першої статті 537 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 78 КК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Зі змісту ч. 3 ст. 75 та ч. 1 ст. 78 КК України, через використання словосполучень «не вчинить нового злочину» та «виконає покладені на нього обов`язки», випливає, що однією з обов`язкових передумов для звільнення засудженого від відбування покарання згідно з цими статтями кримінального закону є не вчинення останнім у період іспитового строку, визначеного судом, нового злочину. При цьому констатувати вчинення такого нового злочину цією особою та, відповідно, її винуватість у скоєному може виключно суд у порядку, визначеному законом.

Як бачається із матеріалів справи, ОСОБА_5 засуджений 23.07.2019 Калуським міськрайонним судом Івано-Франківської області за ч.4 ст. 191 КК Українидо 5 років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК Українизвільнений від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом 3 роки іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов`язки: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Встановлений вироком засудженому, іспитовий строк закінчився, за даними Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області протягом цього строку ОСОБА_5 до кримінальної відповідальності не притягувався, виконав покладені на нього обов`язки і належною поведінкою довів своє виправлення.

На підставі наведенного та керуючись ч.1ст. 78 КК України, ст.ст.537,539 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Подання фахівця Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погодженого провідним інспектором Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області ОСОБА_4 про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку ОСОБА_5 - задоволити.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від покарання, призначеного йому вироком Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 23.07.2019 у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена протягом семи діб до Івано-Франківського апеляційного суду Івано-Франківської області через Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Головуючий:

СудКалуський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення03.08.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105568599
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —1-25/11

Постанова від 02.02.2011

Кримінальне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Сосновська Л. І.

Ухвала від 30.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 22.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 24.11.2022

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Ухвала від 03.08.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 30.04.2021

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

Ухвала від 26.02.2021

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

Ухвала від 07.09.2020

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

Ухвала від 30.06.2020

Кримінальне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні