Ухвала
від 15.08.2022 по справі 200/3220/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про прийняття до провадження адміністративної справи

16 серпня 2022 року Справа №200/3220/20-а

суддя Донецького окружного адміністративного суду Голубова Л.Б., ознайомившись з адміністративною справою за позовом приватного акціонерного товариства «Новокраматорський машинобудівний завод» (84305, Доненька область, м. Краматорськ, вул. Орджонікідзе, буд. 5, код ЄДРПОУ 05763599) до офісу великих платників податків ДПС (04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 11-Г, код ЄДРПОУ 39440996), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову на стороні відповідача: Сіверсько-Донецьке басейне управління водних ресурсів (84100, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Торська, буд. 35, код ЄДРПОУ 04391351) про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення рішення № 0000185413 від 13.03.2020 року, -

В С Т А Н О В И В:

Приватне акціонерне товариство «Новокраматорський машинобудівний завод» звернулося до суду з позовом до офісу великих платників податків ДПС, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову на стороні відповідача: Сіверсько-Донецьке басейне управління водних ресурсів про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення рішення № 0000185413 від 13.03.2020 року на суму 915336,73 гривень.

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 28 липня 2020 року, залишеним без змін постановою Першого апеляційного адміністративного суду від 30 листопада 2020 року, позов задоволено.

Визнано протиправним та скасовано податкове повідомлення рішення Офісу великих платників податків ДПС від 13 березня 2020 року № 0000185413.

Постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 03 серпня 2022 року рішення Донецького окружного адміністративного суду від 28 липня 2020 року та постанову Першого апеляційного адміністративного суду від 30 листопада 2020 року у справі № 200/3220/20-а за скасовано.

Справу направлено на новий розгляд до Донецького окружного адміністративного суду.

12 серпня 2022 року справа надійшла до Донецького окружного адміністративного суду. За наслідком автоматичного розподілу вказаної судової справи, справу передано на розгляд судді Голубовій Л.Б.

Відповідно до ч. 2 ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства України у разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно вимог ч. 9 ст. 171 КАС України про прийняття позовної заяви до розгляду […] суд постановляє ухвалу, в якій зазначається, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

З 24 лютого 2022 року в Україні введено воєнний стан у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, який станом на 16 серпня 2022 року продовжує діяти.

Донецький окружний адміністративний суд розташований в м. Слов`янськ Донецької області.

У зв`язку з активізацією проведення бойових дій на території Донецької області та прилеглих областей, системних ракетних обстрілів населених пунктів області, у тому числі м. Слов`янськ, які в свою чергу створюють суттєву загрозу життю та здоров`ю людей,керівництвом Донецького окружного адміністративного суду задля збереження життя та здоров`я працівників та відвідувачів суду прийнято рішення про подальшу організацію роботи установи в дистанційному режимі.

Дослідивши матеріали адміністративної справи суд встановив наступне.

Згідно правил ст. 19 КАС України (предметна юрисдикція) та ст. 25-27 КАС України (територіальна юрисдикція), справа підлягає розгляду Донецьким окружним адміністративним судом.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частини 1 статті 257 КАС України, за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

Згідно з частини 2 статті 257 КАС України, за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно з частиною 3 статті 257 КАС України, при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вищезазначене, а також предмет позову, суд дійшов висновку про те, що дана справа відноситься до справ незначної складності та може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) за правилами статті 262 КАС України.

Згідно ст. 258 КАС України, суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

При цьому, ураховуючи рекомендації Ради суддів України від 02.03.2022 року, у зв`язку з введенням воєнного стану, постійними обстрілами міста Слов`янська та веденням активних бойових дій на території Донецької області, з метою недопущення випадків загрози життю, здоров`ю і безпеці учасників справи:

- на час існування небезпеки для учасників справи, пов`язаної з перебуванням останніх у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду, судові засідання за особистої участі учасників судового процесу не проводяться;

- учасники справи надсилають документи, що стосуються розгляду судових справ через особистий кабінет в системі «Електронний суд», а у разі неможливості надсилання через систему «Електронний суд» електронною поштою на е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua.

Керуючись статтями 12, 35, 126, 173, 174, 175, 248, 251, 256, 257-262 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до провадження адміністративну справу № 200/3220/20-а за позовом приватного акціонерного товариства «Новокраматорський машинобудівний завод» до офісу великих платників податків ДПС, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову на стороні відповідача: Сіверсько-Донецьке басейне управління водних ресурсів про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення рішення № 0000185413 від 13.03.2020 року.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) в строки встановлені ст. 258 КАС України.

Зобов`язати позивача надати:

- письмові пояснення та докази в їх обґрунтування, яким чином здійснюється облік підземних вод, використаних для усунення шкідливості дії води, зважаючи на те, що переведення свердловин в режим відкачки води здійснювалося шляхом встановлення секційних перегородок після лічильника води, з огляду на що вся скинута вода обліковувалась у відповідних лічильниках;

- письмові пояснення та докази в їх обґрунтування, щодо правомірності використання саме позивачем як суб`єктом, якому надано дозвіл на спеціальне використання води, підземних вод для усунення шкідливої дії вод та правомірності оформлення цієї процедури актами за підписом співробітників позивача.

Учасники справи надсилають документи, що стосуються розгляду судових справ через особистий кабінет в системі «Електронний суд», а у разі неможливості надсилання через систему «Електронний суд» електронною поштою на е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua.

Встановити відповідачу 15 (п`ятнадцятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву через особистий кабінет в системі «Електронний суд» або електронною поштою на е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив через особистий кабінет в системі «Електронний суд» або електронною поштою на е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення через особистий кабінет в системі «Електронний суд» або електронною поштою на е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третій особі 15 (п`ятнадцятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень щодо позову. У зазначений строк третя особа має право викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову та надіслати через особистий кабінет в системі «Електронний суд» або електронною поштою на е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua,, пояснення повинні відповідати вимогам частини другої - четвертої ст. 162 КАС України.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) пояснень або заперечень до суду, копія пояснень або заперечень та доданих до них документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання пояснень або заперечень третьої особи для подання відповіді на такі пояснення через особистий кабінет в системі «Електронний суд» або електронною поштою на е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання пояснень або заперечень третьої особи для подання відповіді на такі пояснення через особистий кабінет в системі «Електронний суд» або електронною поштою на е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Л.Б. Голубова

Дата ухвалення рішення15.08.2022
Оприлюднено19.08.2022
Номер документу105783455
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення рішення № 0000185413 від 13.03.2020 року

Судовий реєстр по справі —200/3220/20-а

Ухвала від 05.12.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 29.11.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 25.11.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 20.10.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 15.08.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Постанова від 30.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Постанова від 30.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 13.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 13.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 13.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні