Ухвала
від 04.09.2022 по справі 607/9838/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

05.09.2022 Справа №607/9838/22 Провадження № 2/607/2816/2022

м. Тернопіль

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Марциновська І.В. під час вирішення питання про прийняття до розгляду позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області до Тернопільської міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю «ВВС-Буд» про зобов`язання відновити в натурі (на місцевості) межі земельної ділянки

УСТАНОВИВ:

Позивачі звернулись до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із вказаним вище позовом.

Ухвалою судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 05.08.2022 позовна заява залишена без руху та позивачам наданий строк для усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 15.08.2022 виправлено описку в ухвалі від 05.08.2022 та продовжено позивачам процесуальний строк для виправлення недоліків позовної заяви.

22.08.2022 позивачі подали спільну заяву про усунення недоліків позовної заяви. У зв`язку з перебуванням судді у період з 22.08.2022 до 02.09.2022 у щорічній основній відпустці указана спільна заява отримана суддею 05.09.2022.

Ознайомившись зі змістом позовної заяви та доданих до неї документів, а також зі змістом спільної заяви про усунення недоліків позовної заяви, доходжу такого висновку.

Розгляд вказаної справи віднесений до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної підсудності Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області. Також не встановлено підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

За таких обставин вважаю за необхідне прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області до Тернопільської міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю «ВВС-Буд» про зобов`язання відновити в натурі (на місцевості) межі земельної ділянки.

При цьому, враховуючи значення справи для сторін, категорію та складність справи, кількість учасників справи, а також обсяг та характер доказів у справі, вважаю за доцільне здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Відтак з метою здійснення завдань, визначених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, необхідно розпочати підготовче провадження шляхом відкриття провадження у справі.

Керуючись ст. 175, 177, 187, 189-191, 258-261, 274 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ), ОСОБА_4 ( АДРЕСА_4 ), ОСОБА_5 ( АДРЕСА_5 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області (вул. Листопадова, буд. 20а, м. Тернопіль) до Тернопільської міської ради (вул. Листопадова, буд. 5, м. Тернопіль), Товариства з обмеженою відповідальністю «ВВС-Буд» (вул. Б.Хмельницького, буд. 11А, м. Тернопіль) про зобов`язання відновити в натурі (на місцевості) межі земельної ділянки та відкрити провадження у справі.

Здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження та призначити підготовче засідання у справі на 06жовтня 2022року на10год.45хв. у залі судових засідань Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області за адресою: вул. Котляревського, буд. 34, м. Тернопіль.

Направити позивачам копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачам та третій особі копію ухвали разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриттяпровадження усправі для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову,а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів учасникам справи.

Роз`яснити відповідачам,що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити, що відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для надіслання (надання) до суду пояснень третьої особи щодо позову або п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для надіслання (надання) до суду пояснень третьої особи щодо відзиву із доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень третьої особи і доданих до них доказів учасникам справи.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://tem.te.court.gov.ua/sud1915/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

СуддяІ. В. Марциновська

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення04.09.2022
Оприлюднено08.09.2022
Номер документу106088467
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —607/9838/22

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 06.10.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 04.08.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні