Ухвала
від 05.09.2022 по справі 357/14973/21
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний номер справи 357/14973/21

Провадження №22-ц/824/9533/2022

У Х В А Л А

06 вересня 2022 року Київськийапеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді Журби С.О.

суддів Писаної Т.О., Приходька К.П.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «УКРДЕБТ ПЛЮС»</a> на рішення Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 16 червня 2022 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрдебт Плюс»</a>, третя особа: Приватний нотаріус Білоцерківського міського нотаріального округу Київської області Губенко Тетяна Анатоліївна про визнання зобов`язання припиненим та зняття обтяження,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 16 червня 2022 року позов задоволено. Повний текст рішення складено 21.06.2022 року. Не погоджуючись із вказаним рішенням суду, 28.07.2022 року відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить поновити строк на апеляційне оскарження, рішення суду скасувати та ухвалити нове судове рішення про відмову у задоволенні позову.

Відповідно до вимог ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину судового рішення, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апелянтом порушено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження з посиланням на поважність причин його пропущення. В обґрунтування поважності причин пропуску строку апелянт зазначив, що копії оскаржуваного рішення на час подачі апеляційної скарги не отримував, а про наявність вказаного рішення дізнався випадково з ЄДРСР.

Приписами ч. 2 ст. 354 ЦПК України визначено, що учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому такого рішення суду.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що наведені апелянтом доводи поважності пропуску процесуального строку є обґрунтованими, оскільки матеріали справи не містять доказів вручення апелянту копії оскаржуваного рішення. За таких умов строк на апеляційне оскарження було пропущено з поважних причин, відтак у суду є обґрунтовані підстави для його поновлення.

Відповідно до ч. 4 ст. 359 якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подана до належного суду особою, що має право на апеляційне оскарження. За формою та змістом апеляційні скарги відповідають вимогам ЦПК України. Судовий збір за подання апеляційних скарг сплачений.

Учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі згідно ст. 360 ЦПК України.

Відзив на апеляційну скаргу має містити: найменування суду апеляційної інстанції; ім`я (найменування), поштову адресу особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу, а також номер засобу зв`язку, адресу електронної пошти, за наявності; обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляційної скарги; у разі необхідності - клопотання особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу; перелік матеріалів, що додаються.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення першої інстанції.

До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 356, 359, 360 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю «УКРДЕБТ ПЛЮС»</a> про поновлення строку на апеляційне оскарження задовольнити, поновити строк на апеляційне оскарження рішення Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 16 червня 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «УКРДЕБТ ПЛЮС»</a> на рішення Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 16 червня 2022 року.

Зупинити дію рішення Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 16 червня 2022 року.

Надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження учасникам справи разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Надати учасникам справи строк для подачі відзиву на апеляційну скаргу в письмовій формі до 20 вересня 2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: С.О. Журба

Судді Т.О. Писана

К.П. Приходько

Дата ухвалення рішення05.09.2022
Оприлюднено08.09.2022
Номер документу106090733
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання зобов`язання припиненим та зняття обтяження

Судовий реєстр по справі —357/14973/21

Постанова від 20.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Цукуров В. П.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Постанова від 03.11.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Журба Сергій Олександрович

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Журба Сергій Олександрович

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Журба Сергій Олександрович

Ухвала від 29.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Журба Сергій Олександрович

Рішення від 15.06.2022

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Цукуров В. П.

Ухвала від 22.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні