Ухвала
від 15.09.2022 по справі 951/543/22
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 951/543/22

Провадження №2/951/203/2022

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

16 вересня 2022 року смт. Козова

Суддя Козівського районного суду Тернопільської області Рєпін К.К., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Козівської селищної ради Тернопільської області про стягнення заробітної плати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та моральної шкоди,-

в с т а н о в и в:

До суду надійшла позовна заяв ОСОБА_1 до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Козівської селищної ради Тернопільської області про стягнення заробітної плати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та моральної шкоди.

Перевіривши вказану позовну заяву суд приходить до наступного.

Відповідно допунктів 4,9частини третьоїстатті 175ЦПК України,позовна заяваповинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

У позовній заяві позивач просить стягнути на її користь з відповідача заборгованість по заробітній платі у розмірі 9500 грн невиплаченої при її звільненні, середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні у розмірі 63984 грн.50 коп та по день постановлення рішення у справі, судові витрати.

Крім того, у мотивувальній частині позову позивач зазначає, що з відповідача на її користь слід стягнути 100000 тисяч гривень моральної шкоди, проте у прохальній частині позову поряд з іншими позовними вимогами, про стягнення з відповідача на її користь моральної шкоди не зазначає.

Тому позивачу слід уточнити позовну заяву у цій частині.

Зазначаючи простягнення звідповідача наїї користьвитрат напрофесійну правничудопомогу,позивач невказує упозовній заяві попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

Відповідно до частини першоїстатті 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Отже, позовну заяву необхідно залишити без руху та надати позивачу десятиденний строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

Роз`яснити, що у разі невиконання вимог ухвали в зазначений строк позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

На підставі викладеного, керуючись статтями175,177,185,260,261,353 ЦПК України, суддя,-

ухвалив :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Козівської селищної ради Тернопільської області про стягнення заробітної плати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та моральної шкоди - залишити без руху, надавши позивачу строк 10 (десять) днів з дня вручення копії даної ухвали для усунення недоліків, зазначених у мотивувальній частині ухвали.

Роз`яснити, що у разі невиконання вимог ухвали в зазначений строк позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя К.К.Рєпін

Дата ухвалення рішення15.09.2022
Оприлюднено19.09.2022
Номер документу106273839
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —951/543/22

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 15.09.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні