Ухвала
від 26.10.2022 по справі 951/543/22
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 951/543/22

Провадження №2/951/203/2022

УХВАЛА

"26" жовтня 2022 р. смт. Козова

Козівський районний суд Тернопільської області

у складі:головуючої суддіРєпіна К.К.,

з участю:секретаря судового засіданняКіндрацької Г.С.,

позивача ОСОБА_1

представник позивача ОСОБА_2 ,

представників відповідачаІваніцької М.М., Садової К.В.,

розглянувши у відкритому судового засіданні в залі суду в смт. Козова цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Козівської селищної ради Тернопільської області про стягнення заробітної плати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та моральної шкоди,-

в с т а н о в и в :

У провадженні Козівського районного суду Тернопільської області знаходиться вищевказана цивільна справа.

До судового засідання представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Терлюк Олег Ярославович через канцелярію суду подав заяву про відмову від частини позовних вимог, згідно з якої просить задовольнити таку та залишити наступні позовні вимоги: стягнути з Відділу освіти, культури, молоді та спорту Козівської селищної ради Тернопільської області в користь ОСОБА_1 середній заробіток за час затримки розрахунку починаючи з 08 червня 2022 року по 15 вересня 2022 року у розмірі 63984 грн. (шістдесят три тисячі дев`ятсот вісімдесят чотири гривні) 50 коп.; стягнути з відповідача в користь ОСОБА_1 судові витрати; допустити негайне виконання рішення суду в частині стягнення заробітної плати, але не більше ніж за один місяць.

В судовому засіданні позивач та представник позивача заяву про відмову від частини позовних вимог підтримали та просили заяву задовольнити.

Представники відповідача у судовому засіданні проти задоволення заяви не заперечували.

Заслухавши учасників процесу, дослідивши заяву, оглянувши матеріали справи, суд дійшов до наступного висновку.

Згідно з ч.1ст. 206 ЦПК Українипозивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Частиною 2 цієї ж статті передбачено, що до ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Відповідно до ч. 3ст. 206 ЦПК Україниу разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Згідно з п.4 ч.1ст. 255 ЦПК Українисуд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Враховуючи викладене, суд дійшов до висновку, що відмова представника позивача від частини позовних вимог не суперечить закону та не порушує нічиїх прав, а тому заява є підставною і таку необхідно задовольнити, прийняти відмову представника позивача від позову в частині позовних вимог щодо стягнення з Відділу освіти, культури, молоді та спорту Козівської селищної ради Тернопільської області в користь ОСОБА_1 заборгованості по заробітній платі у розмірі 9500 грн.(дев`ять тисяч п`ятсот грн.) 00 коп. і моральної шкоди в розмірі 100000 (сто тисяч) грн., та закрити в цій частині провадження у справі.

Керуючись ст.ст.49,206,255,260-261 ЦПК України, суд -

постановив:

Прийняти відмову представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Терлюк Олега Ярославовича, від частини позовних вимог щодо стягнення з Відділу освіти, культури, молоді та спорту Козівської селищної ради Тернопільської області в користь ОСОБА_1 заборгованості по заробітній платі у розмірі 9500 грн.(дев`ять тисяч п`ятсот грн.) 00 коп. та моральної шкоди в розмірі 100000 (сто тисяч) грн.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Козівської селищної ради Тернопільської області про стягнення заробітної плати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та моральної шкоди, в частині позовних вимог щодо стягнення з Відділу освіти, культури, молоді та спорту Козівської селищної ради Тернопільської області в користь ОСОБА_1 заборгованості по заробітній платі у розмірі 9500 грн.(дев`ять тисяч п`ятсот грн.) 00 коп. та моральної шкоди в розмірі 100000 (сто тисяч) грн. закрити.

Роз`яснити сторонам, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Козівський районний суд Тернопільської області.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя К.К. Рєпін

Дата ухвалення рішення26.10.2022
Оприлюднено27.10.2022
Номер документу106944713
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —951/543/22

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

Ухвала від 15.09.2022

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Рєпін К. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні