Ухвала
від 29.07.2010 по справі 31/156-6/423
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА



 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа №  31/156-6/423

29.07.10

За позовом

Комунального підприємства «Імпульс»Пологівської районної ради

До

Треті особи

Про

Державного підприємства «Інформаційний центр»Міністерства юстиції України

на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору,

1)          комунальне підприємство «Бюро технічної інвентаризації»Оріхівського району

2)          Оріхівська районна рада Запорізької області

3)          Новотроїцька сільська рада  

4)          Яснополянська сільська рада

5)          Юрківська сільська рада

6)          Щасливська сільська рада

7)          Преображенська сільська рада

8)          Омельницька сільська рада

9)          Новотавричеська сільська рада

10)          Вільнянська сільська рада

11)          Малотокмачаноська сільська рада

12)          Микильська сільська рада

13)          Мирненська сільська рада

14)          Новоданилівська сільська рада

15)          Новоіванівська сільська рада

16)          Новопавлівська сільська рада

17)          Новоселівська сільські ради

18)          Комишуваська селищна рада Оріхівського району Запорізької області

надання доступу до електронного реєстру прав власності на нерухоме майно

Суддя Ковтун С.А.

Представники учасників процесу:

не викликались

Обставини справи:

До господарського суду міста Києва звернулося з позовом комунальне підприємство «Імпульс»Пологівської районної ради про спонукання державного підприємства «Інформаційний центр»Міністерства юстиції України до обмеження доступу комунальному підприємству «Бюро технічної інвентаризації»Оріхівського району на території окремих сільських та селищних рад Оріхівського району Запорізької області та відновлення доступу позивачу до електронного реєстру прав власності на нерухоме майно на території вказаних сільських та селищної ради.

Під час розгляду справи позивач подав до суду заяву про зміну предмету позову, якою просив суд зобов’язати відповідача обмежити доступ комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації»Оріхівського району на території Новотроїцької, Яснополянської, Юрківської, Щасливської, Преображенської, Омельницької, Новотавричеської, Вільнянської, Малотокмачаноської, Микильської, Мирненської, Новоданилівської, Новоіванівської, Новопавлівської, Новоселівської сільських рад, Комишуваської селищної ради Оріхівського району Запорізької області до електронного реєстру прав власності на нерухоме майно та відновити позивачу доступ до електронного реєстру прав власності на нерухоме майно на території Новотроїцької, Яснополянської, Юрківської, Щасливської, Преображенської, Омельницької, Новотавричеської, Вільнянської, Малотокмачаноської, Микильської, Мирненської, Новоданилівської, Новоіванівської, Новопавлівської, Новоселівської сільських рад, Комишуваської селищної ради Оріхівського району Запорізької області.

Рішенням господарського суду міста Києва у справі № 31/156 від 01.10.2008 р. було повністю задоволено позов комунального підприємства «Імпульс»Пологівської районної ради до державного підприємства «Інформаційний центр»Міністерства юстиції України про надання доступу до електронного реєстру прав власності на нерухоме майно. Зокрема, було вирішено зобов’язати відповідача обмежити доступ комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації»Оріхівського району на території Новотроїцької, Яснополянської, Юрківської, Щасливської, Преображенської, Омельницької, Новотавричеської, Вільнянської, Малотокмачаноської, Микильської, Мирненської, Новоданилівської, Новоіванівської, Новопавлівської, Новоселівської сільських рад, Комишуваської селищної ради Оріхівського району Запорізької області до електронного реєстру прав власності на нерухоме майно, а також зобов’язати відповідача відновити позивачу доступ до електронного реєстру прав власності на нерухоме майно на вказаній вище території.

20.10.2008 р. на виконання рішення господарського суду від 01.10.2008 р. видано накази.

Постановою відділу державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у місті Києві ВП № 9690134 від 28.10.2008 р. відкрито виконавче провадження з виконання вказаних наказів.

Постановою Вищого господарського суду України від 03.06.2009 р. рішення місцевого суду було скасовано, справу передано на новий розгляд до господарського суду міста Києва.  

Ухвалою суду від 23.06.2009 р. справі було присвоєно номер 31/156-6/423 та залучено до участі у справі як третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, комунальне підприємство «Бюро технічної інвентаризації»Оріхівського району, Оріхівську районну раду Запорізької області, Новотроїцьку, Яснополянську, Юрківську, Щасливську, Преображенську, Омельницьку, Новотавричеську, Вільнянську, Малотокмачаноську, Микильську, Мирненську, Новоданилівську, Новоіванівську, Новопавлівську, Новоселівську сільські ради та Комишуваську селищну раду Оріхівського району Запорізької області.

Рішенням господарського суду міста Києва від 05.11.2009 р. позов задоволено повністю.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 24.03.2010 р. зазначене рішення скасовано. Провадження у справі припинено. Доручено господарському суду міста Києва видати поворотні накази.

Постановою Вищого господарського суду України від 07.07.2010 р. постанову Київського апеляційного господарського суду від 24.03.2010 р. у справі № 31/156-6/423 залишено без змін.

Згідно з положеннями статті 122 ГПК України, якщо виконані рішення або постанова змінені чи скасовані прийнято нове рішення про повну або часткову відмову в позові або провадження у справі припинено, або позов залишено без розгляду, боржникові повертається все те, що з нього стягнуто на користь стягувача за зміненими чи скасованими у відповідній частині рішенням, постановою.

Видача наказу про повернення стягнутих грошових сум, майна або його вартості провадиться господарським судом за заявою боржника, до якої додається довідка, підписана керівником чи заступником керівника і головним (старшим) бухгалтером, про те, що суму, стягнуту за раніше прийнятим рішенням, списано у становою банку або мано вилучено державним виконавцем.

У той же час, до заяв комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації»Оріхівської районної ради Запорізької області від 22.04.2010 р., 14.06.2010 р., від 12.07.2010 р. відповідних довідок не додано.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що заяви комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації»Оріхівської районної ради Запорізької області про видачу наказу в поворот виконання задоволенню не підлягають.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 86, 122 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяв комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації»Оріхівської районної ради Запорізької області про видачу наказу про поворот виконання відмовити.

Суддя

                                   ОСОБА_1

          

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення29.07.2010
Оприлюднено09.08.2010
Номер документу10633643
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/156-6/423

Ухвала від 14.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 14.12.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Костенко Т.Ф.

Ухвала від 14.12.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Костенко Т.Ф.

Ухвала від 29.09.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Кравчук Г.А.

Ухвала від 10.09.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 29.07.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Рішення від 05.11.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 10.09.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 01.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні