Ухвала
від 21.09.2022 по справі 522/2844/22
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/2844/22

Провадження № 2-р/522/33/22

УХВАЛА

21 вересня 2022 року м. Одеса

Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді Павлик І.А.,

за участю:

секретаря судового засідання Сулими А.С.,

сторони в судове засідання не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника позивача адвоката КостинюкаЮрія Дмитровича про роз`яснення ухвали про забезпечення позову від 22 червня 2022 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту проживання однією сім`єю без укладення шлюбу, визнання права власності на спільне майно подружжя та поділ майна подружжя,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні судді Приморського районного суду м. Одеси Павлик І.А. знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту проживання однією сім`єю без укладення шлюбу, визнання права власності на спільне майно подружжя та поділ майна подружжя.

Ухвалою суду від 14.02.2022 відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

14.09.2022 представник позивача адвокат Костинюк Ю.Д. звернувся до суду з заявою у якій просить суд роз`яснити ухвалу про забезпечення позову від 22.06.2022, яку ухвалою суду від 14.09.2022 прийнято до розгляду в судовому засіданні.

19.09.2022 до суду від представника позивача надійшла заява, у якій він просить суд розглянути заяву про роз`яснення судового рішення за його відсутності та задовольнити її.

Враховуючи положення ч. 2 ст.247ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, з огляду на неявку всіх учасників справи, не здійснювалось.

Перевіривши матеріали справи та оцінивши доводи, викладені в заяві про роз`яснення рішення, суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 271 ЦПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення. Подання заяви про роз`яснення судового рішення допускається, якщо судове рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання. Суд розглядає заяву про роз`яснення судового рішення у порядку, в якому було ухвалено відповідне судове рішення, протягом десяти днів з дня її надходження. У разі необхідності суд може викликати учасників справи, державного чи приватного виконавця в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розглядові заяви про роз`яснення рішення. Про роз`яснення або відмову у роз`ясненні судового рішення суд постановляє ухвалу, яку може бути оскаржено.

Системне тлумачення положень вказаної статті дозволяє дійти висновку, що рішення суду може бути роз`яснено у разі, якщо без такого роз`яснення його важко виконати, оскільки існує значна ймовірність неправильного його виконання внаслідок неясності резолютивної частини рішення. В ухвалі про роз`яснення судового рішення суд викладає більш повно та зрозуміло ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не змінюючи при цьому суть рішення і не торкаючись питань, які не були предметом судового розгляду.

У пункті 21 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 № 14«Про судове рішення у цивільній справі» зазначено, що роз`яснення рішення суду можливе тоді, коли воно не містить недоліків, що можуть бути усунені лише ухваленням додаткового рішення, а є незрозумілим, що ускладнює його реалізацію. Зазначене питання розглядається судом, що ухвалив рішення, і в ухвалі суд викладає більш повно та ясно ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін у суть рішення і не торкаючись питань, які не були предметом судового розгляду. Якщо фактично порушено питання про зміну рішення або внесення в нього нових даних, у тому числі й роз`яснення мотивів ухваленого рішення, суд ухвалою відмовляє в роз`ясненні рішення.

22.06.2022 ухвалою суду задоволено заяву представника позивача адвоката Ляшука Є.В. про забезпечення позову та накладено арешт на ряд творів образотворчого мистецтва.

Відповідно до ч. 1 ст. 157 ЦПК України ухвала суду про забезпечення позову є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. Така ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до положень ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження»сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов`язок щодо виконання рішення.

Судом встановлено, що у заяві про роз`яснення рішення представник позивача просить суд роз`яснити ухвалу суду про забезпечення позову від 22.06.2022 в частині того хто є боржником та стягувачем та їх контактні дані.

За таких обставин, суд дійшов висновку про задоволення заяви представника позивача адвоката Костинюка Ю.Д. та роз`яснення вище вказаної ухвали суду, яка є виконавчим документом та має відповідати вимогам встановленим Законом України «Про виконавче провадження» до виконавчого документа.

Керуючись ст.ст. 258, 260, 261, 271, 353, 354 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивача адвоката Костинюка Юрія Дмитровича про роз`яснення ухвали про забезпечення позову від 22 червня 2022 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту проживання однією сім`єю без укладення шлюбу, визнання права власності на спільне майно подружжя та поділ майна подружжя задовольнити.

Роз`яснити ухвалу Приморського районного суду м. Одеси про забезпечення позову від 22червня2022 року у справі № 522/2844/22 зазначивши, що у вказаному судовому рішенні стягувачем є ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНКОПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а боржником є ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНКОПП НОМЕР_2 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_1 ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та протягом п`ятнадцяти днів може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду.

Повний текст ухвали складено 27.09.2022.

Суддя І.А. Павлик

Дата ухвалення рішення21.09.2022
Оприлюднено29.09.2022
Номер документу106469622
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту проживання однією сім`єю без укладення шлюбу, визнання права власності на спільне майно подружжя та поділ майна подружжя

Судовий реєстр по справі —522/2844/22

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні