Вирок
від 17.05.2010 по справі 1-157-10
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 1- 157 /2010

В И Р О К

І м е н е м У к р а ї н и

17 травня 2010 року

Першотравневий рай онний суд м. Чернівці. в склад і: головуючого судді Попова Г .Г. при секретарі Калініченк о С.Б. з участю прокурора Воло відник Р.І. адвоката ОСОБА_1 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в місті Чернівці кримінал ьну справу по обвинуваченню

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ро ку народження, уродженець та житель м. Чернівці, проживає п о АДРЕСА_1, українець, гром адянин України, з середньою с пеціальною освітою, не працю є, не одружений, в силу ст.. 89 К К України раніше не судимий ,

в скоєні злочину передбач еного ст.. 307 ч 2 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Підсудний ОСОБА_2 з мет ою збуту, переслідуючи мету н езаконного обігу наркотични х засобів, при невстановлени х слідством обставинах у нев становленому місці, незаконн о придбав подрібнену речовин у рослинного походження зеле ного кольору, наркотичний за сіб канабіс (марихуана), який в подальшому незаконно зберіг ав з метою збуту, а також 2.01.2010 ро ку, 06.01.2010 року та 20.01.2010 року повторн о, незаконно збув "покупцю" О СОБА_3, а також 20.01.2010 року незак онно збув ОСОБА_4 подрібне ну речовину рослинного поход ження зеленого кольору, нарк отичний засіб - канабіс (марих уана), який відноситься до осо бливо небезпечних наркотичн их засобів, обіг яких заборон ено.

Крім цього, підсудний ОС ОБА_2, 20.01.2010 року повторно, неза конно зберігав при собі з мет ою збуту подрібнену речовину рослинного походження зелен ого кольору, особливо небезп ечний наркотичний засіб - кан абіс (марихуана), а також медич ний шприц одноразового викор истання з рідиною світло-жов того кольору, особливо небез печною психотропною речовин ою кустарно виготовлений пре парат з ефедрину, які 20.01.2010 року було виявлено та вилучено пр ацівниками міліції в ході пр оведення особистого обшуку ОСОБА_2

Крім того, підсудний ОСОБ А_2 повторно, по місцю свого п роживання незаконно зберіга в з метою збуту подрібнену ре човину рослинного походженн я зеленого кольору, особливо небезпечний наркотичний зас іб - канабіс (марихуана), яка бу ла виявлена та вилучена прац івниками міліції в ході пров едення санкціонованого обшу ку по місцю проживання ОСОБ А_2 20.01.2010 року в АДРЕСА_1, в ре зультаті чого ОСОБА_2 вчин ив злочини у сфері незаконно го обігу наркотичних засобів за наступних обставин:

Так, підсудний ОСОБА_2 з метою незаконного придбання наркотичних засобів при нев становлених слідством обста винах у невстановленої особи , умисно, з метою збуту, незако нно придбав та незаконно збе рігав подрібнену речовину ро слинного походження зеленог о кольору, особливо небезпеч ний наркотичний засіб - канаб іс (марихуана).

В подальшому ОСОБА_2 про довжуючи свій злочинний намі р у сфері незаконного обігу н аркотичних засобів, 2 січня 2010 р оку близько 13 год. 00 хв. в АДРЕ СА_1, умисно, з метою збуту на ркотичних засобів, незаконно зберігав та в ході проведенн я оперативної закупівлі, нез аконно збув "покупцю" - грома дянину ОСОБА_3 за гроші в с умі 200 гривень, паперовий згор ток із подрібненою речовиною рослинного походження зелен ого кольору, що згідно виснов ку судової експертизи наркот ичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та преку рсорів № 105-Х від 03.03.2010 року, надан а на дослідження подрібнена речовина рослинного походже ння зеленого кольору є особл иво небезпечним наркотичним засобом, обіг яких заборонен о, - канабісом. Маса канабісу в перерахунку на висушену реч овину становить 4,4 грама.

Крім цього, підсудний ОСО БА_2, продовжуючи злочинну д іяльність направлену на неза конний збут наркотичних засо бів, повторно, з метою незакон ного придбання наркотичних з асобів при невстановлених сл ідством обставинах у невстан овленої особи, умисно, з метою збуту, незаконно придбав та н езаконно зберігав подрібнен у речовину рослинного походж ення зеленого кольору, особл иво небезпечний наркотичний засіб - канабіс (марихуана).

В подальшому підсудний О СОБА_2 продовжуючи свій зло чинний намір у сфері незакон ного обігу наркотичних засоб ів, 6 січня 2010 року близько 13 год. 40 хв. в АДРЕСА_1, умисно, з ме тою повторного збуту наркоти чних засобів, незаконно збер ігав та в ході проведення опе ративної закупівлі, незаконн о збув "покупцю" - громадянин у ОСОБА_3 за гроші в сумі 180 гривень, паперовий згорток і з подрібненою речовиною росл инного походження зеленого к ольору, що згідно висновку су дової експертизи наркотични х засобів, психотропних речо вин, їх аналогів та прекурсор ів № 106-Х від 03.03.2010 року, надана на д ослідження подрібнена речов ина рослинного походження зе леного кольору є особливо не безпечним наркотичним засоб ом, обіг яких заборонено, - кан абісом. Маса канабісу (в перер ахунку на висушену речовину) становить 4,7 грама.

Крім того, підсудний ОСОБ А_2 продовжуючи злочинну ді яльність направлену на незак онний збут наркотичних засоб ів, повторно, з метою незаконн ого придбання наркотичних за собів 20.01.2010 року при невстановл ених слідством обставинах у невстановленої особи, умисно , з метою збуту, незаконно прид бав та незаконно зберігав по дрібнену речовину рослинног о походження зеленого кольор у, особливо небезпечний нарк отичний засобом - канабіс (мар ихуана).

В подальшому підсудний ОСОБА_2 продовжуючи свій зл очинний намір у сфері незако нного обігу наркотичних засо бів, перебуваючи у стані, викл иканому вживанням наркотичн их засобів, 20 січня 2010 року близ ько 13 год. 30 хв. в м. Чернівці по АДРЕСА_2, з метою повторного збуту наркотичних засобів, н езаконно придбав, зберігав п ри собі та в невстановленому автомобілі, незаконно збув ОСОБА_4 за гроші в сумі 1100 гри вень подрібнену речовину рос линного походження зеленого кольору.

20.01.2010 року в період часу з 14 год . 30 хв. до 15 год. 00 хв. в м. Чернівці п о вул. Худякова, 1, працівникам и міліції в ході проведення о собистого обшуку ОСОБА_4 б уло виявлено та вилучено чот ири паперових згортки із под рібненою речовиною рослинно го походження зеленого кольо ру, що згідно висновку судово ї експертизи наркотичних зас обів, психотропних речовин, ї х аналогів та прекурсорів № 56- Х від 29.01.2010 року, надана на дослі дження подрібнена речовина р ослинного походження зелено го кольору є особливо небезп ечним наркотичним засобом, - к анабісом. Маса канабісу (в пер ерахунку на висушену речовин у) становить 6,4 грама, яку йому з був ОСОБА_2 20.01.2010 року близьк о 13 год. 30 хв. в м. Чернівці по АД РЕСА_2.

Крім того, підсудний ОСО БА_2 , продовжуючи злочинну д іяльність направлену на неза конний збут наркотичних засо бів, повторно, з метою незакон ного придбання наркотичних з асобів 20.01.2010 року при невстанов лених слідством обставинах у невстановленої особи, умисн о, з метою збуту, незаконно при дбав та незаконно зберігав п одрібнену речовину рослинно го походження зеленого кольо ру, особливо небезпечний нар котичний засобом - канабіс (ма рихуана).

В подальшому ОСОБА_2 про довжуючи свій злочинний намі р у сфері незаконного обігу н аркотичних засобів, перебува ючи у стані, викликаному вжив анням наркотичних засобів, 20 с ічня 2010 року близько 19 год. 05 хв. в м. Чернівці по вул. Руська, в пе ршому під'їзді будинку № 223, уми сно, з метою повторного збуту наркотичних засобів, незако нно зберігав та в ході провед ення оперативної закупівлі, незаконно збув "покупцю" - гр-н у ОСОБА_3 за гроші в сумі 180 г ривень, два паперових згортк и із подрібненою речовиною р ослинного походження зелено го кольору, що згідно висновк у судової експертизи наркоти чних засобів, психотропних р ечовин, їх аналогів та прекур сорів № 107-Х від 03.03.2010 року, надана на дослідження подрібнена р ечовина рослинного походжен ня зеленого кольору є особли во небезпечним наркотичним з асобом, обіг яких заборонено , - канабісом. Маса канабісу (в п ерерахунку на висушену речов ину) становить 4,9 грама.

Крім того, підсудний ОСОБ А_2 , продовжуючи злочинну ді яльність направлену на незак онний збут наркотичних засоб ів, повторно, з метою незаконн ого придбання наркотичних за собів 20.01.2010 року при невстановл ених слідством обставинах у невстановленої особи, умисно , з метою збуту, незаконно прид бав подрібнену речовину росл инного походження зеленого к ольору, особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс (м арихуана), а також медичний шп риц одноразового використан ня з рідиною світло-жовтого к ольору, особливо небезпечною психотропною речовиною куст арно виготовлений препарат з ефедрину.

В подальшому підсудний О СОБА_2 продовжуючи свій зло чинний намір у сфері незакон ного обігу наркотичних засоб ів, перебуваючи у стані, викли каному вживанням наркотични х засобів, 20 січня 2010 року в м. Че рнівці, умисно, з метою повтор ного збуту наркотичних засоб ів та психотропних речовин, н езаконно зберігав при собі в одязі поліетиленовий мішечо к у якому знаходилось дев'ять паперових згортки із подріб неною речовиною рослинного п оходження зеленого кольору, що згідно висновку судової е кспертизи наркотичних засоб ів, психотропних речовин, їх а налогів та прекурсорів № 108-Х в ід 03.03.2010 року, надана на дослідж ення подрібнена речовина рос линного походження зеленого кольору є особливо небезпеч ним наркотичним засобом, обі г яких заборонено, - канабісом . Маса канабісу (в перерахунку на висушену речовину) станов ить 10,1 грама, а також з метою зб уту психотропних речовин, ум исно, незаконно зберігав при собі медичний шприц однораз ового використання з розмітк ою 10 мл, без голки, з рідиною сві тло-жовтого кольору об'ємом 3,5 мл, що згідно висновку судово ї експертизи наркотичних зас обів, психотропних речовин, ї х аналогів та прекурсорів № 108 -Х від 03.03.2010 року, надана на дослі дження рідина, що знаходитьс я в медичному шприці, містить особливо небезпечну психотр опну речовину - кустарно виго товлений препарат з ефедрину . Маса психотропної речовини в перерахунку на суху речови ну склала 0,04 грама.

Вказані дев'ять паперових з гортки із подрібненою речови ною рослинного походження зе леного кольору, особливо неб езпечним наркотичним засобо м, - канабісом та медичний шпри ц одноразового використання з рідиною світло-жовтого кол ьору, особливо небезпечною п сихотропною речовиною - куст арно виготовлений препарат з ефедрину, 20.01.2010 року в період ча су з 19 год. 25 хв. до 20 год. 05 хв. в АД РЕСА_1, були виявлені та вилу чені працівниками міліції в ході проведення особистого о бшуку ОСОБА_2

Крім того, підсудний ОСОБ А_2 , продовжуючи злочинну ді яльність направлену на незак онний збут наркотичних засоб ів, повторно, з метою незаконн ого придбання наркотичних за собів 20 січня 2010 року при невст ановлених слідством обстави нах у невстановленої особи, у мисно, з метою збуту, незаконн о придбав подрібнену речовин у рослинного походження зеле ного кольору, особливо небез печний наркотичний засіб - ка набіс (марихуана).

В подальшому ОСОБА_2 про довжуючи свій злочинний намі р у сфері незаконного обігу н аркотичних засобів, в м. Черні вці по АДРЕСА_1, по місцю св ого проживання, умисно, з мето ю повторного збуту наркотичн их засобів, незаконно зберіг ав шістнадцять паперових зго ртків із подрібненою речовин ою рослинного походження зел еного кольору, що згідно висн овку судової експертизи нарк отичних засобів, психотропни х речовин, їх аналогів та прек урсорів № 109-Х від 03.03.2010 року, нада на на дослідження подрібнена речовина рослинного походже ння зеленого кольору є особл иво небезпечним наркотичним засобом, обіг яких заборонен о, - канабісом. Маса канабісу (в перерахунку на висушену реч овину) становить 18,9 грама, які б ули виявлені та вилучені пра цівниками міліції 20.01.2010 року в п еріод часу з 19 год. 50 хв. до 21 год. 3 0 хв. в ході проведення санкціо нованого обшуку по місцю про живання ОСОБА_2 в АДРЕСА _1.

Своїми умисними діями підс удний ОСОБА_2 скоїв злочи ни передбачені ст. 307 ч. 2 КК Укра їни, - незаконне придбання, збе рігання з метою збуту та збут психотропних речовин та нар котичних засобів, за кваліфі куючими ознаками, - незаконне придбання, зберігання з мето ю збуту та збут особливо небе зпечних психотропних речови н та особливо небезпечних на ркотичних засобів, вчинені п овторно.

Підсудний ОСОБА_2 свою в ину у вчиненні злочину, перед баченого ст. 307 ч.2 визнав повніс тю і по суті пред'явленого обв инувачення пояснив, що він пр оживає в м. Чернівці по АДРЕ СА_1 разом з батьками ОСОБ А_5 та ОСОБА_6, де проживаю ть в одній квартирі, яка належ ить батькам.

В 2006 році ОСОБА_2 познайом ився із ОСОБА_7, що прожива є в АДРЕСА_2, у якої періоди чно купував наркотичний засі б марихуану для власного вжи вання шляхом куріння в цигар ках, а також для подальшого зб уту іншим особам, що хотіли пр идбати марихуану.

Він купував у ОСОБА_7 мар ихуану по ціні 300 гривень за ум овний стакан, а іншим особам з бував марихуану по ціні 400 гри вень за умовний стакан.

В кінці грудня 2009 року на поч атку січня 2010 року до нього зат елефонував малознайомий на і м'я ОСОБА_2, як йому стало ві домо з матеріалів справи, що н им являвся ОСОБА_3, який хо тів придбати марихуану, на що він, ОСОБА_2 погодився, і во ни домовились зустрітись так як у нього була при собі марих уана, яку придбав у ОСОБА_7 в АДРЕСА_2.

2.01.2010 року близько 13.00 годин згі дно телефонної домовленост і на шостому поверсі, по АД РЕСА_1, він зустрівся з ОСО БА_3, якому передав паперови й згорток із наркотичним зас обом марихуана, та отримав в ід нього 200 гривень.

6.01.2010 року близько 13.40 годин так ож згідно попередньої домо вленості по телефону він ОСОБА_2 передав ОСОБА_3, марихуану, за 180 гривень на де в'ятому поверсі будинку АДР ЕСА_1 де проживав ОСОБА_2

20.01.2010 року до нього ОСОБА_2 зателефонував його знайомий ОСОБА_4, який хотів придба ти у нього марихуану, та яки й в подальшому приїхав на авт омобілі "Фольксваген-Бора" те много кольору, і вони разом по їхали до ОСОБА_7 на АДРЕ СА_2. у якої він за 1100 гривень придбав марихуани, та в авто мобілі-таксі збув частину ма рихуани ОСОБА_4, а частин у залишив собі.

Крім цього, 20.01.2010 року в під'їз ді будинку АДРЕСА_1 по міс цю проживання його дівчини ОСОБА_8, та близько 19.00 годин в ін, ОСОБА_2 за попередньою домовленістю зустрівся з О СОБА_3, який передав йому гро ші в сумі 180 гривень різними ку пюрами, а ОСОБА_2 передав й ому два паперові згортки із м арихуаною.

Коли він, ОСОБА_2 підніма вся до квартири його дівчини ОСОБА_8, його затримали пр ацівники міліції, провели ос обистий обшук та вилучили з й ого одягу гроші в сумі 180 гриве нь, які він отримав за збут мар ихуани ОСОБА_3 та інші гро ші, також було вилучено однор азовий шприц з первитином та 9-ть паперових згортків із мар ихуаною. При проведенні обшу ку по місцю його проживання в м. Чернівці по АДРЕСА_1, пр ацівниками міліції було вияв лено та вилучено 16-ть паперови х згортки із марихуаною.

Марихуану та шприц з первит ином він, ОСОБА_2 придбав у ОСОБА_7 в АДРЕСА_2.

ОСОБА_2 показав що збував наркотичні засоби через те, щ о ніде не мав постійної робот и, хворів, і потрібні були грош і на проживання та лікування .

В скоєному кається просит ь не карати його суворо вра хувати, його стан здоров' я , та матеріальне становище.

Просить не дослідити мате ріали кримінальної справи, так як він докази по справи не оспорює, вимоги і наслі дки передбачені ст. 299 КПК Ук раїни йому зрозумілі.

Крім показами підсудн ого ОСОБА_2 в яких він в изнав свою вину і сприяв р озкриттю злочину, його вина по справі повністю доведе на, протоколами контрольних закупок , речовими доказам и по справі - наркотичними з асобами, та грошові кошти в иручені підсудним від збут у наркотиків , висновками фі зико хімічних експертиз .

Суд дослідивши частко во матеріали кримінальної справи вважає, що в діях пі дсудного ОСОБА_2 е склад злочину передбаченого ч. 2 ст . 307 КК України, незаконне придб ання, зберігання з метою збут у та збут психотропних речов ин та наркотичних засобів, за кваліфікуючими ознаками, - не законне придбання, зберіганн я з метою збуту та збут особли во небезпечних психотропних речовин та особливо небезпе чних наркотичних засобів, вч инені повторно

При визначенні виду і м іри покарання підсудному с уд враховує, ступінь тяжкос ті вчиненого злочину, особу винного , та обставини що п ом' якшують покарання.

При цьому суд враховує, що підсудний ОСОБА_2 с вою вину визнав повністю в скоєному кається, сприяв о рганам досудового слідства у розкритті злочину, по мі сцю проживання характериз ується з позитивної сторон и, також суд враховує його стан здоров' я, що він згід но до довідки головного лі каря Чернівецької міської поліклініки № 1 від 29.01.2010 року с траждає хронічним вторинни м пієлонефрит єдиної лівої нирки.

У зв' язку із наявніс тю вищевикладених пом' якш уючих покарання обставин я кі істотно знижують ступін ь тяжкості вчиненого злочи ну з урахуванням особи вин ного суд вважає за необхід ним при призначені основно ї міри покарання застосува ти вимоги ст. 69 КК України пр изначивши підсудному ОСОБ А_2 покарання нижче від на йнижчої межі передбаченої санкції ст. 307 ч 2 КК України.

Підстав для застосування вимог ст. 75 КПК України по с праві суд не вбачає.

Судові витрати по проведе нню на досудовому слідстві експертизи підлягають стя гненню із підсудного.

Речові докази по справі н аркотичні засоби які збері гаються в камері схову реч ових доказів при УМВС в Чер нівецької області підляга ють знищенню, а речові док ази гроші в сумі 200 гривень я кі були використані при пр оведенні по справі операти вних закупок і які знаходя ться на зберігання в ВФЗБ О при УМВС України в Черніве цької області підлягають п оверненню в дохід держави.

На підставі вищ евикладеного керуючись ст. ст.. 321-324 КПК України, суд, -

З А С У Д И В

Визнати винним ОСОБ А_2 в скоєні злочину перед баченого ст. 307 ч. 2 КК Україн и і призначити йому пока рання із застосуванням ст. 6 9 КК України три роки позбав лення волі з конфіскацією всього його особистого май на.

Міру запобіжного заходу засудженому ОСОБА_2. до в ступу вироку в законну сил у залишити попередньо обра ну - взяття під варту.

Строк відбуття пока рання відраховувати засудж еному ОСОБА_2 з 21 січня 2010 року - дня його затримання по справі.

Речові докази по спра ві наркотичні засоби які з берігаються згідно до квит анції № 1351 в камері схову пр и УМВС України в Чернівец ької області знищити.

Речові докази гроші в сумі 200 гривень які були в икористані при проведенні по справі оперативних заку пок і які знаходяться згід но квитанцій за № 38 від 9 бере зня 2010 року на зберігання в ВФЗБО при УМВС України в Чер нівецької області повернут и у дохід держави.

Стягнути з засуджен ого ОСОБА_2 на користь НД ЕКЦ при УМВС України в Черн івецької області р\р 35220002000298 У ДК в Чернівецької області - 1126 гривень 08 коп. судових витр ат по проведенню експертиз .

На вирок суду може б ути подана апеляція до апе ляційного суду Чернівецько ї області через Першотравн евий районний суд м. Чернів ці протягом п' ятнадцяти ді б починаючи з наступного д ня після його проголошення , а засудженому в той же стр ок з дня отримання копії ви року.

Суддя Першотравневого р айонного

суду м. Чернівці ПОПОВ Г.Г.

Дата ухвалення рішення17.05.2010
Оприлюднено25.08.2010
Номер документу10648190
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-157-10

Вирок від 25.11.2010

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Ходоровський Б. В.

Вирок від 12.10.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Єланський Олег Геннадійович

Вирок від 09.06.2010

Кримінальне

Дзержинський міський суд Донецької області

Копилова Світлана Євгенівна

Постанова від 09.08.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Єланський Олег Геннадійович

Вирок від 12.10.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Єланський Олег Геннадійович

Вирок від 09.06.2010

Кримінальне

Дзержинський міський суд Донецької області

Копилова Світлана Євгенівна

Вирок від 17.05.2010

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Попов Григорій Георгійович

Вирок від 19.07.2010

Кримінальне

Сватівський районний суд Луганської області

Юрченко Станіслав Олександрович

Вирок від 24.06.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Донецька

Іванов Олексій Геннадійович

Вирок від 17.05.2010

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Попов Григорій Георгійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні