Вирок
від 17.05.2010 по справі 1-157-10
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 1- 157 /2010

В И Р О К

І м е н е м У к р а ї н и

17 травня 2010 року

Першотравневий районний суд м. Чернівці. в складі: головуючого судді Попова Г.Г. при секретарі Калініченко С.Б. з участю прокурора Воловідник Р.І. адвоката ОСОБА_1 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чернівці кримінальну справу по обвинуваченню

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 року народження, уродженець та житель м. Чернівці, проживає по АДРЕСА_1, українець, громадянин України, з середньою спеціальною освітою, не працює, не одружений, в силу ст.. 89 КК України раніше не судимий,

в скоєні злочину передбаченого ст.. 307 ч 2 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Підсудний ОСОБА_2 з метою збуту, переслідуючи мету незаконного обігу наркотичних засобів, при невстановлених слідством обставинах у невстановленому місці, незаконно придбав подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, наркотичний засіб канабіс (марихуана), який в подальшому незаконно зберігав з метою збуту, а також 2.01.2010 року, 06.01.2010 року та 20.01.2010 року повторно, незаконно збув "покупцю" ОСОБА_3, а також 20.01.2010 року незаконно збув ОСОБА_4 подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, наркотичний засіб - канабіс (марихуана), який відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено.

Крім цього, підсудний ОСОБА_2, 20.01.2010 року повторно, незаконно зберігав при собі з метою збуту подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс (марихуана), а також медичний шприц одноразового використання з рідиною світло-жовтого кольору, особливо небезпечною психотропною речовиною кустарно виготовлений препарат з ефедрину, які 20.01.2010 року було виявлено та вилучено працівниками міліції в ході проведення особистого обшуку ОСОБА_2

Крім того, підсудний ОСОБА_2 повторно, по місцю свого проживання незаконно зберігав з метою збуту подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс (марихуана), яка була виявлена та вилучена працівниками міліції в ході проведення санкціонованого обшуку по місцю проживання ОСОБА_2 20.01.2010 року в АДРЕСА_1, в результаті чого ОСОБА_2 вчинив злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів за наступних обставин:

Так, підсудний ОСОБА_2 з метою незаконного придбання наркотичних засобів при невстановлених слідством обставинах у невстановленої особи, умисно, з метою збуту, незаконно придбав та незаконно зберігав подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс (марихуана).

В подальшому ОСОБА_2 продовжуючи свій злочинний намір у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, 2 січня 2010 року близько 13 год. 00 хв. в АДРЕСА_1, умисно, з метою збуту наркотичних засобів, незаконно зберігав та в ході проведення оперативної закупівлі, незаконно збув "покупцю" громадянину ОСОБА_3 за гроші в сумі 200 гривень, паперовий згорток із подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, що згідно висновку судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 105-Х від 03.03.2010 року, надана на дослідження подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг яких заборонено, - канабісом. Маса канабісу в перерахунку на висушену речовину становить 4,4 грама.

Крім цього, підсудний ОСОБА_2, продовжуючи злочинну діяльність направлену на незаконний збут наркотичних засобів, повторно, з метою незаконного придбання наркотичних засобів при невстановлених слідством обставинах у невстановленої особи, умисно, з метою збуту, незаконно придбав та незаконно зберігав подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс (марихуана).

В подальшому підсудний ОСОБА_2 продовжуючи свій злочинний намір у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, 6 січня 2010 року близько 13 год. 40 хв. в АДРЕСА_1, умисно, з метою повторного збуту наркотичних засобів, незаконно зберігав та в ході проведення оперативної закупівлі, незаконно збув "покупцю" громадянину ОСОБА_3 за гроші в сумі 180 гривень, паперовий згорток із подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, що згідно висновку судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 106-Х від 03.03.2010 року, надана на дослідження подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг яких заборонено, - канабісом. Маса канабісу (в перерахунку на висушену речовину) становить 4,7 грама.

Крім того, підсудний ОСОБА_2 продовжуючи злочинну діяльність направлену на незаконний збут наркотичних засобів, повторно, з метою незаконного придбання наркотичних засобів 20.01.2010 року при невстановлених слідством обставинах у невстановленої особи, умисно, з метою збуту, незаконно придбав та незаконно зберігав подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, особливо небезпечний наркотичний засобом - канабіс (марихуана).

В подальшому підсудний ОСОБА_2 продовжуючи свій злочинний намір у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, перебуваючи у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, 20 січня 2010 року близько 13 год. 30 хв. в м. Чернівці по АДРЕСА_2, з метою повторного збуту наркотичних засобів, незаконно придбав, зберігав при собі та в невстановленому автомобілі, незаконно збув ОСОБА_4 за гроші в сумі 1100 гривень подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору.

20.01.2010 року в період часу з 14 год. 30 хв. до 15 год. 00 хв. в м. Чернівці по вул. Худякова, 1, працівниками міліції в ході проведення особистого обшуку ОСОБА_4 було виявлено та вилучено чотири паперових згортки із подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, що згідно висновку судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 56-Х від 29.01.2010 року, надана на дослідження подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, - канабісом. Маса канабісу (в перерахунку на висушену речовину) становить 6,4 грама, яку йому збув ОСОБА_2 20.01.2010 року близько 13 год. 30 хв. в м. Чернівці по АДРЕСА_2.

Крім того, підсудний ОСОБА_2 , продовжуючи злочинну діяльність направлену на незаконний збут наркотичних засобів, повторно, з метою незаконного придбання наркотичних засобів 20.01.2010 року при невстановлених слідством обставинах у невстановленої особи, умисно, з метою збуту, незаконно придбав та незаконно зберігав подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, особливо небезпечний наркотичний засобом - канабіс (марихуана).

В подальшому ОСОБА_2 продовжуючи свій злочинний намір у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, перебуваючи у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, 20 січня 2010 року близько 19 год. 05 хв. в м. Чернівці по вул. Руська, в першому під'їзді будинку № 223, умисно, з метою повторного збуту наркотичних засобів, незаконно зберігав та в ході проведення оперативної закупівлі, незаконно збув "покупцю" - гр-ну ОСОБА_3 за гроші в сумі 180 гривень, два паперових згортки із подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, що згідно висновку судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 107-Х від 03.03.2010 року, надана на дослідження подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг яких заборонено, - канабісом. Маса канабісу (в перерахунку на висушену речовину) становить 4,9 грама.

Крім того, підсудний ОСОБА_2 , продовжуючи злочинну діяльність направлену на незаконний збут наркотичних засобів, повторно, з метою незаконного придбання наркотичних засобів 20.01.2010 року при невстановлених слідством обставинах у невстановленої особи, умисно, з метою збуту, незаконно придбав подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс (марихуана), а також медичний шприц одноразового використання з рідиною світло-жовтого кольору, особливо небезпечною психотропною речовиною кустарно виготовлений препарат з ефедрину.

В подальшому підсудний ОСОБА_2 продовжуючи свій злочинний намір у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, перебуваючи у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, 20 січня 2010 року в м. Чернівці, умисно, з метою повторного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, незаконно зберігав при собі в одязі поліетиленовий мішечок у якому знаходилось дев'ять паперових згортки із подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, що згідно висновку судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 108-Х від 03.03.2010 року, надана на дослідження подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг яких заборонено, - канабісом. Маса канабісу (в перерахунку на висушену речовину) становить 10,1 грама, а також з метою збуту психотропних речовин, умисно, незаконно зберігав при собі медичний шприц одноразового використання з розміткою 10 мл, без голки, з рідиною світло-жовтого кольору об'ємом 3,5 мл, що згідно висновку судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 108-Х від 03.03.2010 року, надана на дослідження рідина, що знаходиться в медичному шприці, містить особливо небезпечну психотропну речовину - кустарно виготовлений препарат з ефедрину. Маса психотропної речовини в перерахунку на суху речовину склала 0,04 грама.

Вказані дев'ять паперових згортки із подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, особливо небезпечним наркотичним засобом, - канабісом та медичний шприц одноразового використання з рідиною світло-жовтого кольору, особливо небезпечною психотропною речовиною - кустарно виготовлений препарат з ефедрину, 20.01.2010 року в період часу з 19 год. 25 хв. до 20 год. 05 хв. в АДРЕСА_1, були виявлені та вилучені працівниками міліції в ході проведення особистого обшуку ОСОБА_2

Крім того, підсудний ОСОБА_2 , продовжуючи злочинну діяльність направлену на незаконний збут наркотичних засобів, повторно, з метою незаконного придбання наркотичних засобів 20 січня 2010 року при невстановлених слідством обставинах у невстановленої особи, умисно, з метою збуту, незаконно придбав подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс (марихуана).

В подальшому ОСОБА_2 продовжуючи свій злочинний намір у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, в м. Чернівці по АДРЕСА_1, по місцю свого проживання, умисно, з метою повторного збуту наркотичних засобів, незаконно зберігав шістнадцять паперових згортків із подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, що згідно висновку судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 109-Х від 03.03.2010 року, надана на дослідження подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг яких заборонено, - канабісом. Маса канабісу (в перерахунку на висушену речовину) становить 18,9 грама, які були виявлені та вилучені працівниками міліції 20.01.2010 року в період часу з 19 год. 50 хв. до 21 год. 30 хв. в ході проведення санкціонованого обшуку по місцю проживання ОСОБА_2 в АДРЕСА_1.

Своїми умисними діями підсудний ОСОБА_2 скоїв злочини передбачені ст. 307 ч. 2 КК України, - незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут психотропних речовин та наркотичних засобів, за кваліфікуючими ознаками, - незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечних психотропних речовин та особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинені повторно.

Підсудний ОСОБА_2 свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ст. 307 ч.2 визнав повністю і по суті пред'явленого обвинувачення пояснив, що він проживає в м. Чернівці по АДРЕСА_1 разом з батьками ОСОБА_5 та ОСОБА_6, де проживають в одній квартирі, яка належить батькам.

В 2006 році ОСОБА_2 познайомився із ОСОБА_7, що проживає в АДРЕСА_2, у якої періодично купував наркотичний засіб марихуану для власного вживання шляхом куріння в цигарках, а також для подальшого збуту іншим особам, що хотіли придбати марихуану.

Він купував у ОСОБА_7 марихуану по ціні 300 гривень за умовний стакан, а іншим особам збував марихуану по ціні 400 гривень за умовний стакан.

В кінці грудня 2009 року на початку січня 2010 року до нього зателефонував малознайомий на ім'я ОСОБА_2, як йому стало відомо з матеріалів справи, що ним являвся ОСОБА_3, який хотів придбати марихуану, на що він, ОСОБА_2 погодився, і вони домовились зустрітись так як у нього була при собі марихуана, яку придбав у ОСОБА_7 в АДРЕСА_2.

2.01.2010 року близько 13.00 годин згідно телефонної домовленості на шостому поверсі, по АДРЕСА_1, він зустрівся з ОСОБА_3, якому передав паперовий згорток із наркотичним засобом марихуана, та отримав від нього 200 гривень.

6.01.2010 року близько 13.40 годин також згідно попередньої домовленості по телефону він ОСОБА_2 передав ОСОБА_3, марихуану, за 180 гривень на дев'ятому поверсі будинку АДРЕСА_1 де проживав ОСОБА_2

20.01.2010 року до нього ОСОБА_2 зателефонував його знайомий ОСОБА_4, який хотів придбати у нього марихуану, та який в подальшому приїхав на автомобілі "Фольксваген-Бора" темного кольору, і вони разом поїхали до ОСОБА_7 на АДРЕСА_2. у якої він за 1100 гривень придбав марихуани, та в автомобілі-таксі збув частину марихуани ОСОБА_4, а частину залишив собі.

Крім цього, 20.01.2010 року в під'їзді будинку АДРЕСА_1 по місцю проживання його дівчини ОСОБА_8, та близько 19.00 годин він, ОСОБА_2 за попередньою домовленістю зустрівся з ОСОБА_3, який передав йому гроші в сумі 180 гривень різними купюрами, а ОСОБА_2 передав йому два паперові згортки із марихуаною.

Коли він, ОСОБА_2 піднімався до квартири його дівчини ОСОБА_8, його затримали працівники міліції, провели особистий обшук та вилучили з його одягу гроші в сумі 180 гривень, які він отримав за збут марихуани ОСОБА_3 та інші гроші, також було вилучено одноразовий шприц з первитином та 9-ть паперових згортків із марихуаною. При проведенні обшуку по місцю його проживання в м. Чернівці по АДРЕСА_1, працівниками міліції було виявлено та вилучено 16-ть паперових згортки із марихуаною.

Марихуану та шприц з первитином він, ОСОБА_2 придбав у ОСОБА_7 в АДРЕСА_2.

ОСОБА_2 показав що збував наркотичні засоби через те, що ніде не мав постійної роботи, хворів, і потрібні були гроші на проживання та лікування.

В скоєному кається просить не карати його суворо врахувати, його стан здоровя, та матеріальне становище.

Просить не дослідити матеріали кримінальної справи, так як він докази по справи не оспорює, вимоги і наслідки передбачені ст. 299 КПК України йому зрозумілі.

Крім показами підсудного ОСОБА_2 в яких він визнав свою вину і сприяв розкриттю злочину, його вина по справі повністю доведена, протоколами контрольних закупок , речовими доказами по справі - наркотичними засобами, та грошові кошти виручені підсудним від збуту наркотиків , висновками фізико хімічних експертиз .

Суд дослідивши частково матеріали кримінальної справи вважає, що в діях підсудного ОСОБА_2 е склад злочину передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут психотропних речовин та наркотичних засобів, за кваліфікуючими ознаками, - незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечних психотропних речовин та особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинені повторно

При визначенні виду і міри покарання підсудному суд враховує, ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного , та обставини що помякшують покарання.

При цьому суд враховує, що підсудний ОСОБА_2 свою вину визнав повністю в скоєному кається, сприяв органам досудового слідства у розкритті злочину, по місцю проживання характеризується з позитивної сторони, також суд враховує його стан здоровя, що він згідно до довідки головного лікаря Чернівецької міської поліклініки № 1 від 29.01.2010 року страждає хронічним вторинним пієлонефрит єдиної лівої нирки.

У звязку із наявністю вищевикладених помякшуючих покарання обставин які істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину з урахуванням особи винного суд вважає за необхідним при призначені основної міри покарання застосувати вимоги ст. 69 КК України призначивши підсудному ОСОБА_2 покарання нижче від найнижчої межі передбаченої санкції ст. 307 ч 2 КК України.

Підстав для застосування вимог ст. 75 КПК України по справі суд не вбачає.

Судові витрати по проведенню на досудовому слідстві експертизи підлягають стягненню із підсудного.

Речові докази по справі наркотичні засоби які зберігаються в камері схову речових доказів при УМВС в Чернівецької області підлягають знищенню, а речові докази гроші в сумі 200 гривень які були використані при проведенні по справі оперативних закупок і які знаходяться на зберігання в ВФЗБО при УМВС України в Чернівецької області підлягають поверненню в дохід держави.

На підставі вищевикладеного керуючись ст.ст.. 321-324 КПК України, суд, -

З А С У Д И В

Визнати винним ОСОБА_2 в скоєні злочину передбаченого ст. 307 ч. 2 КК України і призначити йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України три роки позбавлення волі з конфіскацією всього його особистого майна.

Міру запобіжного заходу засудженому ОСОБА_2. до вступу вироку в законну силу залишити попередньо обрану - взяття під варту.

Строк відбуття покарання відраховувати засудженому ОСОБА_2 з 21 січня 2010 року - дня його затримання по справі.

Речові докази по справі наркотичні засоби які зберігаються згідно до квитанції № 1351 в камері схову при УМВС України в Чернівецької області знищити.

Речові докази гроші в сумі 200 гривень які були використані при проведенні по справі оперативних закупок і які знаходяться згідно квитанцій за № 38 від 9 березня 2010 року на зберігання в ВФЗБО при УМВС України в Чернівецької області повернути у дохід держави.

Стягнути з засудженого ОСОБА_2 на користь НДЕКЦ при УМВС України в Чернівецької області р\р 35220002000298 УДК в Чернівецької області - 1126 гривень 08 коп. судових витрат по проведенню експертиз .

На вирок суду може бути подана апеляція до апеляційного суду Чернівецької області через Першотравневий районний суд м. Чернівці протягом пятнадцяти діб починаючи з наступного дня після його проголошення, а засудженому в той же строк з дня отримання копії вироку.

Суддя Першотравневого районного

суду м. Чернівці ПОПОВ Г.Г.

Дата ухвалення рішення17.05.2010
Оприлюднено21.12.2022
Номер документу11510215
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-157-10

Вирок від 25.11.2010

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Ходоровський Б. В.

Вирок від 12.10.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Єланський Олег Геннадійович

Вирок від 09.06.2010

Кримінальне

Дзержинський міський суд Донецької області

Копилова Світлана Євгенівна

Постанова від 09.08.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Єланський Олег Геннадійович

Вирок від 12.10.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Єланський Олег Геннадійович

Вирок від 09.06.2010

Кримінальне

Дзержинський міський суд Донецької області

Копилова Світлана Євгенівна

Вирок від 17.05.2010

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Попов Григорій Георгійович

Вирок від 19.07.2010

Кримінальне

Сватівський районний суд Луганської області

Юрченко Станіслав Олександрович

Вирок від 24.06.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Донецька

Іванов Олексій Геннадійович

Вирок від 17.05.2010

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Попов Григорій Георгійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні