Рішення
від 08.07.2010 по справі 2-495-10
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Справа №-2-495/20 10 рік

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 липня 2010 року

Першотравневий районний с уд м. Чернівці, в складі голов уючого судді Іщенка І.В., при с екретарі Калініченко С.Б., роз глянувши у відкритому судово му засіданні справу за позов ом Прокурора м.Чернівці в інт ересах неповнолітньої ОСО БА_1 до ОСОБА_2 про позбав лення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач прокурор м.Чернів ці в інтересах неповнолітньо ї ОСОБА_1 звернувся з позо вом до ОСОБА_2 про позбавл ення батьківських прав, поси лаючись на те, що вона як мати дитини ухиляється від вико нання своїх обов' язків по вихованню дитини, та не пр иймає участі в її утриманні .

В судовому засіданні пози вач - представник прокурат ури м.Чернівці свої позовні вимоги підтримав і підтверд ив обставини викладені в п озовній заяві і додатково п ояснив, що відповідачка вихо ванням та утриманням дитини не займається, просила позо в задовольнити.

Представник служби у справ ах дітей Чернівецької місько ї ради позов підтримав повні стю і просили його задовольн ити.

Відповідачка ОСОБА_2 в с удовому засіданні не з' яви лася, незважаючи на належне повідомлення про час і міс це розгляду справи повістк ою по останньому місцю прож ивання.

У відповідності до ст.224 ЦПК У країни, в разі неявки в судове засідання відповідача, який належним чином повідомлений і від якого не надійшло повід омлення про причини неявки а бо якщо зазначені ним причин и визнані неповноважними, су д може ухвалити заочне рішен ня на підставі наявних у спра ві доказів, якщо позивач не за перечує проти такого вирішен ня справи. Позивачі не запере чували проти ухвалення заочн ого рішення.

Згідно до висновку орган у опіки і піклування Черні вецької міської ради від 09.09. 2009 року №11-24-705 встановлено, що в ідповідачка по справі ОС ОБА_2, не приймає участі в у триманні своєї дитини, не зай мається її вихованням, зовс ім не турбується і не цікав иться її життям, здоров' ям , навчанням та майбутнім, не навідує дитину.

ОСОБА_2 фактично без пов ажних причин ухиляється ві д виконання своїх батьківс ьких обов' язків.

З метою соціального захис ту інтересів неповнолітніх , прокуратура м.Чернівці та с лужба у справах дітей Чернів ецької міської ради вважає за доцільним позбавити бат ьківських прав ОСОБА_2 ві дносно її неповнолітньої ди тини ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ _1 р.н.

Суд дослідивши всі матері али справи у їх сукупності вислухавши позивача, висно вок служби у справах дітей п риходить до висновку, що поз ов обгрунтованний і підлягає задоволенню.

Згідно до ст. 164 СК України б атько дитини може бути позба влений судом батьківських прав якщо він ухиляється в ід виконання своїх обов' я зків по вихованню дитини.

Таким чином належними док азами судом встановлено, що в ідповідач по справі дійсно у хиляється від виконання сво їх обов' язків по вихованню дитини, в утриманні неповно літньої дитини участі не пр иймає.

Ці обставини підтверджуєт ься, поясненнями позивача, в исновком служби у справах ді тей Чернівецької міської рад и від 09.09.2009 року, та іншими досл ідженими судом доказами.

На підставі наведеного та к еруючись ст. ст. 15, 19, 150, 155, 157, 158, 164, 165, 166 СК України ст.ст. 209, 212-215,218, 226 ЦПК Укра їни, суд, -

В И Р І Ш И В :

Позов задовольнити. Поста новити по справі заочне ріше ння.

Позбавити ОСОБА_2, ІНФ ОРМАЦІЯ_2 р.н. батьківських прав, відносно її неповноліт ньої дитини ОСОБА_1, ІНФО РМАЦІЯ_1 р.н.

Заочне рішення може бу ти переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перег ляд заочного рішення може бу ти подано протягом десяти дн ів з дня отримання його копії .

На рішення суду може бути подана апеляційна ска рга до апеляційного суду Ч ернівецької області через П ершотравневий районний м. Че рнівці.

Заява про апеляційне о скарження рішення суду першо ї інстанції може бути подана протягом десяти днів з дня пр оголошення рішення. Апеляцій на скарга на рішення суду под ається протягом двадцяти дні в після подання заяви про апе ляційне оскарження.

Головуючий суддя Іщенк о І.В.

СудПершотравневий районний суд м.Чернівців
Дата ухвалення рішення08.07.2010
Оприлюднено19.08.2010
Номер документу10648351
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-495-10

Рішення від 09.03.2010

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Галчанський С. В.

Рішення від 18.08.2010

Цивільне

Розівський районний суд Запорізької області

Кущ Тетяна Миколаївна

Рішення від 14.07.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Кулеша Лариса Михайлівна

Рішення від 07.09.2010

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Глянь Сергій Іванович

Рішення від 08.07.2010

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Іщенко Ігор Володимирович

Ухвала від 21.06.2010

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Разумовська Ольга Георгіївна

Ухвала від 21.06.2010

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Разумовська Ольга Георгіївна

Ухвала від 22.06.2010

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський Сергій Миколайович

Рішення від 30.04.2010

Цивільне

Ленінський районний суд Автономної Республіки Крим

Кондрак Наталя Йосифівна

Рішення від 10.06.2010

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Гашинська Олена Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні