Ухвала
від 03.10.2022 по справі 192/289/22
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/289/22

Провадження № 2/192/294/22

У Х В А Л А

03 жовтня 2022 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Щербини Н. О.,

за участю секретаря судового засідання Короти Л. С.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача адвоката В`язового В. В.,

представника відповідача адвоката Коваленка В. С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області в порядку загального позовного провадження клопотання про витребування доказів під час розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«МЕРКУРІЙ-МИРОПІЛЬ»,Виконавчого комітетуМаломихайлівської сільськоїради про застосування наслідків нікчемного правочину, витребування земельної ділянки, стягнення компенсації за користування земельною ділянкою та моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В :

Позивачка та її представник підтримали клопотання про витребування доказів, а саме: оригіналу спірного договору від ТОВ «МЕРКУРІЙ-МИРОПІЛЬ».

Представник відповідача адвокат Коваленко В. С. заперечував проти задоволення клопотання, посилаючись на те, що згідно наданої до суду заяви свідка, керівник ТОВ «МЕРКУРІЙ-МИРОПІЛЬ» повідомив про відсутність оригіналу спірного договору оренди земельної ділянки у підприємства на підставі проведеної інвентаризації.

Представник відповідача Виконавчого комітету Маломихайлівської сільської ради в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив. Згідно поданої заяви просив здійснювати розгляд справи без його участі.

З`ясувавши думку учасників справи суд постановив проводити підготовчий розгляд без участі представника Виконавчого комітету Маломихайлівської сільської ради.

Суд, ознайомившись з поданим клопотанням про витребування доказів та матеріалами справи, вважає, що останнє підлягає задоволенню на підставі наступного.

Відповідно до вимог ч.ч.1,2 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Оскільки в підготовчому засіданні з`ясовано, що керівник ТОВ «МЕРКУРІЙ-МИРОПІЛЬ» в заяві свідка повідомив про відсутність оригіналу спірного договору оренди земельної ділянки у підприємства на підставі проведеної інвентаризації, а докази проведення такої інвентаризації суду не надали, тому суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.83-84, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача про витребування доказів від ТОВ «МЕРКУРІЙ-МИРОПІЛЬ» задовольнити.

Витребувати від ТОВ «МЕРКУРІЙ-МИРОПІЛЬ» оригінал договору оренди землі від

12 грудня 2020 року на підставі якого здійснювалася державна реєстрація речового права права оренди земельної ділянки, № запису 39947367, власником якої є ОСОБА_1 .

Витребувані документи надати суду в строк до 17 жовтня 2022 року.

Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Роз`яснити керівнику ТОВ «МЕРКУРІЙ-МИРОПІЛЬ», що у випадку невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Н. О. Щербина

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення03.10.2022
Оприлюднено04.10.2022
Номер документу106556838
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —192/289/22

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 02.03.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні