Постанова
від 04.08.2010 по справі 2а-2200/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 серпня 2010 року < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-2200/10/1670

Полтавський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Серг и С.М.,

при секретарі - Кузьменк о М.В.,

за участю:

представника позивача - Н овікової Т.А.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Кр еменчуцької об'єднаної держа вної податкової інспекції у Полтавській областіі до При ватного підприємства "Корида -2007", третя особа - Глобинська ра йонна державна адміністраці я в особі Державного реєстра тора Глобинської районної де ржавної адміністрації про п рипинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

20 травня 2010 року Кремен чуцька об'єднана державна по даткова інспекція у Полтавсь кій області звернулася до По лтавського окружного адміні стративного суду з адміністр ативним позовом до Приватног о підприємства "Корида-2007", трет я особа - Глобинська районна д ержавна адміністрація в особ і Державного реєстратора Гло бинської районної державної адміністрації про припинен ня юридичної особи, посилаюч ись на те, що відповідач не под ав у строки, встановлені пода тковим законодавством, звіті в, декларації.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримав по зовні вимоги, просив їх задов ольнити в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, проте про дату, час та місц е судового розгляду даної сп рави повідомлявся належним ч ином.

Представник третьої особи надіслав клопотання про роз гляд справи за його відсутно сті.

Розглянувши подані позива чем документи, всебічно і пов но з' ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтують ся позовні вимоги, об' єктив но оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгл яду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наст упних висновків.

Судом встановлено, що відпо відач зареєстрований 26 січня 2007 року Глобинською районною державною адміністрацію Пол тавської області (ідентифіка ційний код 34815590).

Відповідно до пункту 2 статт і 9 Закону України “Про систем у оподаткування” платники по датків і зборів (обов' язков их платежів) зобов' язані по давати до державних податков их органів відповідно до зак онів декларації, які пов'язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів.

Стаття 38 Закону України “Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців” передбачає, що н еподання протягом року до ор ганів державної податкової с лужби декларацій, документів фінансової звітності є підс тавою для постановлення судо вого рішення щодо припинення юридичної особи.

Згідно з довідкою Кременчу цької об' єднаної державно ї податкової інспекції відп овідач не звітується з січня 2009 року, тобто більше року не п одає до органів державної по даткової служби декларацій, документів фінансової звітн ості, що є підставою для пост ановлення судового рішення п ро припинення юридичної особ и.

Крім того, судом встановлен о, що у відповідача заборгова ність перед бюджетом відсутн я.

Витрати на інформаційно - те хнічне забезпечення згідно з приписами статті 87 Кодексу ад міністративного судочинств а України не належать до витр ат, пов"язаних з розглядом адм іністративної справи, а тому не підлягають стягненню з ві дповідача.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача щодо припин ення юридичної особи є обґру нтованими та такими, що підля гають задоволенню.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 К одексу адміністративного су дочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспек ції у Полтавській області до Приватного підприємства "Ко рида-2007", третя особа - Глобинсь ка районна державна адмініст рація в особі Державного реє стратора Глобинської районн ої державної адміністрації п ро припинення юридичної особ и задовольнити.

Припинити юридичну особу П риватного підприємства "Кори да-2007" (ідентифікаційний код 348155 90), яка зареєстрована 26 січня 2007 року Глобинською районною де ржавною адміністрацію Полта вської області.

Копію постанови після набр ання нею законної сили напра вити Державному реєстратору Глобинської районої державн ої адміністрації Полтавсько ї області для внесення до Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про судов е рішення щодо припинення юр идичної особи Приватного пі дприємства "Корида-2007".

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня пр оголошення постанови з одноч асним поданням її копії до су ду апеляційної інстанції. У р азі складення постанови у по вному обсязі відповідно до с татті 160 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апе ляційна скарга подається про тягом десяти днів з дня отрим ання копії постанови.

Повний текст постан ови виготовлено 9 серпня 2010 ро ку.

Суддя (підпис) С. М. Серга

З оригіналом згідно

Суддя С.М. Серга

Дата ухвалення рішення04.08.2010
Оприлюднено16.08.2010
Номер документу10702277
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2200/10/1670

Ухвала від 01.02.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бутенко В.І.

Ухвала від 04.01.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бутенко В.І.

Ухвала від 07.12.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Загородній А.Ф.

Ухвала від 17.10.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 12.09.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Постанова від 04.08.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.М. Серга

Ухвала від 21.05.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.М. Серга

Ухвала від 21.05.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.М. Серга

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні