Ухвала
від 28.10.2022 по справі 203/3616/22
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/3616/22

Провадження № 2/0203/1244/2022

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

28.10.2022 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська, в особі судді Колесніченко О.В., розглянувши у провадженні №2/0203/1244/2022 позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник ОСОБА_2 ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач з дотриманням правил підвідомчості, інстанційності та підсудності за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем реєстрації відповідача, інформація про яке надана органом реєстрації місця перебування та місця проживання фізичної особи 13жовтня2022року відповіднодоч.1ст.27ЦПКУкраїни, вперше через свого представника подала до суду цю позовну заяву до ОСОБА_3 , пред`являючи вимоги на предмет надання дозволу на оформлення паспортів громадянам України для виїзду за кордон неповнолітнім ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також надати дозвіл на перетин кордону України цих неповнолітніх дітей без дозволу (без згоди) та супроводу батька дітей ОСОБА_3 , оскільки у позасудовому порядку відповідач ігнорує прохання позивача щодо оформлення відповідних нотаріальних дозволів, а тому для реалізації охоронюваних законом прав та інтересів дітей, позивач як законний представник своїх дітей вимушена звертатися до суду з цим позовом. Третьою особою у позові зазначається Служба у справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Ухвалою судді Кіровського районного суду м. Дніпропетровська від 14 жовтня 2022 року зазначену позовну заяву залишено без руху, оскільки вона не відповідала вимогам ч. 4 ст. 177 ЦПК України, однак 27 жовтня 2022 року представником позивача усунуті недоліки, зазначені в ухвалі судді, шляхом надання квитанції про сплату судового збору у розмірі 3969,60 грн.

Позовна заява оформлена відповіднодо вимогч.2ст.175і ст.177ЦПК Українита підписанауповноваженою особоюпозивача здодаванням всіхнаявних унеї доказіві належноюкількістю копійпозову здодатком донього дляінших учасниківсправи; судовий збір за її подання справлений належним чином, у зв`язку з чим заява є прийнятною та підлягає розглядові з огляду на неможливість досудового врегулювання спору у претензійному порядку.

Враховуючи можливість розгляду справи у цій категорії спору лише за правилами загального позовного провадження, керуючись ст. ст. 19, 187, 191, 196, 260-261 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник ОСОБА_2 , за правилами загального позовного провадження.

Відкрити провадження у цивільній справі в паперовій формі за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Призначити підготовче засідання на 21листопада 2022року о10год.00хв. у залі суду в м. Дніпрі на проспекті Пушкіна, 29, к. 4, яке провести з викликом судовими повістками позивача ОСОБА_1 АДРЕСА_1 ; представника позивача Провоторова Ю.В., відповідача ОСОБА_3 АДРЕСА_2 , представника третьої особи Служби у справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації просп. О. Поля, 83/1, м. Дніпро, 49054.

Надіслати копії цієї ухвали всім учасникам справи, та копію позову з додатками до нього відповідачеві, розпочавши дії з підготовки справи до розгляду.

Відповідачам не пізніше п`ятнадцятого листопада2022року включно, але не менше як впродовж п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у цій справі, подати відзив на позовну заяву, ненадання якого у цей строк без поважних причин не перешкоджатиме вирішенню судом спору за наявними матеріалами цієї цивільної справи, а копію відзиву на позовну заяву з доданими документами направити позивачу, докази чого подати суду.

Позивачу надати відповідь на відзив в десятиденний строк з дня отримання відзиву відповідача та надіслати копію відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідачу надати заперечення на відповідь на відзив позивача в десятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив та надіслати копію заперечень на відповідь на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечень на відповідь на відзив до суду.

Третій особі надати свої письмові пояснення щодо предмету позову та його обґрунтування або відзиву відповідача на позов у десятиденний строк з дня вручення їй копії позовної заяви або відзиву на неї, відповідно.

Інформацію щодо цієї цивільної справи невідкладно оприлюднити з наданням учасникам справи можливості доступу до неї в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України з режимом доступу URL:http://kr.dp.court.gov.ua/.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Колесніченко

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення28.10.2022
Оприлюднено02.11.2022
Номер документу107037277
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них надання дозволу на виїзд неповнолітньої дитини за межі України

Судовий реєстр по справі —203/3616/22

Рішення від 09.08.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Рішення від 09.08.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 14.10.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні