Ухвала
від 31.10.2022 по справі 2-465/11
ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-465/11

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"31" жовтня 2022 р. Здолбунівський районний суд Рівненської області в особі: судді Ковалика Ю.А., з участю: секретаря судових засідань: Аврамчук Н.П., заявника ОСОБА_1 розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Здолбунів заяву ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого листа, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, в якій просить видати дублікат виконавчого листа на підставі рішення Здолбунівського районного суду Рівненської області від 24 травня 2011 року по цивільній справі №2-465/11 про стягнення аліментів з ОСОБА_2 на її користь на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку з його втратою при пересилці.

В судовому засіданні ОСОБА_1 вимоги заяви підтримала повністю та просила її задовольнити.

В судове засідання ОСОБА_2 не з`явився подав до суду заперечення, в обгрунтування яких зазначив, що строк звернення до суду з заявою про видачу дубліката виконавчого листа спливає з строком пред`явлення виконавчого листа до виконання. Заявниця звернулася з заявою 14.10.2022, а час звернення до суду закінчився 05.10 2022 у зв`язку з досягненням дитиною повноліття, також стверджує, що ОСОБА_1 не надано доказів втрати виконавчого листа, просив відмовити у задоволенні заяви, розглянути справу без його участі.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши надані докази, суд вважає, що заява не підлягає задоволенню з наступних підстав.

В судовому засіданні встановлено, що рішенням Здолбунівського районного суду Рівненської області від 24 травня 2011 року позовну заяву ОСОБА_4 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів задоволено частково та стягнуто з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_4 аліменти на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у розмірі по 500 грн., щомісячно до досягнення дитиною повноліття.

На підставі вказаного судового рішення, 15.09.2011 ОСОБА_4 отримано виконавчий лист.

Згідно ч. 3 ст.3ЦПК України провадження у цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

За змістом п. 9 ч. 1 Розділу ХІІІ Перехідних положеньЦПК України вищевказана заява про видачу виконавчого документу розглядається за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією ЦПК України.

Відповідно до п. 17.4 ч. 1 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Зі змісту зазначеної статті вбачається, що дублікат виконавчого листа може видаватись у випадках втрати його оригіналу та в межах строку пред`явлення його до виконання.

Згідно ч. 3 ст.12Закону України«Про виконавчепровадження» виконавчий документ про стягнення періодичних платежів у справах про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок каліцтва чи іншого ушкодження здоров`я, втрати годувальника тощо може бути пред`явлено до виконання протягом усього періоду, на який присуджені платежі.

Таким чином строк пред`явлення виконавчого листа до виконання - до досягнення сином повноліття. Зі змісту судового рішення вбачається, що ОСОБА_3 на якого стягуються аліменти, досяг повноліття ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Доказів того, що ОСОБА_1 втратила оригінал виконавчого листа суду не надано. Не надано також доказів того, що рішення суду, на підставі якого видано виконавчий лист, не виконано.

Враховуючи те, що ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про видачу дубліката виконавчого листа після закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання, правові підстави для задоволення заяви про видачу дубліката виконавчого листа відсутні.

Керуючись ст.259ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого листа - відмовити.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Ю.А. Ковалик

Дата ухвалення рішення31.10.2022
Оприлюднено02.11.2022

Судовий реєстр по справі —2-465/11

Рішення від 27.04.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Постанова від 27.04.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Кушнір О. Г.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 02.08.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Тетервак Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні