Ухвала
від 01.11.2022 по справі 305/459/20
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/459/20

Провадження по справі 2/305/53/22

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

01.11.2022. Рахівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючої судді Марусяк М. О.

секретаря судового засідання Вербещука В.А.

за участю представника позивача Левчука І.М.,

розглянувши упідготовчому засіданнів містіРахів врежимі відеоконференції цивільну справу за позовом Акціонерного товариства "Українська залізниця", в особі її регіональної філії "Львівська залізниця" до Ясінянської селищної ради Рахівського району Закарпатської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області про визнання незаконним та скасування рішення Лазещинської сільської ради, визнання недійсними договорів дарування та державних актів на право власності на земельні ділянки, скасування реєстрації, повернення земельних ділянок,

ВСТАНОВИВ:

31.03.2020, Акціонерне товариство "Українська залізниця", в особі її регіональної філії "Львівська залізниця" звернулося в суд із позовом до Лазещинської сільської ради, ОСОБА_1 про визнання незаконним рішення Лазещинської сільської ради, недійсними договорів дарування та державного акта на право власності на земельні ділянки, скасування реєстрації, витребування земельної ділянки.

Ухвалою судді Рахівського районного суду Закарпатської області, ОСОБА_2 від 27.04.2020 відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 26.05.2020. Залучено до участі у справі, Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області, як третю особу яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

26.05.2020, представником відповідача Лазещинської сільської ради, сільським головою, Пранничуком І.І. подано відзив на позовну заяву та належним чином завірені копії документів, в тому числі, рішення виконкому Лазещинської сільської ради народних депутатів від 25 червня 1992 року №20 "Про виділення земельної ділянки під промислове будівництво".

17.06.2020, представником відповідача ОСОБА_1 , адвокатом Поштак Ю.С. подано: відзив на позовну заяву; заяву про застосування строків позовної давності та клопотання про витребування доказів.

Ухвалою суду від 24.06.2020 задоволено клопотання представника позивача, адвоката Левчука І.М. про витребування доказів. Витребувано від Приватного нотаріуса Рахівського нотаріального округу Маріна А.С., копію договорів дарування від 24.10.2007 №5295 та від 28.10.2007 №5396 земельних ділянок площею по 0,25 га, що знаходяться в с. Лазещина, укладений на користь гр. ОСОБА_1 за кадастровими №2123684501:01:003:0001 та №2123684501:01:003:0018. Задоволено клопотання представника відповідача, адвоката Поштак Ю.С. про витребування доказів. Витребувано у позивача Акціонерного товариства "Українська залізниця", в особі її регіональної філії "Львівська залізниця": переліки та акти інвентаризації земельних ділянок, які знаходяться у користуванні Укрзалізниці на праві постіного користування, складені на виконання Постанови КМУ від 25.06.2014 №200 з відомостями про право користування земельними ділянками на ділянці залізниці за напрямком Івано-Франківськ - Рахів, що межує з Лазещинською сільською радою Рахівськлого району Закарпатської області; дані бухгалтерського обліку, які підтверджують наявність та містять відомості про облік майнового права (права постійного користування) земельними ділянками на ділянці залізниці за напрямком Івано-Франківськ - Рахів, що межує з Лазещинською сільською радою Рахівського району Закарпатської області. Оголошено перерву у підготовчому засіданні.

14.07.2020, представник третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, в.о. начальника Б. Хранюк, надіслав до суду письмові пояснення на позовну заяву.

26.08.2020, представниками позивача, Акціонерного товариства "Українська залізниця", Загалюк В.Я. та ОСОБА_3 подано заяву про зміну предмета позовних вимог.

21.12.2020, представником відповідача ОСОБА_1 , адвокатом Поштак Ю.С. подано клопотання про призначення експертизи.

Ухвалою суду від 02 березня 2021 року призначено по справі судову земельно-технічну експертизу, проведення якої доручено експертам Закарпатського відділення Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз. На час призначення судом експертизи, провадження у справі зупинено.

15.07.2022 до суду надійшло повідомлення експерта про неможливість проведення судової експертизи.

Ухвалою суду від 25.07.2022 поновлено провадження у справі.

04.10.2022, представником відповідача ОСОБА_1 , адвокатом Поштак Ю.С. подано клопотання про призначення експертизи.

Ухвалою суду від 04.10.2022 залучено до участі у розгляді справи Ясінянську селищну раду Рахівського району Закарпатської області, як правонаступника відповідача Лазещинської сільської ради Рахівського району Закарпатської області.

Ухвалою суду від 01.11.2022 відмовлено у задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Поштак Ю.С. про призначення експертизи.

Представник позивача, Акціонерного товариства "Українська залізниця", адвокат Левчук І.М. у судовому засіданні в режимі відеоконференції просив закрити підготовче засідання а справу призначити до судового розгляду по суті.

Представник відповідача Ясінянської селищної ради, в підготовче засідання не з`явився. Про день час та місце проведення підготовчого засідання повідомлялися належним чином, шляхом надіслання повідомлення на електронну адресу селищної ради. Причину неявки суд не повідомили. Заяв та клопотань про відкладення підготовчого засідання не подавали.

Відповідач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_4 у підготовче засідання не з`явилися. Про день, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлялися належним чином: відповідач ОСОБА_1 , шляхом опублікування оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України; представник відповідача, адвокат Поштак Ю.С. шляхом отримання судової повістки, що стверджується особистою розпискою про вручення судової повістки. Про причини неявки суд не повідомили. Заяв про відкладення підготовчого засідання не надали.

Представник третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області у підготовче засідання не з`явився. Про день, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлялися належним чином, шляхом опублікування оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України. Про причину неявки суд не повідомили. Заяв про відкладення підготовчого засідання не надали.

Заслухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд, приходить до наступного висновку.

У підготовчому засіданні встановлено, що підстави для відводів відсутні, сторони клопотань про укладення мирової угоди, передачу справи на розгляд третейського суду або звернення до суду для проведення врегулювання спору за участю судді не надали. Докази, необхідні для вирішення справи по суті, в матеріалах справи наявні. Клопотань про вжиття заходів забезпечення позову і зустрічне забезпечення від учасників справи до суду не надходило. Будь-яких клопотань щодо вирішення інших питань, зазначених у ч.2 ст.197 ЦПК України, від учасників справи не було.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Приймаючи до уваги, що на виконання вимог ст.189 ЦПК України під час підготовчого засідання остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню і зібрано відповідні докази, визначено порядок розгляду справи і вчинено всі дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження і призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 189, 196-200, 353 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадження у цивільній справі №305/459/20 за позовом Акціонерного товариства "Українська залізниця", в особі її регіональної філії "Львівська залізниця" до Ясінянської селищної ради Рахівського району Закарпатської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області про визнання незаконним та скасування рішення Лазещинської сільської ради, визнання недійсними договорів дарування та державних актів на право власності на земельні ділянки, скасування реєстрації, повернення земельних ділянок - закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі Рахівського районного суду Закарпатської області за адресою: м. Рахів, вул. Карпатська, №15, Закарпатської області на 15 годину 00 хвилин, 28 листопада 2022 року.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала, у відповідності до ст.353 ЦПК України, оскарженню не підлягає.

Головуюча: М.О. Марусяк

СудРахівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення01.11.2022
Оприлюднено03.11.2022
Номер документу107052884
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —305/459/20

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Рішення від 26.01.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Рішення від 26.01.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні