Ухвала
від 01.11.2022 по справі 335/6287/22
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1 УХВАЛАСправа № 335/6287/22 2/335/2751/2022

про відкриття провадження у справі

01 листопада 2022 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Романько О.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 подану через представника адвоката Козар Михайла Володимировича до територіальної громади м. Запоріжжя в особі Запорізької міської ради, третя особа без самостійних вимог: приватного нотаріусу Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області Гришиної Варвари Іванівни про встановлення факту проживання із спадкодавцем однією сім`єю не менше ніж п`ять років та визнання права власності у порядку спадкування,-

В С Т А Н О В И В:

27.09.2022 року ОСОБА_1 подану через представника адвоката Козар Михайла Володимировича до територіальної громади м. Запоріжжя в особі Запорізької міської ради, третя особа без самостійних вимог: приватного нотаріусу Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області Гришиної Варвари Іванівни про встановлення факту проживання із спадкодавцем однією сім`єю не менше ніж п`ять років та визнання права власності у порядку спадкування.

30.09.2022 року судом було винесено ухвалу про залишення позовної заяви без руху..

11.10.2022року представникомпозивача було надано клопотання про усунення недоліків.

Згідно наказу голови Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя «Про встановлення особливого режиму роботи суду в умовах воєнного суду» № 49-од від 10.10.2022 року було встановлено тимчасово з 10.10.2022 року по 14.10.2022 року особливий режим роботи Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя в умовах воєнного стану. Тимчасово зупинено розгляд інших справ до усунення обставин, які зумовлюють загрозу життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів суду, працівників суду в умовах воєнної агресії проти України.

З 17.10.2022 року по 31.10.2022 року включно суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Романько О.О. перебувала у відпустці.

Позовна заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

Позовна заява відповідно до ст. 30 ЦПК України підсудна Орджонікідзевському районному суду м. Запоріжжя та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до вимог ст. 189ЦПК України, з метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, вирішення можливих відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення позову правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, вважаю за необхідне провести підготовче судове засідання.

Щодо клопотання представника позивача про витребування у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Гришиної В.С. копії спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , суд зазначає наступне.

Відповідно по положень ч.ч. 1, 3ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи викладене, суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає задоволенню, оскільки зазначені для витребування документи мають суттєве значення для правильного та повного вирішення даної справи.

Керуючись ст. ст. 84, 136,175, 187,189, 260-261, 353 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 подану через представника адвоката Козар Михайла Володимировича до територіальної громади м. Запоріжжя в особі про встановлення факту проживання із спадкодавцем однією сім`єю не менше ніж п`ять років та визнання права власності у порядку спадкування.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 23 листопада 2022 року о 11 год. 00 хвилин, яке відбудеться в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 107-Б.

Задовольнити клопотання представника позивача про витребування від приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Гришиної В.С. копії спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Справу розглядати одноособово.

Визначити відповідачу строк для надання відзиву тривалістю п`ятнадцять днів із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Визначити позивачу строк для надання відповіді на відзив тривалістю п`ять днів із дня отримання відзиву.

Визначити відповідачу строк для надання заперечення тривалістю п`ять днів із дня отримання відповіді на відзив.

Копію ухвали про відкриття позовного провадження у справі невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Третій особі направити копію позовної заяви. Визначити, що третя особа може до початку підготовчого засідання подати письмові пояснення.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали шляхом подання апеляційної скарги через Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя до Запорізького апеляційного суду.

Суддя: О.О. Романько

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення01.11.2022
Оприлюднено04.11.2022
Номер документу107093361
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —335/6287/22

Рішення від 12.01.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Рішення від 12.01.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні