Ухвала
від 08.12.2022 по справі 335/6287/22
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/6287/22 2/335/2751/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2022року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі

головуючої судді Романько О.О.,

за участі секретаря судового засідання Аблаєвої А.Ш.,

розглянувши клопотання представника позивача адвоката Козара Михайла Володимировича про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 подану через представника адвоката Козара Михайла Володимировича до територіальної громади м. Запоріжжя в особі Запорізької міської ради, третя особа без самостійних вимог: приватного нотаріусу Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області Гришиної Варвари Іванівни про встановлення факту проживання із спадкодавцем однією сім`єю не менше ніж п`ять років та визнання права власності у порядку спадкування,-

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя з позовною заявою до територіальної громади м. Запоріжжя в особі Запорізької міської ради, третя особа без самостійних вимог: приватного нотаріусу Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області Гришиної Варвари Іванівни про встановлення факту проживання із спадкодавцем однією сім`єю не менше ніж п`ять років та визнання права власності у порядку спадкування після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 01 листопада 2022 року справу прийнято до провадження та призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження з повідомлення учасників справи.

Згідно ухвали суду від 23 листопада 2022 року підготовче провадження по справі було закрито та задоволено клопотання представника позивача про витребування копії спадкової справи у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Гришиної Варвари Іванівни копії спадкової справи № 15/2021 заведеної 26.04.2021 року після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

28.11.2022 року від представника позивача адвоката Козара М.В. через «Електронний суд» надійшло клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Запорізького обласного державного нотаріального архіву.

Згідно ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Суд, дослідивши матеріали заяви, вважає за необхідне відмовити в залученні третьої особи, оскільки дана справа розглядається за правилами загального позовного провадження та відповідно до ухвали суду від 23.11.2022 року підготовче провадження було закрито.

Керуючись ст. ст. 53, 260-261, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача адвоката Козара Михайла Володимировича про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 подану через представника адвоката Козара Михайла Володимировича до територіальної громади м. Запоріжжя в особі Запорізької міської ради, третя особа без самостійних вимог: приватного нотаріусу Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області Гришиної Варвари Іванівни про встановлення факту проживання із спадкодавцем однією сім`єю не менше ніж п`ять років та визнання права власності у порядку спадкування залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя: О.О. Романько

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення08.12.2022
Оприлюднено12.12.2022
Номер документу107773766
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —335/6287/22

Рішення від 12.01.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Рішення від 12.01.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні