Ухвала
від 22.11.2022 по справі 377/558/22
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/558/22

Провадження №2/377/256/22

22 листопада 2022 року суддя Славутицького міського суду Київської області Бабич Н.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Комунального некомерційного підприємства «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області ( код ЄДРПОУ 41736008, місцезнаходження: Київська область, Вишгородський район, м. Славутич, вул. Збройних Сил України, 7) про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

У С Т А Н О В И Л А:

17 листопада 2022 року до суду надійшла позовна заява, в якій позивач, посилаючись на статті 32, 36, 221, 252 КЗпП України, статтю 41 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», просить:

- визнати незаконним та скасувати наказ № 40 з/тр від 18 жовтня 2022 року Комунального некомерційного підприємства «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області про звільнення ОСОБА_1 з посади начальника служби (провідного економіста з праці) планово-економічної служби Комунального некомерційного підприємства «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області з 18 жовтня 2022 року;

-поновити її, ОСОБА_1 , на посаді начальника служби (провідного економіста з праці) планово-економічної служби Комунального некомерційного підприємства «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради з 18 жовтня 2022 року;

- стягнути на користь ОСОБА_1 з Комунального некомерційного підприємства «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області середній заробіток за час вимушеного прогулу, починаючи з 19 жовтня 2022 року і по день поновлення на роботі;

- стягнути на користь ОСОБА_1 з Комунального некомерційного підприємства «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області понесені витрати за надання професійної правничої допомоги.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України та іншим вимогам, встановленим законом.

Справа підсудна цьому суду і підлягає розгляду згідно з умовами, визначеними у пункті 2 частини 1 статті 274 ЦПК України, за правилами спрощеного позовного провадження, як справа, що виникає з трудових правовідносин.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження у справі, передбачених частинами 1, 3 - 4 статті 185, статті 186 ЦПК України, не вбачається.

Відповідно до частини 5 статті 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Виходячи з викладеного, вважаю за необхідне розгляд справи проводити в судовому засіданні з викликом сторін.

Разом з позовною заявою позивач подала клопотання про витребування доказів в Комунального некомерційного підприємства «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області.

Вказане клопотання підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України учасник справи в разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи, що інформація, яка знаходиться в документах, і перебуває у володінні вказаного підприємства, має суттєве значення для вирішення даного спору, а позивачем вона не може бути надана самостійно, то клопотання необхідно задовольнити.

За правилами частини 3статті 53 ЦПК Українидо участі у справі необхідно залучити як третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, Первинну профспілкову організацію працівників охорони здоров`я м. Славутич, Київську обласну організацію профспілки працівників охорони здоров`я України, оскільки рішення у справі може вплинути на її права та обов`язки.

Керуючись статтями 11, 53, 84, 187, 189, 190-193, 199, 261 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А:

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Первинну профспілкову організацію працівників охорони здоров`я м.Славутич (код ЄДРПОУ 34005730, місцезнаходження: Київська область, Вишгородський район, м. Славутич, вул. Збройних Сил України, 7), Київську обласну організацію профспілки працівників охорони здоров`я України (код ЄДРПОУ 05426643, місцезнаходження: м. Київ, вул. Шота Руставелі, 39-41, офіс 609,612,614).

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити судове засідання у справі о 10 годині 30 хвилин 20 грудня 2022 року, яке відбудеться в приміщенні Славутицького міського суду Київської області в залі судових засідань № 1 за адресою: Київська область, Вишгородський район, м. Славутич, Деснянський квартал, буд. 3 А.

У судове засідання викликати позивача, представника позивача, представника відповідача, представників третіх осіб.

Надіслати відповідачеві копію позовної заяви з додатками.

Встановити для подання відповідачем відзиву на позов строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву в установлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач маєправонадативідповідь навідзивпротягомп`яти днівздняотримання відзиву,авідповідач-запереченнянавідповідь навідзивпротягомп`яти днівздня отримання відповіді на відзив.

Копія відповіді на відзив та копія заперечень іншим учасникам справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив та заперечень до суду з наданням суду документів, що підтверджують їх надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Позивач відповіднодо частини3статті 187ЦПК Українине пізнішедвох днівз днявручення копіїухвали провідкриття провадженняу справіповинен направититретім особамкопії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Встановити для подання пояснень третім особам щодо позову строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви з доданими документами, щодо відзиву - десять днів з дня отримання відзиву на позовну заяву.

Копії пояснень третіх осіб іншим учасникам справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з надісланням (наданням) копій пояснень до суду, з наданням суду документів, що підтверджують їх надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення протягом п`яти днів з дня їх отримання.

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Комунальненекомерційне підприємство«Славутицька міськалікарня» Славутицькоїміської радиВишгородського районуКиївської області(код ЄДРПОУ41736008,вул.Збройних СилУкраїни,буд.7,м.Славутич,Вишгородський район,Київська область) надати суду до 20грудня 2022року завірені належним чином копії документів: посадової інструкції начальника служби (провідного економіста з праці), з листом ознайомлення ОСОБА_1 ; штатного розпису КНП «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради з 17.10.2022 (планово-економічна служба); відомості заміни посад у штатному розписі КНП «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради з 17.10.2022; наказу про введення в дію штатного розпису КНП «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради зі змінами, які відбулися відповідно до наказу №208 від 14.10.2022 з 17.10.2022; службової записки заступника начальника ГД з ПП АУП Качан С.М. ( вхід.№224 від 14.10.2022), яка стала підставою для внесення змін до штатного розпису з 17.10.2022; службової записки заступника ГД з ПП АУП ОСОБА_2 ( вхід.№61 від 05.05.2022), яка стала підставою для внесення змін до штатного розпису з 10.05.2022 (введення посади начальника служби (провідного економіста з праці) планово-економічної служби); наказу про прийняття (переведення) ОСОБА_3 на посаду головного економіста планово-економічної служби КНП «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради; наказу №208 від 14.10.2022 з підтвердженням ознайомлення з даним наказом ОСОБА_1 , засвідченим її особистим підписом; довідку про середньоденну та середньомісячну заробітну плату ОСОБА_1 , розраховану відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08 лютого 1995 року №100.

Копію ухвали направити учасникам справи до відома, а Комунальному некомерційному підприємству «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області в частині витребування доказів до виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному веб-сайті судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1023.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підписана 22 листопада 2022 року.

Суддя Н. С. Бабич

СудСлавутицький міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення22.11.2022
Оприлюднено24.11.2022
Номер документу107442840
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —377/558/22

Постанова від 06.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Нежура Вадим Анатолійович

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Нежура Вадим Анатолійович

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Нежура Вадим Анатолійович

Рішення від 18.04.2023

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Рішення від 18.04.2023

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні