Ухвала
від 24.11.2022 по справі 200/13206/17
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/8451/22 Справа № 200/13206/17 Суддя у 1-й інстанції - Кухтін Г. О. Суддя у 2-й інстанції - Гапонов А. В.

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

24 листопада 2022 року м. Дніпро

Дніпровський апеляційний суд у складі:

головуючого-судді Гапонова А.В.

суддів Новікової Г.В., Никифоряка Л.П.

розглянувши апеляційну скаргу Головного управлінняДержавної казначейськоїслужби Україниу Дніпропетровськійобласті на рішення Індустріального районногосуду м.Дніпропетровськавід 24 жовтня 2022 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Держави Україна, Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська, Головного управління Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області, за участю Дніпропетровської обласної прокуратури, про стягнення матеріальної та моральної шкоди,-

заслухавши доповідь судді Гапонова А.В.

В С Т А Н О В И В:

24жовтня 2022року рішенням Індустріального районногосуду м.Дніпропетровськапозовну заяву ОСОБА_1 до Держави Україна, Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська, Головного управління Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області, за участю Дніпропетровської обласної прокуратури, про стягнення матеріальної та моральної шкоди задоволено частково.

Стягнуто з Державного бюджету України на користь ОСОБА_1 в рахунок відшкодування завданої моральної шкоди суму у розмірі 500 000,00 грн.

В іншій частині позовних вимог відмовлено.

08 листопада 2022 року, не погодившись із вказаним судовим рішенням, відповідачем ГУ ДКСУу Дніпропетровськійобласті подано апеляційну скаргу безпосередньо до апеляційного суду.

09 листопада 2022 року ухвалою Дніпровського апеляційного суду матеріали вказаної цивільної справи для розгляду апеляційної скарги витребувано у суду першої інстанції.

14 листопада 2022 року справа надійшла до апеляційного суду.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 17 листопада 2022 року апеляційна скарга Головного управління Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області залишена безруху дляусунення недоліків,а саме для зазначенняв апеляційнійскарзі відповідачаБабушкінського районногосуду м.Дніпропетровська,його місцезнаходження та долучення копії апеляційної скарги для вказаного учасника справи.

На виконання ухвали від 17 листопада 2022 року ГУ ДКСУу Дніпропетровськійобластінаправлено на адресу Дніпровського апеляційного суду апеляційну скаргу з усуненими недоліками та додано її копії для всіх учасників справи.

В апеляційній скарзі міститься клопотання, в якому ГУ ДКСУ у Дніпропетровській області просить звільнити його від сплати судового збору.

Розглядаючи заявлене клопотання, апеляційний суд виходить з наступного.

Відповідно до п.13 ч.2 ст.3 Закону України «Про судовий збір», судовий збір не справляється за подання позовної заяви про відшкодування шкоди, заподіяної особі незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їх посадовою або службовою особою, а так само незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування, прокуратури або суду.

Таким чином, клопотання апелянта про звільнення його від сплати судового збору не підлягає задоволенню, оскільки вказана цивільна справа належить до категорії справ, в яких за подання позовної заяви судовий збір не справляється, відповідно судовий збір не підлягає стягненню і за подання апеляційної скарги.

Апеляційна скарга за своєю формою і змістом відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України. Підстави для відмови у відкритті апеляційного провадження та повернення апеляційної скарги відсутні.

Відповідно довимог ч.1ст.360ЦПК України,учасники справимають правоподати досуду апеляційноїінстанції відзивна апеляційнускаргу вписьмовій форміпротягом строку,встановленого судомапеляційної інстанціїв ухваліпро відкриттяапеляційного провадження.Вимоги дооформлення відзивумістяться вч.2ст.360ЦПК України.

Керуючись статтями 359, 360, 361 ЦПК України, апеляційний суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити апеляційнепровадження заапеляційною скаргоюГоловного управлінняДержавної казначейськоїслужби Україниу Дніпропетровськійобласті на рішення Індустріального районногосуду м.Дніпропетровськавід 24 жовтня 2022 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Держави Україна, Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська, Головного управління Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області, за участю Дніпропетровської обласної прокуратури, про стягнення матеріальної та моральної шкоди.

В задоволенні клопотання ГУ ДКСУу Дніпропетровськійобласті прозвільнення йоговід сплатисудового збору відмовити.

Надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та копію апеляційної скарги учасникам справи та надати їм строк для подання відзиву на апеляційну скаргу в письмовій формі до 05 грудня 2022 року.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до частин 3, 4 статті 360 ЦПК України до відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді:

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення24.11.2022
Оприлюднено28.11.2022
Номер документу107511422
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —200/13206/17

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Постанова від 24.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Постанова від 24.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні