Ухвала
від 25.11.2022 по справі 459/1921/22
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 459/1921/22

Провадження № 2/459/297/2022

У Х В А Л А

судового засідання

25 листопада 2022 року Червоноградський міський суд Львівської області в складі:

головуючого судді Мельникович М. В.

з участю секретаря судового засідання Гук Т. Я.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду у м.Червонограді за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Червоноградської міської ради Львівської області, третьої особи Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області про визнання права власності на гараж, -

У С Т А Н О В И В :

29.07.2022 представник позивача звернувся до суду з даним позовом.

29.08.2022 судом відкрито загальне позовне провадження у справі та призначено підготовче судове засідання на 26.09.2022, яке було відкладене на 01.11.2022, а в подальшому на 25.11.2022

25.11.2022 представник позивача заявив клопотання про заміну третьої особи, де просить замінити третю особу Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області на Управління Державної інспекції архітектури та містобудування України у Львівській області, а також просив судове засідання 25.11.2022 провести без участі сторони позивача.

Позивач, його представник, представник відповідача та третьої особи у підготовче судове засідання не з`явилися.

В матеріалах справи наявна заява представника відповідача про розгляд справи у його відсутності.

Згідно з ч. 2ст. 247 ЦПК Українифіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

У зв`язку з неявкою сторін та у відповідності до приписів ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Ознайомившись із клопотанням представника позивача, оглянувши матеріали справи суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ст. 43 ЦПК України учасники справи мають право подавати заяви та клопотання.

Згідно із постановою Кабінету Міністрів України №218 від 13 березня 2020 року «Про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» Державна архітектурно-будівельна інспекція була ліквідована.

У постанові Кабінету Міністрів України №1340 від 23 грудня 2020 року «Деякі питання функціонування органів архітектурно-будівельного контролю та нагляду» зазначено наступне: Кабінет Міністрів України постановляє: 1. Утворити Державну інспекцію архітектури та містобудування України як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра розвитку громад та територій і який реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

15 вересня 2021 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №960 «Питання Державної інспекції архітектури та містобудування». Вказаною постановою погоджено пропозицію Міністерства розвитку громад та територій про можливість здійснення Державною інспекцією архітектури та містобудування повноважень і виконання функцій з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, а постанову Кабінету Міністрів України від 9 липня 2014 року № 294 «Про затвердження Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України» визнано такою, що втратила чинність.

Розпорядженням Кабінету міністрів України від 15 вересня 2021 р. № 1088-р «Про погодження утворення територіальних органів Державної інспекції архітектури та містобудування» визначено перелік територіальних органів ДІАМ. Зокрема територіальним органом Державної інспекції архітектури та містобудування у Львівській області є Управління ДІАМ у Львівській області.

Відтак, враховуючи вимоги ст. 55 ЦПК України, суд вважає, що у даній справі слід замінити Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області на Управління ДІАМ у Львівській області, задовольнивши клопотання представника позивача.

Згідно із ч.1 ст.240 ЦПК України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених ч.2 статті 223 цього Кодексу.

Відтак, з метою надання можливості представнику позивача надіслати копію позовної зави залученій третій особі - Управління Державної інспекції архітектури та містобудування у Львівській області, а також з метою надання можливості третій особі надати пояснення щодо предмету спору, суд дійшов висновку, що розгляд справи необхідно відкласти.

Пунктом 1 ч.2 ст.198 ЦПК визначено, що суд відкладаєпідготовче засіданняв межахвизначеного цимКодексом строкупідготовчого провадженняу випадках визначенихчастиною другоюстатті 223 цього Кодексу.

Відповідно до ч.3 ст.189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

За вказаних обставин, для належної підготовки справи для розгляду по суті, дотримання принципу відкритості та диспозитивності судового процесу, суд дійшов висновку, що слід продовжити строк підготовчого провадження у даній справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись ст. ст. 55, 189, 197,198, 223, 247, 259-261 ЦПК України ,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача адвоката Пилипіва В. про замінутретьої особи - задовольнити.

Замінити у справі за позовом ОСОБА_1 до Червоноградської міської ради Львівської області, третьої особи Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області про визнання права власності на гараж третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області його правонаступником - Управлінням Державної інспекції архітектури та містобудування у Львівській області (ЄДРПОУ 44245840, м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 71, електронна пошта: lviv@diam.gov.ua,адреса для листування: м. Київ, бул. Лесі Українки, 26).

Зобов`язати позивача направити Управлінню Державної інспекції архітектури та містобудування у Львівській області копії всіх поданих ними письмових документів щодо предмету спору, надавши відповідні докази суду до наступного судового засідання.

Суддя: М. В. Мельникович

СудЧервоноградський міський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення25.11.2022
Оприлюднено01.12.2022
Номер документу107560867
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —459/1921/22

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Постанова від 23.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Постанова від 23.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Рішення від 28.04.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 25.11.2022

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні