Ухвала
від 14.11.2022 по справі 761/13857/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/13857/22

Провадження № 2/761/9297/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 листопада 2022 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Романишеної І.П.,

за участі секретаря Решти Д.О.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Києва цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про відшкодування шкоди, завданої майну фізичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Шевченківського районного суду міста Києва перебуває дана цивільна справа.

Ухвалою суду від 11.08.2022 року відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи в загальному провадженні.

Представник відповідача ОСОБА_6 в судовому засіданні заявив клопотання про залучення у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, а саме: КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м.Києва", ПП "Український центр управління нерухомістю".

Вказане клопотання мотивоване, зокрема тим, що у разі встановлення у даній справі порушень порядку обслуговування внутрішньобудинкових систем у будинку по АДРЕСА_1 може вплинути на права та обов`язки відповідного балансоутримувача та управителя, на якого були покладенні обов`язки з утримання відповідних споруд.

Суд, поставив на обговорення питання про залучення до участі в справі в якості третьої особи КП "Керуюча компанія з обслуговування житловим фондом Шевченківського району м.Києва", ПП "Український центр управління нерухомістю".

Представник відповідача ОСОБА_2 підтримав зазначене клопотання. Представник позивача не заперечував проти залучення в якості третьої особи КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м.Києва", однак заперечив стосовно залучення ПП "Український центр управління нерухомістю", вказавши, що не вбачає підстав.

Суд, заслухавши думку учасників судового засідання, розглянувши клопотання, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадку. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

За положеннями ч.ч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України, третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права та обов`язки щодо однієї із сторін; у заявах про залучення третіх осіб зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Крім цього, відповідно до ст.12 ЦПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій.

Згідно ч. 4 ст. 53 ЦПК України, у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Аналіз вказаних приписів процесуального закону дає підстави стверджувати, що клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, має бути обґрунтована з наданням суду відповідних доказів того, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки особи, яка звертається з відповідною заявою.

Предметом розгляду справи є відшкодування шкоди, завданої майну фізичної особи спричиненої, внаслідок залиття нежитлового приміщення. Так, суб`єктом клопотання було доведено, яким чином рішення по цій справі вплине на права КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м.Києва", ПП "Український центр управління нерухомістю", відтак суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

В судовому засіданні також було поставлено на обговорення клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування у КП Київської міської ради "Київське міське бюро технічної інвентаризації" доказів, а саме: відомості про особу, за якою зареєстроване право власності на об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_2 .

Представник відповідача ОСОБА_2 не заперечував проти задоволення вказаного клопотання, представник відповідача ОСОБА_5 вирішення даного питання залишив на розсуд суду.

Суд, заслухавши учасників судового засідання, перевіривши матеріали справи, дослідивши доводи клопотання, за приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи, що представник позивача достатньо чітко довів обставини, для підтвердження яких потрібні зазначені докази, а також наявність складнощів щодо їх самостійного отримання, подане клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 12, 53, 84, 259, 263-265, 268, 272, 353 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача про залучення третіх осіб, -задовольнити.

Клопотання представника позивача про витребування доказів, -задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про відшкодування шкоди, завданої майну фізичної особи, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Комунальне підприємство "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м.Києва" (м.Київ, вул.Білоруська, 1, ЄДРПОУ 34966254).

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про відшкодування шкоди, завданої майну фізичної особи, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Приватне підприємство "Український центр управління нерухомістю" (м.Київ, просп. В.Маяковського, 68, оф.233 (ЄДРПОУ 43674587).

Направити третім особам копію позовної заяви і запропонувати протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали подати до суду письмові пояснення щодо позову, копію якого разом з доданими до них документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, в яких викласти свої аргументи, міркування та відповідні докази на підтримку або заперечення проти позову.

Витребувати у Комунального підприємства Київської міської ради "Київське міське бюро технічної інвентаризації" (м.Київ, вул.Трьохсвятительська, 4В) відомості про особу, за якою зареєстроване право власності на об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: призвіще, ім`я, по-батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків власника вказаної квартири, дату виникнення права власності.

Ухвала оскарженюю не підлягає.

Повний текст ухвали складено 18.11.2022 року.

СУДДЯ І.П. РОМАНИШЕНА

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення14.11.2022
Оприлюднено02.12.2022
Номер документу107590630
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них

Судовий реєстр по справі —761/13857/22

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Рішення від 08.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Рішення від 08.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 10.08.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні