Ухвала
від 02.12.2022 по справі 505/2333/22
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 505/2333/22

Провадження № 2/505/1646/2022

УХВАЛА

(про відкриття провадження по справі)

02.12.2022 суддя Котовського міськрайонного суду Одеської області Івінський О.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення фактів народження дітей та визнання батьківства,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 разом зі своїм представником - адвокатом Осокіним С.Ю. звернувся до суду із позовом ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення фактів народження дітей та визнання батьківства.

11 жовтня 2022 ухвалою Котовського міськрайонного суду Одеської області позовну заяву було залишено без руху та надано позивачці строк для усунення недоліків.

14 жовтня 2022 року представником позивачка - адвокатом Осокіним С.Ю. було виправлено недоліки в позовній заяві.

Тому, позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до частини 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку ст.185 цього Кодексу.

В свою чергу, відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначається ухвалою суду про відкриття провадження (п.п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України).

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах що виникають з сімейних правовідносин, тому дана справа підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства за правилами загального позовного провадження.

Також позивач просив про витребування доказів, а саме: витребувати з пологового будинку КНП «Одеська обласна клінічна лікарня» Одеської обласної ради» інформацію щодо народження ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Одеса відповідачкою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , хлопчика ОСОБА_3; витребувати з КНП «Пологовий будинок №1» Миколаївської міської ради» інформацію щодо народження ІНФОРМАЦІЯ_3 в м. Миколаєві відповідачкою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , хлопчика Іллі.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази, що встановлено ч. 3 ст. 84 ЦПК України.

Беручи до уваги предмет справи, зміст заявлених вимог та наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільних справ з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд вважає, що клопотання позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 84, 175, 177, 187, 189, 274 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення фактів народження дітей та визнання батьківства.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 15 грудня 2022 року о 10:10 год. в приміщенні суду, що знаходиться за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, буд. 92, зала суду № 2.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, в порядку передбаченому законом та можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за офіційною адресою суду в мережі Інтернет: http://court.gov.ua/fair/sud1003/.

Витребувати з пологового будинку КНП «Одеська обласна клінічна лікарня» Одеської обласної ради» (адреса: 65117, м. Одеса, вул. Академіка Заболотного, 26; ооkb@ukr.net) інформацію щодо народження ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Одеса відповідачкою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , хлопчика ОСОБА_3

Витребувати з КНП «Пологовий будинок №1» Миколаївської міської ради» (адреса: 54003, м. Миколаїв, вул. 2-га Екіпажна (Володарського), 5; roddom1.nikolaev@ukr.net) інформацію щодо народження ІНФОРМАЦІЯ_3 в м. Миколаєві відповідачкою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , хлопчика Іллі.

Копію ухвали направити до пологового будинку КНП «Одеська обласна клінічна лікарня» Одеської обласної ради» (адреса: 65117, м. Одеса, вул. Академіка Заболотного, 26; ооkb@ukr.net) та до КНП «Пологовий будинок №1» Миколаївської міської ради» (адреса: 54003, м. Миколаїв, вул. 2-га Екіпажна (Володарського), 5; roddom1.nikolaev@ukr.net) - для виконання.

Витребувану ухвалою інформацію направити до Котовського міськрайонного суду Одеської області, що знаходиться за адресою: 66302, Одеська область, м. Подільськ, провул. Спортивний, 1а, в термін до 15 грудня 2022 року.

У разі неможливості надати вищевказану інформацію повідомити про це Котовський міськрайонний суд Одеської області із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Попередити виконавців ухвали, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя О.О.Івінський

СудКотовський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення02.12.2022
Оприлюднено06.12.2022
Номер документу107664531
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —505/2333/22

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні