Ухвала
від 16.03.2023 по справі 505/2333/22
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 505/2333/22

Провадження № 2/505/948/2023

У Х В А Л А

16.03.2023 Котовський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючого судді - Івінського О.О.

секретаря судового засідання - Черчел Ю.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення фактів народження дітей та визнання батьківства,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 разом зі своїм представником - адвокатом Осокіним С.Ю. звернувся до суду із позовом ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення фактів народження дітей та визнання батьківства.

02 грудня 2022 року судом була винесена ухвала про прийняття до розгляду та відкриття провадження в порядку загального позовного провадження.

Позивач у підготовче судове засідання не з`явився, проте його представник - адвокат Осокін С.Ю. подав заяву в якій просив витребувати з пологових будинків АДРЕСА_1 (адреса: АДРЕСА_2 ; e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ; тел. НОМЕР_1 ); пологовий будинок АДРЕСА_3 (адреса: АДРЕСА_4 ; e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ),- інформацію щодо того, чи народжувала в 2018 році громадянка ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , дитину (хлопчика).

Відповідачка у підготовче судове засідання не з`явилась, про судове засідання була повідомлена належним чином, проте судові виклики на судові засідання повернулись із зазначенням «Адресат відсутній за вказаною адресою». Іншими належними даними про місце перебування чи роботи відповідачки суд не володіє. Згідно ч. 8 ст. 128 ЦПК України, днем вручення судової повістки є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Крім того, виклик відповідачки було здійснено на підставі ч. 11 ст. 128 ЦПК України шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-порталі «Судова влада» на веб-сайті Котовського міськрайонного суду Одеської області, що є належним повідомленням про дату, час та місце проведення судового засідання.

Представники Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) у підготовче судове засідання не з`явилися, про розгляд справи були повідомлені належним чином, про причини неявки суду не повідомили.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази, що встановлено ч. 3 ст. 84 ЦПК України.

Враховуючи те, що витребувані докази мають безпосереднє значення для розгляду справи, суд вважає, що заяву представника позивача необхідно задовольнити.

Керуючись ст.ст. 84, 260 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача - адвоката Осокіна С.Ю. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з КНП «Пологовий будинок №2» Миколаївської міської ради» (адреса: 54034, м. Миколаїв, вул. Будівельників, 8; e-mail: mk.roddom_2@ukr.net; тел. (0512) 56 61 23) інформацію щодо того, чи народжувала в 2018 році громадянка ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , дитину (хлопчика).

Витребувати з КНП «Пологовий будинок №3» Миколаївської міської ради» (адреса: 54058, м. Миколаїв, вул. Київська, 3; e-mail: roddom3-mk@yandex.ru) інформацію щодо того, чи народжувала в 2018 році громадянка ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , дитину (хлопчика).

Копію ухвали направити до КНП «Пологовий будинок №2» Миколаївської міської ради» (адреса: 54034, м. Миколаїв, вул. Будівельників, 8; e-mail: mk.roddom_2@ukr.net; тел. (0512) 56 61 23) та до КНП «Пологовий будинок №3» Миколаївської міської ради» (адреса: 54058, м. Миколаїв, вул. Київська, 3; e-mail: roddom3-mk@yandex.ru) - для виконання.

Відкласти судове засідання на 20 квітня 2023 року о 14:00 годині, яке відбудеться в приміщенні суду, що знаходиться за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, буд. 92, зала суду № 2.

Витребувану ухвалою інформацію направити до Котовського міськрайонного суду Одеської області, що знаходиться за адресою: 66302, Одеська область, м. Подільськ, провул. Спортивний, 1а, в термін до 20 квітня 2023 року

У разі неможливості надати вищевказану інформацію повідомити про це Котовський міськрайонний суд Одеської області із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Попередити виконавців ухвали, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Івінський

СудКотовський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення16.03.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109702150
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —505/2333/22

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні