Ухвала
від 28.09.2023 по справі 505/2333/22
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 505/2333/22

Провадження № 2/505/948/2023

У Х В А Л А

28.09.2023 Котовський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Івінського О.О.

секретаря судового засідання Черчел Ю.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду в м. Подільську Одеської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення фактів народження дітей та визнання батьківства,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 разом зі своїм представником адвокатом Осокіним С.Ю. звернувся до суду із позовом ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення фактів народження дітей та визнання батьківства.

Позивач у підготовче судове засідання не з`явився, проте його представник адвокат Осокін С.Ю. просив про призначення судово-генетичної експертизи, на вирішення якої поставити питання: чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батьком хлопчика ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ? чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батьком хлопчика ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ?

Відповідачка у підготовче судове засідання не з`явилася, про причини неявки суду не повідомила.

Представник Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) у підготовче судове засідання не з`явився, про причини неявки суду не повідомили.

Представник Органу опіки та піклування Подільської міської ради Подільського району Одеської області у підготовче судове засідання не з`явився, про причини неявки суду не повідомили.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до такого.

Згідно ч. 2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, вирішує питання про призначення експертизи.

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

З приписів ч. 1ст. 200 ЦПК Українивбачається, що у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

З урахуванням обставин справи та беручи до уваги те, що для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право та сторонами не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань, а також те, що її призначення необхідне для повного з`ясування всіх обставин справи, результати якої будуть мати суттєве значення для правильного її вирішення, суд задовольняє клопотання сторони позивача про призначення у справі судової генетичної експертизи.

Відповідно до п. 5 ч. 1ст. 252 ЦПК Українисуд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Враховуючи, що для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст. ст. 76, 102-104, 197, 198, 252ч. 1 п. 5ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Призначити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення фактів народження дітей та визнання батьківства - проведення судової генетичної експертизи.

На вирішення експерта поставити питання:

1)Чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батьком хлопчика ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ?

2)Чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батьком хлопчика ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ?

Проведення судової експертизи доручити КУ «Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи» (адреса: 65001, м. Одеса, Валиховський провулок, 4).

Надати експерту матеріали цивільної справи.

Привести експерта до присяги та попередити про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Витрати на проведення цієї експертизи покласти на позивача.

Розгляд справи зупинити до закінчення проведення судової експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена протягом 15 днів з дня проголошення ухвали безпосередньо до Одеського апеляційного суду.

Суддя О.О. Івінський

Ухвала суду підписана суддею 28 вересня 2023 року.

СудКотовський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.09.2023
Оприлюднено06.10.2023
Номер документу113941911
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —505/2333/22

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні