Ухвала
від 13.02.2024 по справі 505/2333/22
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 505/2333/22

Провадження № 2/505/742/2024

УХВАЛА

(про закриття підготовчого провадження та призначення

справи до судового розгляду по суті)

13.02.2024 Котовський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Івінського О.О.

секретаря судового засідання Черчел Ю.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення фактів народження дітей та визнання батьківства,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 разом зі своїм представником адвокатом Осокіним С.Ю. звернувся до суду із позовом ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення фактів народження дітей та визнання батьківства.

Ухвалою Котовського міськрайонного суду Одеської області від 02 грудня 2022 року було відкрито загальне позовне провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Позивач разом із своїм представником адвокатом Осокіним С.Ю. у підготовче судове засідання не з`явилися, надали заяву в якій просили розгляд справи проводити за відсутності сторони позивача, на позовних вимогах наполягали.

Відповідачка у підготовче судове засідання не з`явилась, про судове засідання була повідомлена належним чином, проте судові виклики на судові засідання повернулись із зазначенням «Адресат відсутній за вказаною адресою». Іншими належними даними про місце перебування чи роботи відповідачки суд не володіє. Згідно ч. 8 ст. 128 ЦПК України, днем вручення судової повістки є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Крім того, виклик відповідачки було здійснено на підставі ч. 11 ст. 128 ЦПК України шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-порталі «Судова влада» на веб-сайті Котовського міськрайонного суду Одеської області, що є належним повідомленням про дату, час та місце проведення судового засідання.

Представники Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) у підготовче судове засідання не з`явилися, про розгляд справи були повідомлені належним чином, про причини неявки суду не повідомили.

Представник Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) у підготовче судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи без участі представника відділу.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно ч. 1 ст. 197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. Згідно п. 15 ч. 2 вказаної статті, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. Згідно п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

В зв`язку з викладеним, суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 197,200 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації, Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення фактів народження дітей та визнання батьківства.

Призначити справудо судовогорозгляду посуті на20лютого 2024року о14:10год. в приміщенні Котовського міськрайонного суду Одеської області.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Івінський

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116970655
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення фактів народження дітей та визнання батьківства

Судовий реєстр по справі —505/2333/22

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні